Hasan Haşmet Işık hayatını kaybetti

Hasan Haşmet Işık hayatını kaybetti

Önceki dönem Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.Edinilen bilgiye göre, Covid’e bağlı organ yetmezliğinden hayatını kaybettiği öğrenildi.HASAN HAŞMET KİMDİR?1952 yılında Yatağan'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini ilçesinde tamamladı. 1974 yılında Yatağan Belediyesinde göreve başladı. 27 yıllık görev süresinin ardından Yazı işleri Müdürlüğünden emekli oldu.18 yıla aşkın...

A+A-

Önceki dönem Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, Covid’e bağlı organ yetmezliğinden hayatını kaybettiği öğrenildi.

HASAN HAŞMET KİMDİR?

1952 yılında Yatağan'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini ilçesinde tamamladı. 1974 yılında Yatağan Belediyesinde göreve başladı. 27 yıllık görev süresinin ardından Yazı işleri Müdürlüğünden emekli oldu.

18 yıla aşkın bir süre Ulusal ve yerel Basında basın emekçisi olarak çalıştı. Basın kartı sahibidir. Yatağan Gençlik Spor Kulübünde 25 yılı aşkın süre yöneticilik ve başkanlık yaptı. T.H.K, Halk-Der, Kızılay Derneği, Ahi Sinan Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Yatağan Yüksekokul Binaları Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanlığı, Tüm-Der Kurucu üyeliği, İnsan Hakları Derneği Temsilciliği, ADD üyeliği, CHP Gençlik kolları Başkanlığı ve CHP  6 dönem Kurultay Delegeliği, Beden Terbiyesi Spor il Müdürlüğü Tertip Komitesi üyeliklerinde bulundu.

Ege Bölgesinde yapılan anketler sonucu "Şehir ve Başkan" dergisince "Yılın İlçe Belediye Başkanı" seçildi.

2003-2004 ve 2009 yıllarında Hamle Gazetesi tarafından "Yılın EN'leri" kategorisinde yılın en başarılı belediye başkanları arasına girdi.

Liderler.net adresinde yapılan "Yılın En Başarılı Belediye Başkanları" arasında 2005 yılını yine birincilikle tamamladı.

IŞIK 1999 yılı yerel seçimlerinde CHP den Yatağan Belediye Başkanlığı'na seçildi. 3 dönemdir Belediye Başkanlığı görevini yürüttü.

Işık,  evli ve 2 çocuk babasıdır.

Bu haber toplam 216 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.