“GALERİCİLERİN SATIŞLARI 1 buçuk AY ÖNCE DÜŞTÜ”

“GALERİCİLERİN SATIŞLARI 1 buçuk AY ÖNCE DÜŞTÜ”

Muğla’nın Menteşe ilçesinde bulunan Galericiler Sitesi’nde İlhanlar Otomotiv iş yeri sahibi olan Nasuf İlhan, pandemi sürecinde sıfır araçların satışlarında artış olmadığını ve bu süreçte vatandaşların ikinci el araçlara yöneldiğini ifade etti.Yeni yılda araçlara zam gelmesine ilişkin ise fiyatların stabil olarak kalacağını düşündüğünü belirterek, araçların zamlanmayacağını, fiyatların aynı düzeyde devam edeceğini ifade eti.Araçlarda...

A+A-

Muğla’nın Menteşe ilçesinde bulunan Galericiler Sitesi’nde İlhanlar Otomotiv iş yeri sahibi olan Nasuf İlhan, pandemi sürecinde sıfır araçların satışlarında artış olmadığını ve bu süreçte vatandaşların ikinci el araçlara yöneldiğini ifade etti.

Yeni yılda araçlara zam gelmesine ilişkin ise fiyatların stabil olarak kalacağını düşündüğünü belirterek, araçların zamlanmayacağını, fiyatların aynı düzeyde devam edeceğini ifade eti.

Araçlarda üretimin az ve kredi olanaklarının düşük olduğunu dile getiren İlhan, pandemi dolayısıyla sıfır araç gelmediğini ve satışların ikinci el araçlarda artış gösterdiğini kaydetti.

Kredi olanakları yükseldiği için sıfır araçlarda satışların durduğunu belirten İlhan, “İkinci el araçlarda satışlar durdu. Kredi puanları da yüksek olduğu için şu saatten sonra fazla yükseleceğini sanmıyorum” dedi.

Galericilerin  satışlarının yeni yıldan 1 buçuk ay önce düştüğünü dile getiren İlhan, “Onun dışında yeni yılda sekteye uğrayan bir şey yok. Çünkü sabit satış önceden çok satıyordu, para kazanılıyordu 10 bine aldığımız aracı 11 bin liraya satıyorduk. Yerine araba almaya gittiğimiz zaman yine 11 bine alarak, 12 bin liraya satıyorduk ve kazancımızı oluşturuyorduk. Şimdi tek tek ve sabit fiyatta satıyoruz. 10 tane araba satacağımıza, 2 tane araba satıyoruz yine de kazanıyoruz” ifadelerini kullandı.

“KREDİLİ ARAÇLAR İKİNCİ ELDE OLSA, KREDİYE GİRİLMESİN”

Vatandaşların bütçesi kadar araç sahibi olması gerektiğini savunan İlhan, “Kredili araçlar ikinci elde olsa, krediye girilmesin” dedi.

İlhan şöyle devam etti, “Fiyatların düşmesini isteriz ama fiyatların düşeceğini tahmin etmiyorum. İkinci el araçlarda borçlanmadan, 50 bin lirası varsa 50 bin liralık, 70 bin lirası varsa 70 bin liralık araç alarak, kredide boğulmadan araç alınırsa vatandaş hem borca girmez hem de kredi gibi bir sıkıntının içerisinde düşmez. Çünkü her araç, bir evde yaşayanlar 4 kişiyse, beşinci kişi araçtır. Aracın masrafı çoktur. Vatandaşlarımız bütçesi kadar araç sahibi olsunlar. Kredili araçlar ikinci elde olsa, krediye girilmesin. Kredilerin faiz oranlarıyla hiçbir anlamı yok. İkinci araçlar çok satılıyor. Faiz oranlarının 1,5 liraya gelmesi, faiz oranlarının yükselmesi, araç fiyatlarının aratmasından dolayı vatandaşlar ikinci el araç alıyor. Piyasada da ikinci el araç çok fazla. Tek sıkıntımız arada alıp, satanlar araç piyasasını çok karıştırıyor ve fiyatları da yükseltiyor.”

“UYGUNLUK VE GALERİCİLİK BELGESİ ŞART”

“Aracı, aracıdan değil de direkt iş yeri sahibinden veya araç sattığı zaman satın aldıktan sonra problem yaşadığında muhatap olabileceği insan ile ticaret yapsınlar” diyen İlhan, araç satanların uygunluk belgesi ve galericilik belgesi olmasına dikkat çekti. İlhan, “Vatandaş, aracıdan değil de direk iş yeri sahibinden veya araç sattığı zaman satın aldığı zaman 3 gün sonra problem yaşadığında muhatap olabileceği insan ile ticaret yapsınlar. Çünkü arada satanlar, bugün var yarın yok. Çünkü araçlarını sattıktan sonra, bir sıkıntı yaşandığında sattıkları araç ile ilgilenmiyorlar. Birebir iş yeri sahipleriyle, iş yeri olan, mülkü olan kişilerle ticaret yapsınlar. Devletimizin bunu engellemesi lazım. İş yeri sahipleri olarak hakkımız yeniyor. Biz kira veriyoruz, vergi ödüyoruz. Her araca para bağlıyoruz. Dışarıdaki adam 50 bin-60 bin kar sağlıyor. Özellikle iş yerinden alışveriş yaparken o iş yerinin uygunluk belgesinin kontrol edilmesi gerekiyor” dedi.

Bu haber toplam 1644 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.