GÜLTEKİN DAVASI SONUÇLANDI

GÜLTEKİN DAVASI SONUÇLANDI

Muğla’da, Cemal Metin Avcı tarafından vahşice katledilen Pınar Gültekin davasında karar çıktı. Sanık Cemal Metin Avcı'ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilerek tahrik indirimiyle 23 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Cemal Metin Avcı'nın kardeşi tutuksuz sanık Mertcan Avcı ve diğer tüm sanıklar beraat etti.

A+A-

Muğla’da boğularak öldürülüp, cesedi varilde yakılan Pınar Gültekin’in (27) cinayet zanlısı Cemal Metin Avcı’nın yargılandığı davanın 13'üncü duruşması Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmada, katil zanlısı sanık Cemal Metin Avcı Afyon T Tipi Cezaevinden SEGBİS sistemiyle hakim karşısına çıktı.

Duruşmaya, Pınar Gültekin'in ananesi Şefika, babası Sıddık Gültekin ve Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, sanık Avcı’nın avukatları ve cinayete iştirak ettiği iddiasıyla cezalandırılması istenen Avcı’nın kardeşi  Mertcan Avcı katıldı.

“VERECEĞİNİZ KARAR EMSAL NİTELİĞİNDE OLMALI”

Pınar’ın babası Sıddık Gültekin, “İlk günden şimdiye kadar 13 duruşmadır geliyoruz. Ben burada bulunan insanlardan 5 dakika empati yapmalarını istiyorum. Kendilerini benim yerime koysunlar. Benim kızım diri diri yakıldı, her şey ortada hala neyin savunmasını yapıyorlar anlamıyorum. Savcının mütalaasını kabul ediyoruz aynı bizim gibi düşünüyor. İdam cezası dahi verseniz ben bu mahkemeye inanmıyorum. 30 tane profesörün adının geçtiği davada biz kime güveneceğiz. Benim avukatım para almadan bizi savunuyor karşı tarafın avukatları 3 milyar para alıp katilin dışarı çıkacağını söylüyorlar. Ben evlat acısıyla çırpınıp duruyorum. Muğla'ya her geldiğim de içim acıyor. Pınar Gültekin geri gelmeyeceğini biliyoruz sizin vereceğiniz karar Türkiye'de emsal bir karar olmalı. Kardeşi, annesi, babası ve ortakları işin içinde en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyorum" diye konuştu.

Acılı anne Şefika Gültekin ise,  “En ağır cezasını almasını istiyoruz.  Adalet yerini bulsun. Artık kızlar ölmesin. Pınar Gültekin geri gelmeyecek ama en ağır ceza verilsin" dedi.

“ADALET BEKLİYORUZ”

Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, cinayet sürecinden bahsetti. Sanıkların çelişkili ifadeler verdiğini vurguladı. Cinayet üzerinde birden fazla fail olduğunu dile getiren Epözdemir, “Adalet bekliyoruz. Biz vicdanlara seslenecek bir adalet bekliyoruz. Vahşi bir kadın cinayetiyle karşı karşıyayız. Cinayet üzerine ortak hâkimiyet kuran başka failler var. Mahkemenin vereceği karar tüm kadın cinayeti mağdurlarına ışık olur. Emsal niteliğinde bi karar bekliyoruz” diye konuştu.

Epözdemir, “2 yıldır ciddi bir hukuki mücadele veriyoruz. An itibariyle 6 sanık var. Mücadelemiz sürecek. Birçok hukuki yola başvurduk. Bu cinayetin tek başına işlenemeyeceğine dile getirmiştik. An itibariyle 6 sanık var. Bütün engellemelere rağmen mücadele sürecek” dedi.

"MAKTUL ŞEREFİMLE, HAYSİYETİMLE OYNAMIŞTIR"

Mütalaada, Pınar Gültekin’i canavarca hisle, eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme suçunu gerçekleştirdiği için ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen katil zanlısı Cemal Metin Avcı, esas hakkındaki mütalaaya ilişkin savunmasını yaptı.

Gültekin ailesinin avukatının iddialarını reddeden Avcı, “ Mütalaayı kabul etmiyorum. Ben tasarlayarak, canavarca hisle bir şey yapmadım. Tanıklar, deliller, ifadeler nazara alındığında atılı suçlar benim yüzümden oluşmadığı aşikardır. Maktul, beni tehdit edip yüklü miktarda paralar almıştır. Bunların dekontları mevcuttur. Uygunsuz görüntülerimi çekerek, benim itibarıma zarar vermeye çalışmıştır. Bağ evinde buluşmanın nedeni onda olan görüntüleri parayı vererek almaktı. Kendisi bana bu görüntülerin başkalarında da olduğunu söyledi. Maktul şerefim, haysiyetim ve namusumla oynamıştır. Adli sicilim ortadadır. Biz karıncaya bile zarar vermeyecek olan ben, söz konusu eylemi istemeyerek de olsa yaptım. Pişmanım. Suçumu itiraf ettim. Ancak canavarca hisle hareket etmedim. Bu konuda yüreğim rahat. Önceden tasarlayarak yaptığım bişey değil. Anlık öfke ve tahrik ile bu eylem gerçekleştirmiştir. Mahkemenin en doğru kararı vereceğini düşünüyorum. Adaleye sığınıyorum” ifadelerini kullandı.

