Girgin’den iddialara cevap: “Gerçekleri er ya da geç ortaya çıkartacağız”

Girgin’den iddialara cevap: “Gerçekleri er ya da geç ortaya çıkartacağız”

Sinem KarakayaMuğla’da yaşanan Pınar Gültekin cinayetinin davasına ilişkin olarak baba Sıddık Gültekin ile telefon görüşmelerine yönelik, hakkında çıkan iddialara karşı açıklama yapan CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, HTS kayıtlarını çıkardı.“Acılı babaya taziye telefonunda 1 dakika 56 saniyelik bir görüşmemiz oldu” diyen Milletvekili Süleyman Girgin, Üç gündür her şeyi bir kenara bıraktım ve hiç bir alakamın olmadığı bir...

A+A-

Sinem Karakaya

Muğla’da yaşanan Pınar Gültekin cinayetinin davasına ilişkin olarak baba Sıddık Gültekin ile telefon görüşmelerine yönelik, hakkında çıkan iddialara karşı açıklama yapan CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, HTS kayıtlarını çıkardı.

“Acılı babaya taziye telefonunda 1 dakika 56 saniyelik bir görüşmemiz oldu” diyen Milletvekili Süleyman Girgin, Üç gündür her şeyi bir kenara bıraktım ve hiç bir alakamın olmadığı bir konuda suçsuzluğumu ispat etmek için uğraşıyorum. Er ya da geç gerçekler ortaya çıkacaktır" dedi.

İl Başkanlığında açıklama yapan Girgin, “Pınar Gültekin'in Bitlis'in Hizan İlçesi'nde defnedildiği gün 22 Temmuz’da Hizan İlçe Başkanımızı arayıp başsağlığı diledim. 23 Temmuz'da, danışmanlarımdan babanın telefon numaralarını bulmalarını istedim, daha sonra aradım ve acılı babaya taziye dileğinde bulundum. 1 dakika 56 saniyelik bir görüşmemiz oldu. Sıddık Gültekin'e acısını paylaştığımızı söyledim ve başsağlığı diledim, kendisi de bana teşekkür etti. ‘Muğla halkı bize sahip çıktı sağ olun, herkes yardımcı oldu’ dedi.  Sıddık Gültekin  ile bu görüşmemde başsağlığı dışında hiç bir konuda konuşmam olmamıştır. Altını çizerek söylüyorum ne dava içeriği, ne de davaya yönelik bir telkinim asla ve asla olmamıştır” şeklinde konuştu.

“BİR BAŞSAĞLIĞI ARAMASININ NASIL BU HALE GETİRİLDİĞİNİ ŞAŞKINLIKLA İZLİYORUM”

“Son derece insani duygularla yapılan  bir başsağlığı aramasının nasıl bu hale getirildiğini şaşkınlık içinde izliyorum” diyen Milletvekili Girgin, son 5 buçuk aya ait HTS kayıtları çıkardığını söyleyerek,“Cep telefonu operatörümden son 5.5 aya ait HTS kayıtlarını istedim. Arama kayıtları, kaç dakikalık görüşmeler yapıldığını ve telefonumdan kimlerin arandığını içermektedir. Özellikle tüm Muğlalılar bilir ki; saha çalışmalarında bile ilçe sınırlarına girdiğim her ilçe başkanını muhakkak ararım. İlçede olduğum bilgisini veririm. Hastalık, sağlık ölüm durumunda muhatap olan herkesi taziye ya da geçmiş olsun ziyareti ya da aramasında bulunurum.  Tanısam da tanımasam da herhangi bir hukukum olmasa dahi tasada ve sevinçte buna ortak olmaya çalışırım. Bu konudaki hassasiyetimi herkes bilir. Son derece insani duygularla yapılan  bir başsağlığı aramasının nasıl bu hale getirildiğini şaşkınlık içinde izliyorum. Biz her daim Gültekin ailesinin acısına ortak olduk olmaya da devam edeceğiz” dedi.

“BEN DE BİR BABAYIM, ÜSTELİK KIZ BABASIYIM”

Hangi vicdansız, hangi insafsız, hayatının baharında menfur bir cinayet sonucu katledilmiş gencecik bir kızın acılı babasına bunu diyebilir? Üstelik de taziye için yapılan bir aramada kaçınız bunu diyebilir? Her biriniz “ben diyemem” derken, nasıl olur da benden böyle bir arama yapabileceğim beklenebilir? Ben de bir babayım, üstelik kız babasıyım! Benim böyle bir şey yapabileceğim nasıl akla gelebilir? Ancak; böyle bir süreçte, insanın aklına maalesef her türlü olasılık geliyor. Eğer birileri tarafından benim adım kullanılarak acılı aileye böyle bir teklifte bulunulmuş ise sorumluların tespit edilmesi ve hukuki yönden hesap sorulması için her türlü mücadeleyi vereceğimin bilinmesini isterim. O kişi için, hemen suç duyurusunda bulunup, kamuoyuyla paylaşacağım. Asla ve asla peşini de bırakmayacağım” dedi.

“SUÇSUZLUĞUMU İSPAT ETMEK İÇİN UĞRAŞIYORUM”

Hesabını veremeyeceğim hiçbir şey yok diyen Milletvekili Süleyman Girgin, “Bir sabah uyandım ve kendimi, taziye dilemek dışında, hiç bir alakam olmayan bir işin içinde buldum. Kendimi anlatmaya çalışıyorum. Kendimi gerek sosyal medyada gerek haber bültenlerinde gerekse tartışma programlarında olur olmaz ithamlara cevap verir halde buldum. Üç gündür her şeyi bir kenara bıraktım ve hiç bir alakamın  olmadığı bir konuda suçsuzluğumu ispat etmek için uğraşıyorum. Hesabını veremeyeceğim, cevaplayamayacağım hiçbir sorunun olmadığına dair kendimden  en ufak bir şüphem de yok. Gerçekler er ya da geç ortaya çıkacaktır ve çıkartacağız. Tek gerekli olan şey zaman ve adalettir” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 251 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.