“İKRAMİYE İKİ KATINA, FİYATLAR BEŞ KATINA ÇIKTI”

“İKRAMİYE İKİ KATINA, FİYATLAR BEŞ KATINA ÇIKTI”

2018 yılında uygulamaya alınan ve önümüzdeki Kurban Bayramı öncesi emekli vatandaşların hesaplarına yatırılmaya başlanan 2 Bin TL’nin “Hiçbir yaraya merhem olmadığını” belirtti.

A+A-

CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun Kurban Bayramı öncesi emekli vatandaşların hesaplarına yatırılmaya başlanan bayram ikramiyesine yönelik eleştiride bulundu. Milletvekili Uzun, “2018 yılında Emeklilere 1000 TL olarak verilmeye başlanan bayram ikramiyesi seçimlerden önce büyük müjdelerle 2 bin TL’ye çıkarıldı. Yüksek enflasyon nedeniyle adeta yok olan 2000 TL her gün alım gücünü kaybetti. 5 yılın sonunda bu para adeta pula döndü. 2018’de 224 dolar olan ikramiyenin değeri85 dolara indi. O gün 3.2 çeyrek altın alınırken bugün bir tane bile alınamıyor” dedi.

“BAYRAM İKRAMİYESİ 5 YILDA 139 DOLAR DEĞER KAYBETTİ”

Bayram ikramiyesinin değerinin Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiği 2018 yılında ortalama224dolar iken bugün 85 dolara denk geldiğini kaydeden Uzun, “AKP İktidarının 2018 yılında başlattığı emeklilere bayram ikramiyesi 5yılda139 dolar değer kaybetti. Bu yıl seçim öncesi 2 bin liraya çıkarılan ikramiye ile 2018’de 224 dolar ederken bugün sadece 85 dolar ediyor. Emekliler çok zor koşullar altında yaşam savaşı verirken ikramiyeleri de ceplerine girmeden yok oldu. Torunlarına harçlık dahi veremeyen emeklilerimiz bu parayla kurban kesmeyi bırakın 6 kilo kıymayı zor alıyor” ifadelerine yer verdi.

Emeklilere ödenen bayram ikramiyesinin artan fiyatlar karşısında adeta yok olduğunu kaydeden CHP’li Uzun, ”5 yılda emeklilerimizin ikramiyesi iki katına çıkarılmasına rağmen birçok temel gıda maddesinin fiyatı beş kat arttı. İkramiyeler, TÜİK’in oynanmış rakamlarıyla dahi bugün 3 bin 600 TL civarında olması gerekirken gerçek enflasyon rakamlarıyla 8 bin 500 TL’nin 1 kuruş dahi altında olmaması gerekmektedir” dedi.

“İKRAMİYELERİ POTA’DA ERİTTİLER”

Bin liralık bayram ikramiyesi ile 2018 yılında 3,2 adet çeyrek altın alınabiliyorken bugün bir adet dahi alınamadığını dile getiren Uzun, “İkramiyeler altın gibi potada eridi. Bayram ikramiyesinin yürürlüğe girdiği gün Bin lira ile 3,2 çeyrek altın alınabilirken bugün sadece 0,83 çeyrek altın alınabiliyor. İktidar emeklilerimizin bu bayram değeri 5 bin 688 lira eden 2,37 adet çeyrek altınının üstüne yattı. Avrupa’da emekli olanlar dünya turuna çıkarken bizim emeklilerimiz takı takma korkusundan en yakınının düğününe dahi gidemiyor” söylemlerinde bulundu.

“EMEKLİNİN PEYNİRİ, SÜTÜ, EKMEĞİ ELİNDEN ALINDI”

İğneden ipliğe her gün her şeye zam geldiğini belirten Uzun, “Bayramlarda emeklilere ödenen para ikramiye olmaktan çıktı, bayram harçlığına döndü. 2023 yılında emeklilerimiz Bin liraya 800 ekmek alırken bugün 400 ekmek, 41 kilogram peynir alabiliyorken bugün 15 kilogram peynir, 161 litre benzin alabiliyorken bugün 82 litre benzin, 260 Litre süt alabiliyorken bugün 80 litre süt ancak alınabiliyor. Bir an önce ikramiyeler artırılmalı ve emekli vatandaşlarımızın daha fazla kayıp yaşamaması için gerekli düzenlemeler yapılmalıdır. Bayram ikramiyeleri partimizin ve genel başkanımızın vadettiği 8 bin 500 lira düzeyine çıkarılmalıdır. İktidar emeklilerimize hesap içinde hesap yaptırmayı bırakıp ağız tadıyla bayram geçirmelerini sağlamalıdır” dedi.

 

Bu haber toplam 236 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.