GİZLİ KALMIŞ TARİFLERİ GÜN YÜZÜNE ÇIKARIYOR

GİZLİ KALMIŞ TARİFLERİ GÜN YÜZÜNE ÇIKARIYOR

Neval Çolak ArslanMarmaris’te yaptığı leziz yemekleri ve aperatif ürünleri ile dikkat çeken girişimci işletmeci Özlem Arıkan, adını Şerbet-i Dilruba koyduğu şerbeti ilk olarak kendi işyerinde müşterilerine sunuyor.Küçüklüğünde rahmetli anneannesinin tarifi ile kendi işyerinde şerbet üretimi yapan işletmeci Özlem Arıkan,kendi el yapımı olan şerbetin tüketimini arttırmak için kolları sıvadı. Kendi işyerinde ürettiği ve müşterilerinin...

A+A-

Neval Çolak Arslan

Marmaris’te yaptığı leziz yemekleri ve aperatif ürünleri ile dikkat çeken girişimci işletmeci Özlem Arıkan, adını Şerbet-i Dilruba koyduğu şerbeti ilk olarak kendi işyerinde müşterilerine sunuyor.

Küçüklüğünde rahmetli anneannesinin tarifi ile kendi işyerinde şerbet üretimi yapan işletmeci Özlem Arıkan,kendi el yapımı olan şerbetin tüketimini arttırmak için kolları sıvadı. Kendi işyerinde ürettiği ve müşterilerinin beğenerek, tükettiği ürünü şimdide E-ticaret üzerinden tüm Türkiye’ye ürün göndermeyi hedefliyor.

“RAHMETLİ ANNEANNEMİN GİZLİ TARİFİ”

Tariflerindeki en büyük özelliği hakkında bilgi veren Arıkan, “Normalde Osmanlı Şerbetine limon tuzu koyulur ama ben limon tuzu koymadan rengini ve tadını çıkartıyorum. Bu da rahmetli anneannemin verdiği gizli bir tarif. Gizli tarifleri dünyaya tanıtmak istiyorum. Şerbet-i Dilruba’nın haricinde birkaç tane daha yapacak mevsimlik şerbetlerim var” dedi.

“ŞERBET-İ DİLRUBA”

En büyük hedefinin, yeme, içmede kadınların gizli kalmış tariflerinin gün yüzüne çıkartmak olduğunu söyleyen Arıkan, müşterilerinden ve çevresinden gelen olumlu talepler doğrultusunda küçüklüğünde anneannesinden öğrendiği Şerbet-i Dilruba’nın patentini aldığını belirtti.

“ÜÇ KUŞAKLA KALMASIN”

Ürettiği şerbet ile marka olma yolunda ilerleyen Özlem Arıkan, “Rahmetli anneannem ve onun şerbetleriyle büyüdüm. Aslen Trakyalıyım. Bakanlarda şerbet kültürü fazladır. Bir arkadaşımın çocuğunun rahatsızlanmasıyla ilk ona yaptım şerbeti. Sonrasında müşterilerime kahvenin yanında ikram etmeye başladım. Gizli kalınmış tarifi neden herkese sunmamayım diye düşündüm. Türkiye’nin gizli kalmış bir sürü güzel tarifleri var ve kesinlikle sır olarak kalmamalı. Hürrem Sultan, 41 baharat Osmanlı Şerbeti, gelincik, menekşe, ballı sirke, hibiskus şerbeti ve ayriyeten kendi adımıza patentini aldığımız ve tarifini gizli tuttuğumuz Şerbet-i Dilruba var. Anneannem, annem yapardı, şimdi ben yapıyorum. İnşallah üç kuşakla kalmaz ve benden sonrada devamı gelir” diye konuştu.

Kadınların asla hayallerinden vazgeçmemesini söyleyen işletmeci Arıkan, “İnandıktan sonra her şeyin olacağı kesindir. Biz kadınız, güçlüyüz. Çünkü doğurganız. Bizim en büyük özelliğimiz bu. Doğurabilen varlık her şeyi yapabilir” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 433 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.