Fenerbahçe oyuncusu Çulha, mahallesine halı saha istiyor

Fenerbahçe oyuncusu Çulha, mahallesine halı saha istiyor

Sinem KarakayaFoto: Sinan BoyacıMuğla’nın Yatağan ilçesine bağlı Bahçeyaka Mahallesi’nde yaşayan 13 yaşındaki Ercan Çulha, 2019 yılının Ağustos ayında Fenerbahçe Koleji’ne seçildi. Bahçeyaka’nın gururu olan Ercan Çulha, pandemi nedeniyle eğitime uzaktan öğretimle devam ediyor. Futbol ve Fenerbahçe sevdasıyla yanıp tutuşan Çulha, mahallesine halı saha yapılmasını istediğini dile getirdi. Genç futbolcu, “Mahallemizde halı saha yok....

A+A-

Sinem Karakaya

Foto: Sinan Boyacı

Muğla’nın Yatağan ilçesine bağlı Bahçeyaka Mahallesi’nde yaşayan 13 yaşındaki Ercan Çulha, 2019 yılının Ağustos ayında Fenerbahçe Koleji’ne seçildi. Bahçeyaka’nın gururu olan Ercan Çulha, pandemi nedeniyle eğitime uzaktan öğretimle devam ediyor. Futbol ve Fenerbahçe sevdasıyla yanıp tutuşan Çulha, mahallesine halı saha yapılmasını istediğini dile getirdi. Genç futbolcu, “Mahallemizde halı saha yok. Futbol oynamak için hep yan köylere gidiyoruz” dedi.

Ailecek Fenerbahçeli olduklarını söyleyerek, ilerde başarılı bir futbolcu olmak istediğini dile getiren Ercan Çulha, kendisine Fenerbahçe’nin başarılı oyuncusu Diego Perotti’yi örnek alıyor.

ANTRENMAN İÇİN ÇEVRE KÖYLERE GİDİYOR

Fenerbahçe Koleji’ne seçildiği için kendinin şanslı olduğunu söyleyerek, mahallesinde halı saha olmadığı için antrenman yapamamanın üzüntüsünü dile getiren genç futbolcu Çulha,  “Fenerbahçe’ye seçildiğim için çok mutluyum. Kendimi şanlı hissediyorum.  Ailem, arkadaşlarım ve akrabalarım her zaman destekliyor beni.  Futbol sevdası bende hep vardı. Mahallede arkadaşlarımla birlikte her gün futbol maçı yaparız. Biz ailecek Fenerbahçeliyiz. Fenerbahçe sevdası babamdan bana miras diyebilirim. Benim için çok heyecanlı bir süreçti. İlk süreçte top toplayıcı oldum. Futbolcularla tanıştım. Mahallemizde halı saha yok. Futbol oynamak için hep yan köylere gidiyoruz. Antrenman olmadan bu iş olmaz. Mahallemize halı saha yapılmasını istiyoruz. Bu mahalle de top oynayan sadece ben yokum. Yaklaşık 10 arkadaşımla birlikte hep futbol oynuyoruz ama her yer beton olduğu için düştüğümüz canım canımız acıyor. Bunun için yetkililer sesimizi duysun” dedi.

“OĞLUMUZLA GURUR DUYUYORUZ”

Oğluyla gurur duyduğunu dile getiren Baba Cem Çulha,  “Oğlumuzun Fenerbahçe’ye seçilmesi bizim için büyük bir gurur. Biz, ailecek doğma büyüme hepimiz Fenerbahçeliyiz. Oğlumuza güveniyoruz ve inancımız tam. İlerde çok iyi bir futbolcu olacağından hiç şüphem yok.  Ercan hep başarılı bir çocuktu. Futbolda da başarılı olunca üstüne düştük.  Önce bir kulüpte oynamaya başladı. Daha sonra o kulüpte bir hocamız vardı. Birkaç anlaşma yapacağız biraz bekleyin dedi. Bir gün Antalya’da bir düğüne gitmiştik. O gün telefon geldi.  Ercan’ı İstanbul’a çağırıyoruz. Gelsin, bizimle antrenmana çıkacak diye. Apar topar İstanbul’a gittik. Antrenman yaptılar. Baktılar beğendiler bu iş olacak, bizden haber bekleyin dediler. Daha sonra yine Fenerbahçe’den buraya hoca geldi. Tekrar bir maç daha seyrettiler. Daha sonra sözleşme yaptık, lisanslar yapıldı. Ondan sonra Ercan yuvadan uçtu. Bizim için alışmak zor oldu ama her şey oğlumuz için. Şu an pandemi döneminde olduğumuz için tesisler kapalı. Ama canlı görüşmelerle irtibatlarımız devam ediyor. Oğlumuzla gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Bahçeyaka Mahalle Muhtarı Kamil Kaptan ise konuyla ilgili, “Mahallemizde yerimiz yok.  Sadece MUSKİ’ye ait bir alanımız var. Oraya halı saha yaptırmak için talepte bulunduk ama MUSKİ o alanı veremeyeceğini söyledi. Yer olmadığından dolayı halı saha yaptıramıyoruz. Muğla Büyükşehir Belediyesi devreye girerse mahallemizde futbol sahası yapılabilir. Genç yeteneklerimizin önünü açmak bizim görevimiz. Konuyla ilgili görüşmelerimiz devam ediyor” dedi.

Bu haber toplam 737 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.