"Hayvan sevmeyen insan da sevmez"

"Hayvan sevmeyen insan da sevmez"

*Geçmiş yıllarda evcil hayvan ve sokak hayvanı sevgisi çok yoktu ülkemizde bu acı bir gerçekti, fakat şimdilerde nerden baksak her evde en az 1 can dostumuz yaşıyor mutluluk verici sebepler.**Çocuklarımıza, kardeşlerimize hayvanların kötü bir varlık olduğuna inandırmamalıyız. Onlarda insan gibi, nasıl yaklaşırsanız öyle geri yaklaşım alırsınız. Ben kendi adıma sevipte aksi bi tavır aldığım bir hayvan olmadı şahsen. Ve ben ömrü hayatım...

A+A-

*Geçmiş yıllarda evcil hayvan ve sokak hayvanı sevgisi çok yoktu ülkemizde bu acı bir gerçekti, fakat şimdilerde nerden baksak her evde en az 1 can dostumuz yaşıyor mutluluk verici sebepler.

**Çocuklarımıza, kardeşlerimize hayvanların kötü bir varlık olduğuna inandırmamalıyız. Onlarda insan gibi, nasıl yaklaşırsanız öyle geri yaklaşım alırsınız. Ben kendi adıma sevipte aksi bi tavır aldığım bir hayvan olmadı şahsen. Ve ben ömrü hayatım boyunca hırsızlık yapan, cinayet işleyen daha binlercesini yapan bir hayvan görmedim.

***Can dostlarımız bu havalarda sokaktalar. Onları unutmayalım onlar bu dünyanın en güzel varlıkları. 'Aman hayvan zaten üşümez' gibi cümlelerle onları küçümsemeyin. Unutmayın, bütün hayvanların duygusu var, bütün hayvanlar her şeyi anlayabilecek güçteler. Dostlarımızı hor görmeyin, hor davranmayın. Nasıl bir insan öldüğünde ağlıyorsanız onlar içinde ağlayın, onlar da bir can. Nasıl bir insana arabayla çarpmıyorsanız onlara da çarpmayın. Nasıl bir insan aç kaldığında onu doyurmak için çaba sarf ediyorsanız dostlarımız içinde aynı çabayı gösterin. Bir insana nasıl yaklaşım gösteriyorsanız dostlarımıza da aynı yaklaşımı gösterin. (tabii ki iyi yaklaşımlar)

Bu haber toplam 215 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.