“BERATIMI TALEP EDİYORUM”

Cinayete iştirak ettiği iddiasıyla cezalandırılması istenen Avcı’nın kardeşi  Mertcan Avcı, esas hakkındaki mütalaaya katılmadığını ifade etti. Avcı, maktulü ve abisiyle olan ilişkisini bilmediğini ifade etti. Avcı, “Olayla ilgili benim bir ilişkim yok. Olay yerinde olduğuma dair delil yok. Yanan varilin içine nasıl bakabilirim. Benim olayla ilgili bir bağlantım yok. Beraatimi talep ediyorum.” dedi.

Sanıkların avukatları mütalaayı kabul etmedi. Sanıkların üzerlerine atılı suçtan beraatini talep etti.

KARAR ÇIKTI: 23 YIL HAPİS!

Mahkeme 13’üncü duruşmada dava hakkındaki kararını verdi. Katil zanlısı Cemal Metin Avcı, ağırlaştırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Avcı, haksız tahrik indirimi nedeniyle 23 yıl hapis ceza aldı. Mercan Avcı’nın beraatine karar verildi. Diğer sanıkların da beraatine karar verildi.

BABA SIDIK GÜLTEKİN MAHKEME ÇIKIŞI İSYAN ETTİ!

Acılı baba Sıddık Gültekin, mahkeme sonrası adliye önünde verilen karara isyan etti. Gültekin, “Biz Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşıyoruz muz cumhuriyetinde değil. Ben buradan kendimi yakmadan gitmeyeceğim. Kendi adaletimizi kendimiz mi sağlayalım böyle mi olması lazım. Yeter artık” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisat Bölümü öğrencisi Pınar Gültekin (27), 16 Temmuz 2020’de Akyaka Mahallesi’nde yalnız yaşadığı evinden ayrılmış, aynı gün ablasıyla telefonla görüştükten sonra kendisinden bir daha haber alınamamıştı. Ailesinin Akyaka Jandarma Komutanlığına kayıp ihbarında bulunması üzerine başlatılan çalışmada Gültekin’i tanıyan kişilerin listesi çıkarılmış ve bölgedeki güvenlik kamerası kayıtları incelenerek görgü tanıklarının ifadelerine başvurulmuştu. Şüphe üzerine gözaltına alınan genç kızın eski erkek arkadaşı Cemal Metin Avcı, ilk ifadesinde hakkındaki suçlamaları kabul etmese de deliller ortaya konunca bir süre arkadaşlık yapıp ayrıldığı Gültekin’i bağ evinde öldürdüğünü, cesedini yaktıktan sonra varille Gülağzı mevkiindeki ormanlık alana attığını itiraf etmiş ve tutuklanmıştı. Cemal Metin Avcı’nın kardeşi Mertcan Avcı da soruşturma çerçevesinde telefon sinyallerinin ağabeyiyle aynı zaman diliminde olay yeri ve yakınlarında tespit edilmesi üzerine jandarma ekiplerince gözaltına alınmış, “delil karartmak” suçlamasıyla tutuklanmıştı.

DAVA SÜRECİ

Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, Cemal Metin Avcı’nın “canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet, kardeşi Mertcan Avcı’nın da “suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme” suçundan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti. Yargılama sürerken Mertcan Avcı’nın tutuksuz yargılanmasına karar verilmişti.

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ek iddianamede ise sanık Avcı’nın anne ve babası ile eski eşinin de aralarında olduğu bazı yakınlarının suç delillerini yok edip gizlediklerine dair haklarında yeterli şüphe bulunduğu kanaatiyle ayrı ayrı cezalandırılmaları istenmişti.

Yargılama sırasında Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca “canavarca hisle eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme suçuna iştirak” suçundan Mertcan Avcı hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, 3. Ağır Ceza Mahkemesince savcılığa iade edilmişti.

Başsavcılığın itirazını kabul eden üst mahkeme, Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesinin “iddianamenin iadesi” kararının kaldırılmasına ve evrakın gereğinin yapılması için Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesine iadesine hükmetmişti. Üst mahkeme, verilen karar kesin olduğundan kanun yollarına başvurma olanağının da bulunmadığına oy birliğiyle karar vermişti.

13. duruşmada çıkan kararda sanık Cemal Metin Avcı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilerek tahrik indirimiyle 23 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Cemal Metin Avcı'nın kardeşi tutuksuz sanık Mertcan Avcı ve diğer tüm sanıklar beraat etti.

 

Bu haber toplam 419 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.