“GRANPA” DÜNYANIN EN İYİSİ

“GRANPA” DÜNYANIN EN İYİSİ

NEVAL ARSLAN // İsrail Uluslararası Zeytinyağı Ödüllerinde 650 marka arasında Kavaklıdere’de üretimi yapılan Granpa, ilk defa bir Türk Markası olarak Dünyanın en iyisi seçildi.

A+A-

En iyi yağ üreten ülkelerin katıldığı, İsrail Uluslararası Zeytinyağı yarışmasında (TerraOlive IOOC) Muğla’nın Kavaklıdere ilçesinde İbrahim Tokuç tarafından üretilen Granpa Premium dünyanın en iyisi seçildi.

İLK HASATTA DÜNYANIN EN İYİLERİ LİSTESİNDE YER ALDI

Muğla’da bulunan ve Türkiye’nin en büyük tek bahçelerinden biri olma özelliğine sahip 590 dönümlük zeytinliğin ilk hasadından elde edilenGranpadünyanın en iyi yağlarının yayınlandığı “EVOO World Ranking 2019” listesinde yer aldı.

Üretici İbrahim Tokuç, TerraOliveIOOC’deDünyanın en iyisiolan “Granpa”nın başarı hikâyesini gazetemize anlattı.

Tokuç konuşmasına, zeytinyağına gönül veren insanlardan bir tanesi olduğunu belirterekTürkiye’de düzenlenen Uluslararası AnatolianYarışmasının kurucusuBirsen Can Pehlivan’a, Türkiye adına ödül almasından ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Ayrıca Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir’e ve Kavaklıdere Tarım İlçe Müdürü Eren Kaçmaz’a da desteklerinden ötürü teşekkürlerini sundu.

LEZZETLİ VE KUSURUZ

Üretilen yağın uzmanların dikkatini çekecek kadar lezzetli ve kusursuz olduğunu dile getiren Üretici İbrahim Tokuç, Granpa markasını kurumsallaştırma kararını, bu kalitede bir yağ üretmiş olmalarına bağlayarak, ödüllerinin her geçen yıl arttığını ifade etti.

650 MARKA ARASINDA EN İYİSİ

2020 yılında FlosOlei Dünyanın En İyi 500 Zeytinyağı Listesine girdiklerini dile getiren Üretici Tokuç, “2020, 2021 ve 2022 yıllarında Amerika, İtalya, Japonya, İsrail, İngiltere, Arjantin, Berlin, Kanada, Yunanistan ve Türkiye’den altın ve gümüş madalyalar kazandık.Ayrıca 2021 yılında yurtdışına ilk ihracatımızı Kanada’ya gerçekleştirdik. 2022 yılında ise bunlara ek olarak Japonya Uluslararası Zeytinyağı Ödülleri’nde BEST IN CLASS ödülüne layık görüldük. Yine bu yıl bizi en çok gururlandıran ise İsrail Uluslararası Zeytinyağı Ödülleri’nde 650 marka arasında Granpa, ilk defa bir Türk Markası olarak Dünyanın En İyisi seçildi.” dedi.

blue-and-black-dark-professional-static-quote-general-news-twitter-post-1.png

“HEDEFİMİZ TÜRKİYE’Yİ YURTDIŞINDA TEMSİL ETMEK”

Granpa markasıyla katıldıkları her uluslararası yarışmadan ödüller kazandıklarını ve heyecanlarının gittikçe arttığını söyleyen Tokuç, “Şimdi hedefimizde, kurumsal kimliğe sahip, aynı zamanda butik üretim yapabilen bir zeytinyağı markası olarak Türkiye’yi yurtdışında temsil etmek, daha da önemlisi Türkiye’nin bu piyasadaki değerini arttırmak için çalışmak var. Bu sistemin altyapısı ve uluslararası pazarlama becerisi, mücevher sektöründeki uzun süreli deneyimlerimizden besleniyor.” şeklinde konuştu.

YAĞLARIN KİMYASAL ANALİZ SONUÇLARI WEB SİTESİNDE MEVCUT

“Geldiğimiz noktada uluslararası başarılar kazanmış bir zeytinyağı üretmek kadar, sağlıklı tarım ürünleri üretme ve tüketme konusundaki toplumsal bilincin arttığını görmek de bize umut veriyor” diyen Üretici Tokuç, “Tokuç ailesi olarak 2008 yılında Çanakkale’de kurduğumuz Tokuç Organik Tarım işletmesi ile ilk kez sektörümüzün dışına çıktık. O yıllarda Muğla’daki arazimize diktiğimiz 17 bin Gemlik cinsi zeytin ağacının, günün birinde Granpa’yı doğuracağından da habersizdik. Amacımız sadece boş bir araziyi ağaçlandırmak ve eş dost için zeytin, zeytinyağı üretmekti. 2020 yılı itibariyle, arazimizde 17 bin genç Gemlik cinsi ağacı yanı sıra kesilmekten kurtarmak için taşıdığımız yüzlerce yaşlı dilmit, memecik cinsi zeytin ağacı ve ayrıca tozlama için az sayıda domat, kalamata, delice cinsi ağaç var. İyi tarım sertifikasına sahip yağlarımızın kimyasal analiz sonuçlarını da web sitemizde (www.granpa.com.tr ) (instagram: granpaolives)yayınlıyoruz. Arazimizde organik tarım sertifikasını almak üzere de çalışmalara başlamış bulunmaktayız.Doğaya saygı ve sevgi duyan, temiz ve sağlıklı tarım yapmak için uğraşan herkesin yolunun açık olmasını diliyoruz.Granpa ile sağlığa, mutluluğa, hayata.” dedi.

Bu haber toplam 2318 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.