Görenler azmine şaşıyor

Görenler azmine şaşıyor

Neval Çolak ArslanMuğla’nın Menteşe İlçesi Yerkesik Mahallesi’nde Aynur Demirtaş (72) hayvancılık yaparak, ailesinin geçimini sağlıyor. Hem kendi gelirini çıkaran hem de kızı ve torunlarına yan gelir sağlayan Aynur Demirtaş, “İşini sevmezsen asla başarılı olamazsın. O zaman kimseye faydan olmadığı gibi kendine de zararın dokunur” diye konuştu.5 inek, 70 koyun ve 15 tane keçisi olan Demirtaş, Hayvanlarla ilgilenmeyi çok sevdiğini söyleyerek,...

A+A-

Neval Çolak Arslan

Muğla’nın Menteşe İlçesi Yerkesik Mahallesi’nde Aynur Demirtaş (72) hayvancılık yaparak, ailesinin geçimini sağlıyor. Hem kendi gelirini çıkaran hem de kızı ve torunlarına yan gelir sağlayan Aynur Demirtaş, “İşini sevmezsen asla başarılı olamazsın. O zaman kimseye faydan olmadığı gibi kendine de zararın dokunur” diye konuştu.

5 inek, 70 koyun ve 15 tane keçisi olan Demirtaş, Hayvanlarla ilgilenmeyi çok sevdiğini söyleyerek, her ne kadar eşi ve kızının hayvanlarla ilgilenmesine rağmen onlara pek fırsat vermediğini ve hayvanlarını gözü gibi sevdiğini belirtti.

“SEVGİ, SAYGI, ANLAYIŞ”

72 yaşında olmasına rağmen gönlünün hala genç olduğunu söyleyen Demirtaş, “Yaşamaktan zevk alırsan, hayat sana istediğini sunar” diye konuştu.

Demirtaş, “Hayat güzel. Elbette sıkıntılar yaşarsın. Engebeli yolların olur. Tümseklere takılmadan hayatın tadını, nefes almanın tadını anlayamazsın zaten. Sağlığının kıymetini işte o zaman anlarsın. 25 yaşında dul kaldım. Sonra babam evleneceksin dedi. Geçinemezsem diye sorduğumda da her zaman sana kapım açık dedi. Allah razı olsun ezilmedim. Rahmetli eşimde, ikinci eşimde beni hiç ezmedi. 35 sene oldu ikinci evliliğimi yapalı. Elbette hayat mücadelesi zor ama sevgi, saygı, anlayışla her şeyin üstesinden geliniyor.”

“10 YILDIR HAYVANCILIK YAPIYOR”

Hayvancılığı kızına yan gelir sağlamak adına yaptığı bir emek mücadelesi olarak adlandıran Demirtaş şöyle devam etti:

“Bir çocuğum var, Feriştah ismi. Kızım, eşim, damadım ve torunlarım hep birlikteyiz. Benim emekli maaşım var. Kendime gelir olarak, değil de kızıma destek olmak için bu 10 yıldır bu işi yapıyorum. Maddi durumumuz kötüye gidiyordu. 5-10 tane koyun ile başladık, durumları düzeltelim diye. Torunlarımda kasap benim, al-sat yapıyorlar. Kurbandan kurbana kuzu satarız Marmaris’te. Kurbandan kurbana bir fasıl doğururlar, bazen de kurban arasında doğum oluğunda kesime veririz. Koyunculuk, bereketli bir iştir. Koyun hemen ürer, hemen sana para kazandırır.  Kışlık yemini hazır ettiysen hiçbir zorluğu yok. Koyunlarımda bir tek yem yok. Güderim ben hep. Sıcak, soğuk fark etmez. Yerim olmadığı için güderim ben hep. Kışta olsa hayvanlarımı güderim ben. Büyükbaşta bakıyorum ben. Amacım aileme destek olmak, kızıma yan gelir sağlamak.”

“ASLA PES ETMEM”

“Başarı beklenir ama işini sevmezsen asla başarılı olamazsın. O zaman kimseye faydan olmadığı gibi kendine de zararın dokunur” diyen Demirtaş, “Çok gaddarımdır asla pes etmem. Ölürüm de çıktığım bir yoldan dönmem. Hayat mücadelemizi anne kız birlikte sürdürüyoruz” dedi.

“KADINLAR ÇALIŞSIN”

Kadınların çalışmasını ve asla pes etmemesini söyleyen Aynur Demirtaş,  “İş arasınlar, bulsunlar. Ben de iş bulamadım ama pes etmedim. Hayvancılık yapıyorum. Dağa çıkıyorum, odunumu yapıyorum. Tarlaya gidiyorum, otumu kazıp geliyorum. Yazın bahçe ekiyorum. Yazın hiç durmam. Salçamı yapıyorum, biberlerimi kurutuyorum, difrizime kışlık her şeyimi koyuyorum. Ama az ama çok, elimden ne kadar gelirse. Sadece kişisel bakımla kadın olunmuyor. Kadın dediğin, çalışacak. Öncelikle kendini sevecek, hayatı sevecek, işini sevecek. İşine sadık olacak” diye konuştu.

Hiçbir zaman annesi kadar çalışkan ve hareketli olamadığını belirten Feriştah Bekdemir (50) ise, “Kasap dükkanımız var, 2 oğlumda onun başında. Annem desteğini hiç eksik etmedi benden ve ailemden. Hayvan bakımı konusunda onun kadar olamasam de elimden geleni yapıyorum. Yardım ediyorum. Anne kız bir şeyler yapmak, başarmak mutluluk verici. Onun desteği ve azmi beni ayakta tutuyor” dedi.

Bu haber toplam 228 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.