Fırçası Muğla’da hayat buldu

Fırçası Muğla’da hayat buldu

NEVAL ARSLAN7 yıl önce Ankara’dan eşiyle birlikte Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Yeniköy Mahallesine yerleşen  Arzu Öçalan, başarılı üreten kadınlar kervanına katıldı.Arzu Öçalan, büyük şehrin karmaşıklığında doğa ile içe içe yaşamak ve çocukluk hayalini gerçekleştirmek için Menteşe’nin ilk Lavanta bahçelerinin kurulduğu Yeniköy mahallesine yerleşmeye karar verdiğini dile getirerek, çocukluktan bu yana hayal ettiği ressamlığı...

A+A-

NEVAL ARSLAN

7 yıl önce Ankara’dan eşiyle birlikte Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Yeniköy Mahallesine yerleşen  Arzu Öçalan, başarılı üreten kadınlar kervanına katıldı.

Arzu Öçalan, büyük şehrin karmaşıklığında doğa ile içe içe yaşamak ve çocukluk hayalini gerçekleştirmek için Menteşe’nin ilk Lavanta bahçelerinin kurulduğu Yeniköy mahallesine yerleşmeye karar verdiğini dile getirerek, çocukluktan bu yana hayal ettiği ressamlığı burada geliştirdiğini, tablolarına yeni eserler kattığını söyledi.

“İLHAM KAYNAĞIM MUĞLA DOĞASI”

Kendisinin emekli olduğunu ve ressamlığa hobi olarak başladığını belirten Arzu Öçalan, “Daha çok figür üzerine yağlı boya tabloları yaparken, Muğla’nın doğasından etkilenerek yavaş yavaş manzara tablolarına geçiş yaptım. Yıllar önce eşim Veli Beyin desteği ile başladığım bu yolculukta, Muğla’nın eşsiz doğası da ilham kaynağım oldu” dedi.

Arzu Öçalan, Ankara’da yaşarken ikinci kızını doğum izni sırasında hobi olarak başladığı yağlı boya resimleri, çevresi tarafında ilgi görünce, yaptıkları tabloların sayısının arttığı, aldığı eleştiriler ve beğeniler ile kendisini sürekli geliştirerek, yapmış olduğu tabloları yine Ankara’da bir resim sergisinde sanatseverlerin beğenisine sunduğunu kaydetti.

“MUĞLA ÂŞIKLARI”

Eşi ile birlikte Muğla âşıkları olduklarını belirten Arzu Öçalan, “Burada ortam o kadar güzel ki resim yapmak için fırçamı elime aldığımda, tablo ile adeta transa geçerek zamanın nasıl geçtiğini anlayamıyorum. O an duygularımı fırçamın ucu ile yapmış olduğum resime aktarmak, resmim tamamlandığında ise tablonun her noktasında geçen zamanı görebiliyorsunuz” diye konuştu.

“HEDEFİ SANAT GALERİSİ”

Ressam Öçalan, Muğla’nın bir kültür kenti olduğunu, burada ülkenin her yanından gelen ve sanatın her alanında ürünler veren sanatçıların olduğunu, bu nedenle de kendi yaptığı tabloları Muğla’da bir sanat galerisinde sergileyerek hem sanatçıların hem de sanatseverlerin beğenisine sunmayı hedeflediğini belirtti.

HER KADININ İÇİNDE BİR YETENEK VARDIR

Kadınlara seslenen Arzu Öçalan, “Kendinizi keşfedin. Her kadının içinde mutlaka bir yetenek vardır. Eğer bu yeteneğinizi keşfeder ve hayata geçirirseniz, hayatınız anlam kazanır. Kendinizin yapmış olduğu bu kazanımlar sizi değerli hissetmenize hayata olan bakış açınızı farklı bakmanızı sağlar. Ayrıca kadın eli değen her iş güzelleşir. Hele ki bu işin içinde sanat var ise etrafınızı artık farklı bir göz ile görmeye başlıyorsunuz” diye konuştu.

“EŞİMİN DESTEKÇİSİYİM”

Ressam Öçalan’ın sanat girişimciliğini sonuna kadar desteklediğini belirten Arzu Öçalan’ın eşi Veli Öçalan ise, “Eşimin böyle bir yeteneğinin olması onun sanata olan düşkünlüğü bizleri mutlu ediyor. O yağlı boya tablo çalışırken adeta başka bir dünya da yaşıyor gibi çalışıyor. Ortaya çıkan eserin bitiminde onun mutluluğu özellikle pandemi döneminde bizler için de rahatlama kaynağı oldu. Şimdi eşimle birlikte onun yapmış olduğu tabloların hepsini, Muğla’da bir sergide sanatseverler ile buluşturmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 416 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.