İL MÜFTÜSÜ ÇAPÇI BELÇİKA’YA GİTTİ

İL MÜFTÜSÜ ÇAPÇI BELÇİKA’YA GİTTİ

Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı, Yurtdışı Vaaz İrşad görevi dolayısı ile Belçikaya gitti. İl Müftüsü Çapçı, “Yurtdışı temaslarında Ramazan ve Doğruluk temasıyla Cuma Namazı, İftar, Teravih, Sahur ve gençlerle buluşma gibi programlarda vaaz ve irşad vazifesini yerine getirecek ve nasipse bayram sonrası Türkiye’ye döneceğiz” dedi.

A+A-

Seyahat öncesinde açıklamada  bulunan, Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı şöyle konuştu; “Her yıl Ramazan Ayı münasebetiyle yurt dışında yaşayan vatandaşları, soydaşları ve dindaşları  dini konularda  bilgilendirmek, irşad etmek amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Yurtdışına  görevliler gitmektedir. Bu kapsamda 2022 yılı Kadir gecesi ve Ramazan Bayramını kapsayan bir dizi temaslar ve irşad programı çerçevesinde inşallah Belçika’nın Brüksel kentinin Limburg bölgesine gidiyoruz. Başkanlığımız Ramazan ayında Kamuoyunda duyarlılık ve farkındalık oluşturmak amacıyla bir tema belirlemektedir. Bu yılki tema ise ‘Ramazan ve Doğruluk.’ Yurtdışı temaslarında bu tema ile Cuma Namazı, İftar, Teravih, Sahur, gençlerle buluşma gibi programlarda vaaz ve irşad vazifesini yerine getirecek ve nasipse bayram sonrası Türkiye’ye döneceğiz. Şimdiden Tüm vatandaşlarımızın yaklaşan Kadir Gecesini ve Ramazan Bayramını tebrik eder, birliğimize ve beraberliğimize vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ederim.”

 

İRŞAD GÖREVİ NEDİR?

İrşad, kelime olarak "yönlendirme, yol gösterme, rehberlik etme" gibi anlamlar taşır. Dinî bir kavram olarak ele aldığımızda ise irşad, "bir kimseyi haramdan alıkoyup helale yöneltmek; sevaplı ve salih amellere kılavuzlamak; insanları dinin emir ve yasakları konusunda bilgilendirerek rehberlik etmek" demektir.1

Bu haber toplam 637 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.