İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak: “Deniz patlıcanı avcılığında kota aşımına izin yok”

İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak: “Deniz patlıcanı avcılığında kota aşımına izin yok”

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından deniz ekosistemimizin önemli bir parçası olan Deniz Patlıcanlarına (Deniz Hıyarı) zarar vermeyecek şekilde, Muğla’da ve koordinatları belirtilen alanlarda 1 Kasım- 31 Mayıs tarihleri arasında deniz patlıcanı avcılığı yapılmasına izin verildi.Bu kapsamda İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından denetimler gerçekleştirildi. Bodrum Turgutreis açıklarında gerçekleştirilen...

A+A-

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından deniz ekosistemimizin önemli bir parçası olan Deniz Patlıcanlarına (Deniz Hıyarı) zarar vermeyecek şekilde, Muğla’da ve koordinatları belirtilen alanlarda 1 Kasım- 31 Mayıs tarihleri arasında deniz patlıcanı avcılığı yapılmasına izin verildi.

Bu kapsamda İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından denetimler gerçekleştirildi. Bodrum Turgutreis açıklarında gerçekleştirilen denetimlere İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak da katıldı.

İl Müdürü Saylak, “Bakanlığımız tarafından denizlerimizde ekosisteme zarar verilmeyecek şekilde 5/1 numaralı “Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığının Düzenlenmesi Hakkındaki Tebliğ” neticesinde Muğla’nın da içinde olduğu üç ilimizde 1 Kasım 2020 ile 31 Mayıs 2021 tarihleri arasında deniz patlıcanı avcılığına izin verildi. Burada amaç geçtiğimiz 4 yıl Kuzey Ege sularında devam eden avcılığın, 4 yıl da bu bölgede yani İzmir, Aydın Muğla sularında devam etmesidir. Yani münavebeli avcılığa izin verilmiştir. Herkes şundan emin olmalıdır ki Tarım ve Orman Bakanlığı olarak denizlerimizde sürdürülebilir avcılık için belli kotalarla deniz patlıcanı avcılığına izin veriyoruz. Bu kapsamda bizler yani Tarım ve Orman Bakanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığımız 7/24 olarak aralıksız denetimlerimize devam ediyoruz” dedi.

“AVLANAN ÜRÜNLER KARAYA ÇIKIŞ NOKTALARINA ÇIKARILMASI GEREKİYOR”

Tebliğ ile avlanan ürünlerin Bakanlıkça belirlenen karaya çıkış noktalarından çıkarılması gerektiğini belirten Saylak: “Denetimlerimizde gördük ki bahsedildiği gibi yüksek miktarlarda avcılık yapana rastlamadık. Zatenher balıkçı gemisinde azami 5 dalgıç ve her dalgıç için en fazla 40 kilogram ürün çıkarılmasına müsaade ediliyor. Yönetmelik çerçevesince kota aşımlarında balıkçılarımızın avcılık belgeleri iptal edilecektir. Bu konuda tebliğimiz son derece açık. Bunu uygulayacak iradeye de sahibiz” diye konuştu.

Deniz üzerindeki denetimlerden sonra Turgutreis Balıkçı Barınağına geçen İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak bir süre balıkçılarla sohbet etti ve balıkçıların istek ve şikâyetlerini dinledi.

Bu haber toplam 218 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.