GAZİLER GÜNÜ ÇELENK TÖRENİYLE KUTLANDI

GAZİLER GÜNÜ ÇELENK TÖRENİYLE KUTLANDI

19 Eylül Gaziler Günü, tüm yurtta olduğu gibi Muğla’da da kutlandı.  Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı’nda gerçekleşen çelenk sunma programında günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Muğla Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı ve aynı zamanda Kıbrıs Gazisi olan Süleyman Taşkesen yaptı. Taşkesen, “Şehitlik ve gazilik unvanları herhangi bir unvan ve rütbe ile mukayese edilemez, değeri maddiyatla ölçülemez. Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir” dedi.

A+A-

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından mareşallik rütbesi ve gazilik unvanının veriliş yıldönümü olan 19 Eylül Gaziler Günü, Muğla’da bir dizi etkinliklerle kutlandı.

Menteşe Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Muğla Temsilciliği tarafından çelenk sunuldu.

Programa; Muğla Valisi İdris Akbıyık, CHP Muğla Milletvekili Gizem Özcan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, İl Jandarma Komutanı Ali Gemalmaz, İl Emniyet Müdürü Ali Canbolat, Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Muğla Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı (Kıbrıs Gazisi) Süleyman Taşkesen, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, şehit yakınları ve gaziler ile vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden programda, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Muğla Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı ve aynı zamanda Kıbrıs Gazisi olan Süleyman Taşkesen yaptı.

Taşkesen, konuşmasında şunları söyledi:

“Ulu önderimiz, başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından mareşallik rütbesi ve gazilik unvanının veriliş yıldönümü olan 19 Eylül tarihi, 2002 yılından itibaren Gaziler günü olarak kutlanmakta olup, bugünde 19 Eylül münasebetiyle yeniden bir arada bulunmanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Bu vesile ile ülkemizin bağımsızlığı, bütünlüğü ve diğer kutsal değerlerimiz uğruna canlarını hiçe sayarak ölüme koşan, şehitlik mertebesine ulaşan vatandaşlarımız ile ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, hayatta olan gazilerimize şükranla anıyoruz. Şehitlik ve gazilik unvanları hiçbir şahsi ve maddi beklenti içine girmeden inançla ve canla elde edildiği içindir ki, herhangi bir unvan ve rütbe ile mukayese edilemez, değeri maddiyatla ölçülemez. Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir.”

Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından günün anlam ve önemine ilişkin şiir okudu.

PROTOKOLDEN ŞEHİT AİLELERİ DERNEĞİ’NE ZİYARET

Cumhuriyet Meydanı’ndaki programın ardından Muğla Valisi İdris Akbıyık ve beraberindeki protokol, Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret ederek üyelerle bir araya geldi.

Bu vatanın şehit ve gaziler sayesinde ayakta kaldığını ifade eden Vali Akbıyık, şehit aileleri ve gazilerin her zaman yanlarında olduklarını belirtti.

Bu haber toplam 222 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.