İl Toprak Koruma Kurulu toplantısı yapıldı

İl Toprak Koruma Kurulu toplantısı yapıldı

Sinem KarakayaMuğla İl Toprak Koruma Kurulu toplantısı Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında gerçekleştirildi. Valilik 75. Yıl Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Orhan Tavlı, İl Defterdarı Veysel Sezgin, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömür Özdil, Devlet Su İşleri 213. Şube Müdürü Hasan Yavuz, Muğla Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Emin Madran,...

A+A-

Sinem Karakaya

Muğla İl Toprak Koruma Kurulu toplantısı Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında gerçekleştirildi.

 Valilik 75. Yıl Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Orhan Tavlı, İl Defterdarı Veysel Sezgin, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömür Özdil, Devlet Su İşleri 213. Şube Müdürü Hasan Yavuz, Muğla Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Emin Madran, Muğla Ticaret Borsası Başkanı Hurşit Öztürk, Ziraat Mühendisleri Odası Muğla Şube Başkanı Uluhan Korkut ile diğer ilgililer katıldı.

 İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan sunumla başlayan toplantıda, tarım arazilerinin korunması, geliştirilmesi ve verimli kullanılmasına yönelik inceleme, değerlendirme ve izleme yapmak, ortaya çıkan olumsuzlukları belirlemek, toprak korumayı ve bununla ilgili sorunları giderici önlemleri almak, geliştirmek, uygulanmasını sağlamak için görüş oluşturmak amacıyla yapılan toplantıda, tarım arazilerinin ekonomik ve çevresel boyutlarının katılımcı yöntemlerle değerlendirilerek bu arazilerin amaç dışı yanlış kullanımlarını önlemek, kullanılabilecek alanlarda ise çevre arazileri korumayı sağlayacak yöntemlerin oluşturulmasına ilişkin konular ele alındı.

 Vali Orhan Tavlı Türkiye’nin gelecek nesilleri için tarım arazilerinin korunması gerektiğini belirterek, alınan kararlarda memleketimizin, milletimizin ve çocuklarımızın geleceği için hassas davranıldığını ve tarım arazilerinin önemine binaen korunması gerektiğini ifade etti.

 Gündemde yer alan konuların görüşülerek karara bağlandığı toplantı, yapılan değerlendirmelerin ardından sona erdi.

Bu haber toplam 265 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.