İLHAN ARMUTÇUOĞLU HAYATINI KAYBETTİ

İLHAN ARMUTÇUOĞLU HAYATINI KAYBETTİ

İslam, Kuran ve Kuran Üzerine eserler yazan Muğlalı yazar İlhan Armutçuoğlu, uzun süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Armutçuoğlu, Kurşunlu Camiinde kılınacak ikindi namazının ardından Ula Oyru Namnam Mescidindeki aile mezarında toprağa verilecek.

A+A-

AK Parti Muğla eski Milletvekili Dr. Mehmet Nil Hıdır’ın kayınpederi, İslam, Kuran ve Kuran Üzerine eserler yazan Muğlalı yazar İlhan Armutçuoğlu tedavi hastanede hayatını kaybetti.

Armutçuoğlu’nun cenazesi Kurşunlu Camiinde kılınacak ikindi namazının ardından Ula Oyru Namnam Mescidindeki aile mezarında toprağa verilecek.

İlhan Armutçuoğlu Kimdir?

1937 Muğla ili Ula ilçesi doğumlu İlkokulu Ula’da (1949), imam-Hatip Okulunu Isparta’da bitirdi. (1959). İmam-Hatip olarak ilk görevi Marmaris ilçesinde aldı. (1961). Daha sonra Konya Yüksek İslam Enstitüsü’nü bitirdi (1966).11.12.1967 tarihinde Muğla İl Müftüsü, 1971 yılında Manisa il Müftüsü olarak atandı. 1981 yılına kadar İzmir merkez vaizliğinde bulundu. Kasîde-i Bürde, Kasîde-i Ziyâiyye, Münâcât-i Ebû Bekrini’s Siddîk adli manzum tercümeleri basılmış olup, Divân-i Leyla Hanim basıma hazırdır. Çeşitli dergilerde yayımlanmış makale ve incelemeleri vardır. Evli ve altı çocuk babası olup, Arapça ve Farsça biliyor.

Bu haber toplam 629 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.