HEM ÇOCUKLAR HEM DE BÜYÜKLER BAYRAMI DOYASIYA YAŞADI

HEM ÇOCUKLAR HEM DE BÜYÜKLER BAYRAMI DOYASIYA YAŞADI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Marmaris’te coşkuyla kutlandı. Marmaris Belediyesi’nin organize ettiği etkinlikler hem çocuklara hem de büyüklere bayram yaşattı.

A+A-

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 103. yıl dönümünün kutlandığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Marmaris’te coşkuyla yaşandı. Kutlamalar ilk olarak Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Buradan Amfi Tiyatro’da düzenlenen resmi kutlama etkinliklerine geçildi. İlçe Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy, Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral İbrahim Kurtuluş Sevinç, Marmaris Cumhuriyet Başsavcısı Turgay Karabulut, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, İlçe Jandarma Komutanı J. Yarbay Murat Çam’ın izlediği törende çocuklar bayram için hazırladıkları birbirinden güzel gösterilerini sundu.

marmaris-23-nisan-1.jpg

Günler öncesinden caddeleri Türk bayrağı ve Atatürk posterleriyle süsleyen Marmaris Belediyesi’nin organize ettiği etkinlikler ise saat 13.30’da başladı. İlk olarak bayraklarla, tüllerle ve balonlarla süslenen çekçekli aracın başı çektiği konvoyu yapıldı. Belediye Başkanı Mehmet Oktay da çocuklarla birlikte katıldığı tur vatandaşların da yoğun ilgisini çekti. Şarkılarla Atatürk Meydanı’nda başlayıp yine burada biten araç konvoyunun ardından çocuk yürüyüşü gerçekleştirildi.

marmaris-23-nisan-3.jpg

Belediye Başkan Oktay ve çocuklar ellerinde bayraklarla Atatürk Meydanı’ndan Halk Plajı’na kadar yürüdü. Palyaço, robot, uzun bacak, Süperman kostümü giyen animatörlerinde eşlik ettiği yürüyüşte çocuklar 23 Nisan şarkılarını hep bir ağızdan söyledi. Halk plajına kurulan alanda şişme oyun alanında balon şov, çocuk diskosu, sihirbaz gösterileri, müzik performansları gibi birbirinden güzel ve eğlenceli etkinliklerle bayramı gönüllerince yaşayan çocuklar Başkan Oktay’a teşekkür etti.

marmaris-23-nisan-9.jpg

105 Sokak’ta geleneksel hale gelen kutlamalara da katılan Başkan Mehmet Oktay, bir 23 Nisan geleneği olarak koltuğunu küçüklere bıraktı. İçmeler İnayet Coşkun Kodak Kamil Acarer Ortaokulu'dan Miray Berra Deve, Lal Kaplan, Can Uykan'ı tek tek koltuğuna oturtan Oktay, taleplerini dinledi ve küçük başkanların talimatlarını yapılmak üzere müdürlüklere iletti.Oktay ayrıca bayram dolayısıyla ziyaret gelen TCG Köyceğiz Komutanı Dz. Yzb. Berk Üncü ve Başçarkçı Hakan Yörük'ü belediyede ağırladı.

marmaris-23-nisan-11.jpg

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bir kez daha kutladığını ifade eden Başkan Oktay, çocuk bayramında herkesin çocuklar kadar mutlu ve neşeli olduğunu belirterek, “Bilgili, bilinçli ve Atatürk çizgisiyle yetişen çocuklarımız geleceğimizin de aydınlık yüzü olacak. Gözlerindeki umut ışığının sönmeyeceği nice güzel yarınlar temennisiyle hepsine sonsuz başarılar diliyorum. Bizler onların geleceği için elimizden geleni yapacağız. Bu vesileyle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha minnetle ve sevgiyle anıyorum” diye konuştu.

Bu haber toplam 235 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.