Göktepe halkı geleneklerini sürdürüyor

Göktepe halkı geleneklerini sürdürüyor

Muğla'nın Menteşe ilçesine bağlı Göktepe Mahallesi'nde yaşayan kadınlar hamur leğenlerinden kendilerine özgü oluşturdukları enstrüman eşliğinde düğün ve festivallerde yöresel kıyafetleriyle oynadıkları oyunlar ile geleneklerini sürdürüyor.

A+A-

  Enstrümanın olmadığı dönemlerde Göktepe halkı kendi imkanları ile ürettikleri hamur leğenlerinden oluşturdukları enstrüman ile düğünlerini gerçekleştiriyorlardı. O dönemlerden bu yana geleneklerini koruyan mahalleliler günümüzde de geleneklerini sürdürmeye devam ediyor. Mahalle halkının kendine özgü kıyafetleri ile oynadığı oyunlar hayranlık bırakıyor.

  Göktepeli Aysel Uyar, "Atalarımız, kendi kıyafetlerimizle, kendi ürünlerimiz ile, kendi yaptığımız yöresel kıyafetlerimiz ile eski dönemlerde düğünlerde oynarlardı. Bizlerde bu geleneğimizi sürdürmek amaçlı böyle bir şey yaptık. Bizim bu kıyafetlere 'pısat' derlerdi. Daha öncelerden şimdilerde daha da inceldi. Biz de çaldığımız enstrümanlara 'koca çanak' derler, 'kesire çanağı' derler. Birde 'tıptıp' derler. Kendi imkanlarımız ile geleneğimizi sürdürüyoruz" dedi.

Bu haber toplam 1471 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.