“GELECEĞE NEFES, CUMHURİYETE NEFES” SLOGANIYLA FİDAN DİKİLDİ

“GELECEĞE NEFES, CUMHURİYETE NEFES” SLOGANIYLA FİDAN DİKİLDİ

​​​​​​​Geçtiğimiz yıllarda büyük yangın felaketi yaşanan Muğla’da, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde Orman Bölge Müdürlüğü’nce Cumhuriyet’in 100. yılına ithafen “Geleceğe Nefes, Cumhuriyete Nefes” sloganıyla fidan dikim etkinliği düzenlendi. Menteşe’de Düzeyn Mevkiinde gerçekleşen programda saat 11.11’de 62 Bin adet fidan toprakla buluşturuldu.

A+A-

Son dönemin en büyük yangın felaketinin yaşandığı Muğla’da, ağaçlandırma çalışmaları devam ediyor.

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’nce Cumhuriyet’in 100. yılına ithafen “Geleceğe Nefes, Cumhuriyete Nefes” sloganıyla fidan dikim etkinliği düzenlendi.

Muğla İl genelinde 62 bin fidan toprakla buluşturulurken, Menteşe’deki program Düzeyn Mevkiinde yapıldı.

Programa; Muğla Valisi İdris Akbıyık başta olmak üzere, AK Parti Muğla Milletvekili Kadem Mete, Muğla Orman Bölge MüdürüSalim Karabulut,Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz, İl Emniyet Müdürü Ali Canbolat, Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, kurum müdürleri, siyasi parti temsilciler, STK temsilcileri, öğrenciler, görevliler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Muğla Orman Bölge Müdürü Salim Karabulut, orman yangınlarına dikkat çekerek, yanan alanlarda ağaçlandırma çalışmalarının devam ettiğini vurguladı.

“DİKTİĞİMİZ FİDANIN HER BİRİ GELECEĞE BİR NEFES OLACAKTIR”

Karabulut şunları söyledi:

“İklim değişikliği ile mücadele çerçevesinde ağaçlandırmanın önemini vurgulandığı bugün burada bu amaçla dikilen her bir fidanın sadece Muğla’ya değil ülkemize ve dünyaya sayısız fayda sağlayarak geleceğe nefes olacağı şüphesizdir. Burada bugün hep birlikte değişik cinslerde 30 adet Toros sediri, 250 adet fıstık çamı, 800 adet kara selvi ve 20 adet lavanta olmak üzere toplam bin 400 adet fidan dikeceğiz. Diktiğimiz fidanın her biri geleceğe bir nefes olacaktır.”

VALİ AKBIYIK: “HER BİR FİDAN CUMHURİYETİMİZE BAĞLILIĞIMIZIN BİR GÖSTERGESİDİR”

Muğla Valisi İdris Akbıyık ise, ormanların ekolojik açıdan önemli olduğuna vurgu yaparak, “11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nün bu yılki temasının 'Geleceğe Nefes, Cumhuriyete Nefes' olarak belirlenmesi, toprakla buluşturacağımız her bir fidanın 100. yılını kutladığımız Cumhuriyetimize ve değerlerine bağlılığımızın bir göstergesidir. Bugün diktiğimiz fidanlar Cumhuriyetimizin ikinci asrı boyunca yeşerecekler, büyüyecekler ve bir ormana dönüşecekler. Cumhuriyetimize, geleceğe, insanlığa nefes olacaklar. Ormanlar, bir ülkenin akciğerleri, ekolojik ve sosyal açıdan en büyük zenginlik ve yaşam kaynağıdır. Yaşadığımız dünya ve canlılar için ormanlarımızı korumak, sürdürülebilir bir şekilde yönetmek oldukça önemlidir. O nedenle bugünü gelecek nesillere karşı sorumluluğumuzu hatırlama ve hatırlatma günü olarak değerlendiriyor, ormanlarımızı geçmişten kalan miras değil, gelecek nesillerin bizlere emaneti olarak görüyoruz” diye konuştu.

“YANAN ALANLAR YENİDEN YEŞERECEK”

Muğla’nın şanslı bir il olduğunu belirten Vali Akbıyık, “Eşsiz doğası ve dünyada eşine eşine az rastlanır güzellikleriyle 'Yeryüzü Cenneti' olarak tabir ettiğimiz Muğla’mızın yüzölçümünün yüzde 68'i ormanlarla kaplıdır. Muğla’mız orman varlığı bakımından şanslı bir il. İlimizin sahip olduğu orman varlığını daha da arttırmak, çocuklarımıza ve gençlerimize ağaç ve orman sevgisini aşılamak ve daha yeşil bir Muğla için son 20 yılda yaklaşık 412 milyon ağacı toprakla buluşturduk. Diğer yandan orman yangınlarından etkilenen alanların yeniden ağaçlandırılması ve rehabilitasyonu kapsamında son bir yılda 2 milyon 693 bin fidan dikildi. Bugün il genelinde 79 noktada 62 bin 236 fidanı aynı gün toprakla buluşturduk. Ağaçlandırma potansiyeli bulunan alanlarımız ile orman yangınlarından etkilenen sahalarımızı yeniden ağaçlandırılacağız. Yeşilin her tonuyla toprağa hayat, geleceğe nefes olacak bu anlamlı çevre programı çerçevesinde yeşil seferberliğimizi hep birlikte devam ettireceğiz ”dedi.

Konuşmaların ardından saat 11.11’de Toros sediri, fıstık çamı, kara selvi ve lavanta olmak üzere binlerce fidan katılımcılar tarafından toprakla buluşturuldu.

 

Bu haber toplam 213 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.