Genç yazar Tekin, ilk kitabını çıkardı

Genç yazar Tekin, ilk kitabını çıkardı

Sinem KarakayaMuğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Bölümü mezunu 25 yaşındaki Bedirhan Tekin, okul döneminde yaşadığı erasmus maceralarını kitap haline getirdi. “Los Angeles’ta İlk Cemre” kitabını okuyucularıyla buluşturan genç yazar Bedirhan Tekin, “Yurt dışında kaldığım süreçte çok fazla gözlem ve araştırma yaptım. Bunu da paylaşmam gerekiyor diye düşündüm. Los Angeles’ta İlk Cemre kitabını hayata geçirdim” dedi.Çocukluktan...

A+A-

Sinem Karakaya

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Bölümü mezunu 25 yaşındaki Bedirhan Tekin, okul döneminde yaşadığı erasmus maceralarını kitap haline getirdi. “Los Angeles’ta İlk Cemre” kitabını okuyucularıyla buluşturan genç yazar Bedirhan Tekin, “Yurt dışında kaldığım süreçte çok fazla gözlem ve araştırma yaptım. Bunu da paylaşmam gerekiyor diye düşündüm. Los Angeles’ta İlk Cemre kitabını hayata geçirdim” dedi.

Çocukluktan aldığı İngilizce eğitimini yurt dışında pekiştirmek için erasmus programlarına katıldığını söyleyerek,  yurt dışında yaşadığı maceraları kitap haline getiren genç yazar Bedirhan Tekin, okuyucuların kitabını kitapyurdu.com ve Kötekli Mahallesi’nde bulunan Boncuk Kitap Evi’nden temin edebileceklerini belirtti.

Bedirhan Tekin, Muğla Postası’na kitabıyla ilgili açıklamada bulunarak, “Babam bir yabancı dil merkezinin kurucusuydu. Dolayısıyla çocukluktan gelen İngilizce eğitimi almıştım. Burada da onu son noktaya getirip kendimi geliştirmek istedim. Work And Travel programıyla ilk olarak birinci yılımda Amerika’ya gittim.  O süre zarfında birçok şey öğrenip döndüğüm bir yıl oldu. Aynı yıl Çek Cumhuriyetinde erasmus programını kazandım. Çek Cumhuriyetinde 5 aylık bir zaman geçirdim. Avrupa’da o süreçte 16 ülke 30 şehir gezme şansı buldum. Bu deneyimleri yaşarken bende gördüklerimi, hissettiklerimi not alıyordum. Kendime ait bir ajandam vardı.  Bir gün bu notlarımın kitaba dönüşeceğini biliyordum. Benim için çok sıra dışı dönemlerdi. Ülkeye döndüğümde bir daha belki böylesi bir ivme yakalayamayacağımı fark ettim. Daha sonra Amerika’ya ikinci kez gitmeye karar verdim. İkinci gidişimde 2 yıl kaldım. Çok fazla gözlem yaptım. Araştırmalar yaptım. Çok keyifli bir dönemdi benim için. Bunu da paylaşmam gerekiyor diye düşündüm ve Los Angeles’ta İlk Cemre kitabını hayata geçirdim” dedi.

İKİNCİ KİTABIN ADI “BEYAZ”,  ÜÇÜNCÜ KİTABIN ADI “GÜLÜMSE” OLACAK

İlerleyen süreçte ikinci ve üçüncü kitabı çıkaracağını söyleyen Tekin, arzu edilirse kitabını kütüphanelere gençler için ücretsiz olarak temin edebileceğini söyledi. Tekin, “Şu an kitabımı İngilizceye çeviriyorum. Kitabın devamı olarak ikinci ve üçüncü cemre olarak kitabı üç seri olarak okuyucuların beğenisine sunmayı düşünüyorum. Tabiki bunlar ilerleyen süreçte olacak.  İkinci kitabın adı “beyaz” olacak. Üçüncü kitabın adı ise “gülümse” olacak. Arzu edilirse kütüphanelere genç arkadaşlarımız için ücretsiz olarak temin edebilirim. Yeter ki mesaj ulaşsın” dedi.

“YAZMAK İYİ GELİYOR”

Yazmanın önemine de değinen Tekin, “Bazen hatta çoğu zaman insan konuşarak bazı şeyleri aktaramayabiliyor. Bazen çok ciddi düşüşler yaşayabiliyoruz. Benim çoğu arkadaşım manevi bir boşluk içerisinde ve bunu tam olarak karşısındaki insanlara aktaramıyor. Bu noktada yazmak iyi geliyor. Bazen de insanın kendini gözlemleme şansını veriyor. Sanki bir an için bakış açınızdan çıkıp, kendinizi yukarıdan izliyormuş gibi oluyorsunuz” şeklinde konuştu.

“ARADIKLARI ŞEY ASLINDA YANI BAŞLARINDA”

Kitabını okuyacak kişilere bir mesaj veren Tekin, bu süreçte en çok babasının destek olduğunu da söyleyerek, “Etrafımdaki herkes olumlu karşıladı. Babam benim için her zaman rol model bir insandı ve her zaman beni destekledi. Bu sürecimde de tedirgin olduğu bir alana girmeme rağmen her zaman arkamda durdu. Kitabı okuyacak kişilere şunu söyleyebilirim: Bazı şeyleri görmemiz için çok fazla yol kat etmemiz gerekiyor. Bu kitabı okuyacak kişiler için söylüyorum aradıkları şey aslında yanı başlarında” dedi.

Bu haber toplam 675 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.