Gültekin davası, reddi hakim istemiyle 15 Şubat’a ertelendi

Gültekin davası, reddi hakim istemiyle 15 Şubat’a ertelendi

Sinem KarakayaMuğla’nın Menteşe ilçesinde öldürülen Pınar Gültekin’in davasının 2. celsesi 4 Ocak Pazartesi günü 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.  Pınar Gültekin’i öldürmekle yargılanan Cemal Metin Avcı ile yardım ve yataklıktan yargılanan kardeşi Mertcan Avcı’nın yargılanmasına devam edildi.2. celsesi görülen davada sanık Cemal Metin Avcı ve Mertcan Avcı tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEBGİS)...

A+A-

Sinem Karakaya

Muğla’nın Menteşe ilçesinde öldürülen Pınar Gültekin’in davasının 2. celsesi 4 Ocak Pazartesi günü 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.  Pınar Gültekin’i öldürmekle yargılanan Cemal Metin Avcı ile yardım ve yataklıktan yargılanan kardeşi Mertcan Avcı’nın yargılanmasına devam edildi.

2. celsesi görülen davada sanık Cemal Metin Avcı ve Mertcan Avcı tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEBGİS) aracılığıyla katıldı.

Tanıkların dinlenmesiyle başlayan davada ilk olarak Gültekin'in eski ev arkadaşı Ceren Tunç dinlendi.

Tanık Ceren Tunç' un mahkeme heyetinin sorularına cevap verdiği esnada, Gültekin'in Avukatı Rezzan Epözdemir mahkeme başkanının yönlendirilmeli soru sorduğunu düşünerek araya girdi. Bunun üzerine baba Sıddık Gültekin  reddi hakim talebinde bulunarak duruşma salonunu terk etti.

SİBEL GÜLTEKİN: “MANGAL YAPIP YEDİNİZ ABLAMI”

Müvekkilinin olayla ilgili hiçbir delili bulunmadığını dile getiren sanık Mertcan Avcı’nın avukatı,  müvekkilinin tahliyesini isteyerek, eğitiminin aksamasıyla okul hayatının son bulacağını söylemesi üzerine Pınar Gültekin’in kardeşi Sibel Gültekin,  “Mangal yapıp yediniz ablamı. Okuyan bir kızdı o” diyerek duruşma salonu terk etti.

MERTCAN AVCI: “YALVARIYORUM EĞİTİM ÖĞRETİM HAYATIMI ELİMDEN ALMAYIN”

Tutuklu sanık Mertcan Avcı, avukatının savunmasının ardından verdiği ifadede şunları söyledi: “Avukatımın dediklerine tamamen katılıyorum. Benim olayla ilgili hiçbir bağlantım olmadığı ortaya çıkmıştır. Neden yargılanıyorum onu bile bilmiyorum. Suç mahalline kaçta gittiğimde belli, olayla ilgili hiçbir ilişkim olmadığı da belli. Tahliyemi talep ediyorum. Size yalvarıyorum. Eğitim öğretim hayatımı ne olur elimden almayın. Benim geleceğim eğitimime bağlı. Ayrı bir yaşam sürmek istiyorum. Hayatımı elimden almayın. Keşke elimde daha fazla delil olsa da kanıtlayabilsem. Beni anlamınızı diliyorum.”

CEMAL METİN: “KARŞI TARAFIN AVUKATI AKSAKALI DEDENİN HİKÂYESİNİ UYDURUYOR”

Daha sonra sanık Cemal Metin Avcı’ya söz verilen mahkemede, Avcı şunları dile getirdi:  “Bu yaşanılanların hepsinden çok pişmanım.  Söylediğim her şey doğru. İlk savcılık aşamasından beri asla yalan söylemedim. Karşı tarafın avukatı tarafından medya ve görsel basına yanlış bilgiler veriliyor. Benim kimseyi tehdit ettiğim yok. Ben böyle bir olayın yaşanmasını hiçbir zaman istemedim. Böyle bir insan da değildim. Keşifte 165 kiloyu benden kaldırmamı istediler. Gerçekte olan kilonun 2 buçuk katından olmasına rağmen ben 165 kiloyu çekmem gerekiyorken onu yukarı kaldırdım ve size bunu gösterdim.  Hala denge merkezi, ağırlık merkezi diye konular dönüyor. Karşı tarafın avukatı aksakalı dedenin hikâyesini uyduruyor. Söylediğim her şeyi yaptım. Bu olayla ne kardeşimin ne de başka bir kimsenin alakası yok.  Keşke bunlar yaşanmasaydı, çok pişmanım.”

ANNE: “MADEM EVLİDİR, NEDEN KIZIMIN PEŞİNDEN GİTMİŞ”

Kızının katilinin konuşmasının ardından anne Şefika Gültekin, kızının öldüğü günden beri psikolojisinin bozuk olduğunu belirterek, “Bizi bitirdiler. Kızımın öldüğü günden beri psikolojimiz bozuldu. Kızımı cani cani yaktı. Kızım, tek başına Muğla’da gurbetteydi. Sahip çıkmadılar. Muğla’ya böyle insanlar yakışmıyor. Katil içerden çıkarsa yarın öbür gün tekrar canlar yakar. Madem evlidir, neden kızımın peşinden gitmiş. Allah belasını versin” şeklinde konuştu.

BABA: “BU MAHKEMEDEN SAĞLIKLI BİR KARAR ÇIKACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM”

Mahkeme çıkışı konuşan baba Sıddık Gültekin ise,  “Sanık olarak kendimi bin kere sanık sandalyesinde buldum. Söyleyecek bir şey bulamıyorum, bu mahkemeden de adalet çıkacağına da inanmıyorum. Ben gerçekten yüreği yanan bir baba olarak, biz bunu geçen sene de dile getirmiştik. Sayın başkan sanki sanık biziz de mağdur olan onlar. Ben bu mahkemeden bu başkanla iyi bir adalet çıkacağına inanmıyorum. Reddi hakim istiyorum. Bu mahkemeden sağlıklı bir karar çıkacağını düşünmüyorum. Resmen şahide yön veriyor. Şahit ifade veriyor canının bütün güvendiği delil olarak bu şahidi gösterdi ve şahit gerçekten ifade veriyor başkan şahide yön veriyor” şeklinde konuştu.

Mahkeme, Pınar Gültekin’in babasının reddi hâkim isteği, avukatının da talebinin değerlendirilmesi üzerine davayı 15 Şubat’a erteledi.

Bu haber toplam 275 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.