İlçe Başkanı Çiçek: “Su krizinin sorumlusu Büyükşehir Belediyesi ve Muski’dir”

İlçe Başkanı Çiçek: “Su krizinin sorumlusu Büyükşehir Belediyesi ve Muski’dir”

Sinem KarakayaAK Parti Menteşe İlçe Başkanı Eray Çiçek, Coronavirüs tedbirleri kapsamında basın mensuplarıyla online olarak basın toplantısı gerçekleştirdi.  Teşkilat çalışmaları hakkında bilgi veren İlçe Başkanı Çiçek, Akbük ve Özlüce’deki fosil alana ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ayrıca Menteşe’deki su sorununa da değinen İlçe Başkanı Çiçek, Muğla Sandras İçme Suyu Projesi’nin Ocak ayında ihale edileceğinin müjdesini...

A+A-

Sinem Karakaya

AK Parti Menteşe İlçe Başkanı Eray Çiçek, Coronavirüs tedbirleri kapsamında basın mensuplarıyla online olarak basın toplantısı gerçekleştirdi.  Teşkilat çalışmaları hakkında bilgi veren İlçe Başkanı Çiçek, Akbük ve Özlüce’deki fosil alana ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ayrıca Menteşe’deki su sorununa da değinen İlçe Başkanı Çiçek, Muğla Sandras İçme Suyu Projesi’nin Ocak ayında ihale edileceğinin müjdesini verdi.

“MUĞLA SANDRAS İÇME SUYU PROJESİ OCAK AYINDA İHALE EDİLECEK”

Su kıtlığına dikkat çeken İlçe Başkanı Eray Çiçek, “Muğla Sandras İçme Suyu Projesi’nin Ocak ayında ihale edileceğinin müjdesini veren İlçe Başkanı Çiçek, “Su krizi eğer önlem alınmazsa covid-19 küresel salgınından çok büyük bir problem olarak karşımızda durmaktadır. Etkin bir su yönetim planına ihtiyacımız vardır. Maalesef Menteşemiz daha şimdiden su krizinin etkilerini hissetmeye başlamıştır.  Menteşemizin karşı karşıya kaldığı bu krizin müsebbibi Muğla Büyükşehir Belediyesi ve MUSKİ’ dir. Maalesef Muğla Büyükşehir Belediyesi ve MUSKİ tüm dünyayı bekleyen su krizine karşı herhangi bir önlem alamadığı gibi herhangi bir proje de geliştirmemiştir. AK Parti olarak tüm dünyayı bekleyen su krizinin bilicinde olup daha önceden projelendirdiğimiz Menteşemizin içme suyu problemini çözerek 2050 yılına kadar su ihtiyacını karşılayacak “Muğla Sandras İçme Suyu Projesi” ihale edilmesi ile ilgili destekleri Sayın Bakanımız Bekir Pakdemirli’den aldık. İnşallah proje Ocak ayında ihale edilecektir.  İnşallah 2023 yılına kadar bu projenin sonuçlandırılması konusunda Ankara’daki gelişmeleri hassasiyetle takip ediyor olacağız” dedi.

“YÜZDE 60 ORANINDA DEĞİŞİKLİĞE GİTME KARARI ALDIK”

Teşkilat çalışmaları hakkında bilge veren İlçe Başkanı Çiçek, “7. olağan kongremizle birlikte Menteşe ilçe teşkilatımızın yeniden yapılanma çalışmaları kapsamında gençlik kolları kongremiz tamamlanmış, gençlik kolları başkanımız ve yönetim kurulu görevine başlamıştır.  Kadın kolları başkanımız ise görevine başlamış ancak salgın tedbirleri nedeniyle kongremiz ileriki bir tarihe ertelenmiştir. Kadın kollarımızın yönetim kurulunun oluşturulması ile ilgili çalışmalar devam etmektedir. İlçe teşkilatımız olarak mahalle başkanlarımızda yüzde 60 oranında değişikliğe gitme kararı aldık. Bazı mahallelere yeni atamalar yapılmış ve yetki belgeleri verilmiştir. Yeniden yapılanma çalışmalarımızın yüzde 100 tamamlanmasıyla birlikte çalışmalarımızı daha da etkin hale getireceğiz” dedi.

Başkan Çiçek, ataması gerçekleşen mahalle başkanlarını şu şekilde açıkladı: “Karamehmet Mahallesi- Dursun Güllü, Çiftlik Mahallesi- Ali Atım, Yaraş Mahallesi-Ömer Çoban, Düğerek Mahallesi -Soner Çam.”

“AKBÜK PLAJININ MUÇEV DIŞINDA İKİNCİ ŞAHISLARIN İŞLETMESİ SÖZ KONU DEĞİL”

Akbük plajının MUÇEV dışında ikinci şahısların işletmesinin söz konu olmadığını söyleyen Başkan Çiçek konuya ilişkin, “Akbük plajının MUÇEV tarafından işletilmesi hususunda geçtiğimiz aylarda kamuoyuna bir takım açıklamalarda bulunmuştuk. Akbük plajının MUÇEV tarafından işletilmesine ilişkin tahliye işlemleri başlamış bulunmakla birlikte Akbük plajının MUÇEV dışında ikinci şahısların işletmesi söz konu değildir” dedi.

“KAZI ÇALIŞMALARI İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ”

Özlüce Mahallesi’nde bulunan fosil alanında kazı çalışmalarının başladığını söyleyen Çiçek, “ Özlüce Mahallemizde bulunan fosil alanında kazı çalışmalarının başlatılması noktasında Ankara’da Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Sayın Gökhan Yazgı ile bir araya gelerek girişimlerde bulunmuştuk. Bu girişimlerimizin ardından bölgede incelemeler başlatılmakla birlikte kazı çalışmaları için harekete geçilmiştir. İklim şartları nedeniyle kazılar bahar aylarında başlayacaktır” dedi.

Bu haber toplam 261 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.