Güç Birliği’nden Bodrum Devlet Hastanesi şantiyesine ziyaret

Güç Birliği’nden Bodrum Devlet Hastanesi şantiyesine ziyaret

Bodrum Güç Birliği Derneği Yönetim Kurulu, 150 yataklı Yeni Bodrum Devlet Hastanesi inşaatını yerinde ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyarette Bodrum Güç Birliği Derneği Başkanı Serdar Kayhan, Başkan Yardımcısı Seha Ergene ve Derneğin Sağlık, Sosyal ve Kültür Komisyonu Başkanı Dr. Ayşegül Aksoy, Sağlık Bakanlığı yetkililerinden ve hastane yapımını üstlenen yüklenici firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgiler aldı.ÖNCELİKLE...

A+A-

Bodrum Güç Birliği Derneği Yönetim Kurulu, 150 yataklı Yeni Bodrum Devlet Hastanesi inşaatını yerinde ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyarette Bodrum Güç Birliği Derneği Başkanı Serdar Kayhan, Başkan Yardımcısı Seha Ergene ve Derneğin Sağlık, Sosyal ve Kültür Komisyonu Başkanı Dr. Ayşegül Aksoy, Sağlık Bakanlığı yetkililerinden ve hastane yapımını üstlenen yüklenici firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

ÖNCELİKLE DURUM TESPİT ÇALIŞMASI YAPILDI

Yaklaşık olarak bir buçuk aydır hastane şantiyesinde çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini belirten Müteahhit firma yetkilisi; “Proje yapımını üstlenmemiz sonrası öncelikle saha tespitlerimizi yaptık. Şantiye içerisinde çalışmaların ne aşamada ve durumda olduğu hakkında belirleme çalışmalarını yaptık. Şuan da şantiye sahası içerisinde yani hastane inşaatının iç kesimlerinde çalışma yapıyoruz. Dışarıdan bakıldığı zaman şantiyede çalışma yapılmıyormuş gibi görünebilir, ancak biz yaklaşık 1-1,5 aydır iç sahada çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Yani binanın dış kısmı değil tamamen iç kesimde elektrik tesisatı, su tesisatı, havalandırma tesisatı ve iç sıva, alçı, yalıtım, duvar tadilatları, çatı yalıtım ve şap yapım işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki 10-15 gün sonrada hastane inşaatında binanın dış cephe iskeleleri kurulacak ve dış cephe imalatları da hızla ilerlemeye devam edecek” dedi.

HASTANE İNŞAATINDA 100 KİŞİLİK EKİP ÇALIŞIYOR

Yeni hastane inşaatında şuan 100 kişilik bir ekiple çalışmalarına tüm hızıyla devam ettiklerini belirten Yüklenici firma yetkilisi, “Hastane inşaatı iç kısımlarında çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Tüm odaların elektrik, havalandırma ve iklimlendirme tesisatlarının montajları tamamlandı. Yani binanın içinde yapılması gereken işlemlerin çoğu tamamlanmış durumdayız. Sadece tamamlanan bu çalışmalar ile ilgili test aşamasını gerçekleştireceğiz. Projeyi teslim aldığımızda öncelikle şantiye alanında ve inşaat içerisinde mevcut durum tespit çalışmalarını tamamladık. Bu da dışarıdan bakıldığında inşaat sahasında çalışma yokmuş gibi algılandı. Ancak 100 kişilik bir ekiple şantiye sahasında çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Tespit çalışmasını yaparken de sık eleyip, sık dokuduk. Çünkü bu yapının sağlam ve ömürlük bir yapı olması için çalışıyoruz” dedi.  

“ÇOK HUMMALI BİR ÇALIŞMANIN ŞANTİYE SAHASINDA YAPILDIĞINI GÖZLEMLEDİK”

2016 yılında yapımına başlanan ve henüz tamamlanamayan 150 Yataklı Yeni Bodrum Devlet Hastanesi inşaatının son durumu hakkında kamuoyunu doğru bilgilendirmek üzere proje alanını ziyaret ettiklerini belirten Bodrum Güç Birliği Derneği Başkanı Serdar Kayhan; “Yeni Devlet Hastanesi inşaatı yaklaşık 2 ay önce kaldığı yerden tekrar devam etmeye başladı. Bodrum Güç Birliği Derneği olarak çalışmaları yerinde inceleyerek, Bodrum halkına özellikle bu pandemi döneminde yeni hastanenin durumu hakkında bilgilendirmek istedik. Müteahhit firmadan ve Sağlık Bakanlığı yetkililerinden aldığımız bilgiler doğrultusunda şantiye alanında çok hummalı bir çalışmanın yapıldığını gözlemledik. Öncelikle yüklenici firmanın binanın içerisinde yapılması gereken işlemleri büyük çoğunlukta tamamladıklarını gördük. Elektrik tesisatı, su tesisatı, iklimlendirme, havalandırma, altyapı olsun buna benzer çalışmaların büyük çoğunluğu tamamlanmış durumda. Yüklenici firma yetkilileri yaklaşık 10-15 gün sonra da dış cephede çalışmalara başlayacaklarını belirttiler. Dernek olarak gözlemimiz şu ki; anlatıldığının aksine çok hummalı bir çalışmanın şantiye sahasında yapıldığını gözlemledik. Gelecek yıl bu zamanlarda tüm çalışmanın biteceği bilgisi aldık. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Bodrum Yarımadamızın da en kısa zamanda böyle bir hastaneye kavuşması artık önem arz etmektedir” dedi.

Bodrum Güç Birliği Derneği Sağlık, Sosyal ve Kültür Komisyonu Başkanı Dr. Ayşegül Aksoy ise Yeni Bodrum Devlet Hastanesi Projesinde bir Onkoloji biriminin olmadığını öğrendiklerini belirterek; “Yapılmakta olan Hastane projesinde bir onkoloji biriminin olmadığını öğrendik. Bununla da ilgili gerekli mercilerle irtibatlarda bulunarak, bu birimin projede yer alması için gerekli çalışmaları başlattık” diyerek, bu çalışmanın takipçisi olacaklarını belirtti.

Bu haber toplam 404 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.