İlhan: “Madensiz yaşam düşünülemez”

İlhan: “Madensiz yaşam düşünülemez”

Sinem KarakayaMaden İşçileri Sendikası Yatağan Şubesi Başkanı Osman İlhan, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü dolayısıyla açıklama yaptı. İlhan, açıklamasında madenciliğin dünyanın en zor ve en riskli mesleği olduğuna dikkat çekerek, “Madensiz yaşam düşünülemez” dedi.İlhan tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Tüm dünyada ve ülkemizde 4 Aralık Madenciler Günü olarak kutlanmaktadır. Dünyanın en zor ve en anlamlı...

A+A-

Sinem Karakaya

Maden İşçileri Sendikası Yatağan Şubesi Başkanı Osman İlhan, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü dolayısıyla açıklama yaptı. İlhan, açıklamasında madenciliğin dünyanın en zor ve en riskli mesleği olduğuna dikkat çekerek, “Madensiz yaşam düşünülemez” dedi.

İlhan tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Tüm dünyada ve ülkemizde 4 Aralık Madenciler Günü olarak kutlanmaktadır. Dünyanın en zor ve en anlamlı mesleğini yaparak, evlerine ekmek götürmek için mücadele ederek, yeraltı kaynaklarımızı insanlığın ve ülkemizin aydınlatılmasına, gelişmesine sunan madencilere, bu toplumun vefa borcu olduğunu öncelikle belirtmek gerekir.”

“MADENCİLİK OLMASAYDI, BUGÜN ULAŞILAN MEDENİYET OLMAZDI”

Maden İş Yatağan Şube Başkanı Osman İlhan tarafından yapılan açıklamada madensiz yaşamın düşünülmeyeceğinin altı çizilerek, son zamanlarda “madenciliğin hedef alınması” ile ilgili şu ifadelerde bulundu:

“Madencilik dünyanın en zor, en meşakkatli ve en riskli uğraşısıdır. Aynı zamanda 'medeniyet' demektir. Madencilik diye bir şey olmasaydı, bugün ulaşılan medeniyet, konfor da olmazdı. Mesele enerjinin fosil yakıtlardan mı, doğal kaynaklardan mı karşılanması meselesi değildir. Bugün termik santraller, mermercilik ve altın alanları nedeniyle madencilik adeta günah keçisi ilan edilip, hedef tahtasına konulmuştur. Oysa tuzun da maden olduğunu düşünürsek, madensiz yaşam düşünülemez. Ancak madenciliğin nasıl yapıldığı ve madenin nasıl işlenip, kullanıldığı da önemli. Bu işler insanlara ve çevreye zarar vermeden yapılabilir. Günümüzde bu mümkün. Hal böyle iken bazı çevrelerin radikal davranış ve söylemler içinde her sorunda 'kapatın' diye ortaya çıkıyorlar. Bu çözüm değil. Santralları kapatırsanız karanlıkta kalırsınız. Mermer ocaklarını, taş ocaklarını kapatarak yapı yapamaz, şehirler kuramazsınız. Altın olmadan uzay yolculuğuna çıkamazsınız. Ancak altını siyanür süz çıkarıp, mermeri, taşı çıkardıktan sonra ağaçlandırma yapıp, atıkları değerlendirmeye gidip, ‘Termik santralları elektro filtre ve baca gazı arıtma tesisi ile çalıştırabilir ve kömür havzalarını yeniden, hemen ağaçlandırabilirsiniz’ Çevre ve insan sağlığına duyarlı bir üretim anlayışı ile Maden zenginliklerimizi ekonomiye kazandırmalıyız. Türkiye Maden İş Sendikası olarak göz göre göre yeni acılar ve sorunlar yaşamamak için, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili yasaların uygulanmasının önemini bir kez daha belirterek, 4 Aralık Dünya Madenciler Gününün ülkemizde farkındalığın artmasını diliyorum” dedi.

Bu haber toplam 260 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.