GELENESEKSEL ÇOCUK OYUNLARI FESTİVALİ’NİN ‘KAZANANI ÇOK, KAYBEDENİ YOK’

GELENESEKSEL ÇOCUK OYUNLARI FESTİVALİ’NİN ‘KAZANANI ÇOK, KAYBEDENİ YOK’

NEVAL ARSLAN// Muğla’nın Menteşe ilçesinde Okul Sporları Geleneksel Çocuk Oyunları, İlkokul Fiziksel Etkinlik Oyunları Şenliği ve Spor Festivali ‘Kazanan çok, kaybeden yok’ sloganıyla 36 takım ve 380 öğrencinin katılımı ile başladı.

A+A-

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen ‘Okul Sporları Geleneksel Çocuk Oyunları, İlkokul Fiziksel Etkinlik Oyunları Şenliği ve Spor Festivali Muğla Atatürk Spor Kompleksinde düzenleniyor.

5-7 Haziran tarihleri arasında yapılacak olan spor festivaline 36 takım ve 380 öğrencinin katıldı. Festival; 5 Haziran Pazartesi günü unutulmaya yüz tutmuş geleneksel çocuk oyunlarından yağ satarım bal satarım, mendil kapmaca ve kaleli yakan top oyunları ile başladı.

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş, Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kömürcü, Menteşe Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yavuz Karahasanoğlu, Gençlik Hizmetleri Müdürü Münir Özalp, Yurt Hizmetleri Müdürü Koray Bali, Spor Şube Müdürü Serkan Paçalı’nın katılım sağladığı festivalin ikinci gününde; bugün el değdirerek bayrak koşusu, çemberle iş birliği oyunu ve fasulye torbası atma oyunlarının oynanacağı etkinliğe ‘Kazanan çok, kaybeden yok sloganı’ ile katılan tüm öğrencilere madalya ve katılım belgesi verildi.

site-taslak-125.jpg

GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI YAŞATILIYOR

“Kazananı çok kaybedeni yok, sloganıyla yola çıktığımız bu etkinliklerde çocuklarımızın heyecanı bizim heyecanımız. Burada diğer ilçelerden gelen okullarla etkileşim sağlanarak, tatlı bir rekabet oluşturuyoruz” diyen Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş, “Gençlik Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortak protokolü ile hayata geçirilen iki tane önemli proje var. Birinci proje unutulmaya yüz tutmuş olan geleneksel çocuk oyunlarını yaşatmak ve tekrar gün yüzüne çıkarmak. İkinci projemiz ise yine iki bakanlığın protokolü ile 81 ilde hayat geçirdiği fiziksel etkinlik oyunları kapsamında çocuk oyunları. Amacımız, çocuklara hareket yaşamını kazandırmak, spor kültürünü aşılamak, obeziteden uzak duracak hareket kavramı ile ilgili bir bilinç oluşturmak. Sağ olsun bu konuda Muğla İl Milli Eğitim Müdürü ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz inanılmaz derece destek ve katkı sağladı. İlçelerde, ilçe finallerini yapıldı. İlçe finallerinde derece elde eden okullarımızı, bizlerde il merkezimiz Menteşe’de ağırlayarak, il birinciliği tertip ettik. Adı birincilik, adı yarışma ama bu etkinliğin kazananı çok, kaybedeni yok” ifadelerine yer verdi.

“ORTAK PROJELER DEVAM EDECEK”

Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileriyle geliştirilen bir proje daha olduğunu dile getiren İl Müdürü Açıkbaş, “Onu da önümüzdeki günlerde hayata geçireceğiz. Ortak bir proje daha sunacağız. Biz yine 5 branş belirledik. Bu 5 branşta yine ilçelerde ilçe birincilikleri yapılacak. İlçe birinciliklerindeki takımlarımızı buraya davet edeceğiz. Burada da 5 branşta da etkinliklerimiz heyecanla devam edecek inşallah” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik Spor Bakanlığı arasında ortak bir proje kapsamında unutulmaya yüz tutmuş, geleneksel çocuk oyunlarının gün yüzüne çıkarılması ile ilgili 81 ilde düzenlenen proje kapsamında müsabakaların düzenlendiğini ifade eden Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, “Üç gün boyunca sürecek etkinliklerimizde, ilçelerimizin geleneksel çocuk oyunları ifet ve spor festivali kapsamında dereceye giren okullarımız ilimizin tamamına yönelik üç gün boyunca müsabaka düzenleyecek. Çocuklarımızın heyecanı ve mutluluğunu görmek bizleri de fazlasıyla ziyade ediyor. Hem sağlık açısından hem de akademik başarı açısından çok yönlü bir branş. Her konuda çok uyumlu bir şekilde çalışıyoruz. Gençlik ve Spor Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum. İki bakanlık aslında çok yakın çalışıyor. Et, tırnak gibi diyebiliriz. O bakımdan müsabaka sürecinde ve bugünde burada mücadele edecek tüm çocuklarımıza başarılar diliyorum. Kaybeden olmayacak ama kazanan çok olacak” diye konuştu.

 

Bu haber toplam 322 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.