İlk kornea nakli 75 yaşındaki hastaya yapıldı

İlk kornea nakli 75 yaşındaki hastaya yapıldı

Daha önce geçirdiği katarakt ameliyatı sonrasında görme kaybı şikayetiyle Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne (MEAH) başvuran ve uzun süredir kornea bekleyen 75 yaşındaki hastaya başarılı bir şekilde kornea nakli gerçekleştirildi. Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Aylin Karalezli önderliğinde, Doktor Öğretim Üyesi Hüseyin Cem Şimşek ve nakil ekibi tarafından gerçekleştirilen ilk nakil ameliyatı ile Muğla’da da kornea...

A+A-

Daha önce geçirdiği katarakt ameliyatı sonrasında görme kaybı şikayetiyle Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne (MEAH) başvuran ve uzun süredir kornea bekleyen 75 yaşındaki hastaya başarılı bir şekilde kornea nakli gerçekleştirildi. Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Aylin Karalezli önderliğinde, Doktor Öğretim Üyesi Hüseyin Cem Şimşek ve nakil ekibi tarafından gerçekleştirilen ilk nakil ameliyatı ile Muğla’da da kornea nakli yapılmaya başlanmış oldu.

HASTA ÇOK ANCAK KORNEA BANKASI YOK

 Dr. Öğr.Üyesi Hüseyin Cem Şimşek; organ bağışının önemini vurgularken, artık hastaların Muğla’da birçok özellikli sağlık hizmetine ulaşabildiğini belirtti. Dr. Öğr. Üyesi Şimşek, Muğla’da  kornea nakli için sıra bekleyen çok fazla hasta olduğunu ancak Muğla’da kornea bankası olmadığı için bu ihtiyacın dış merkezdeki kornea bankasından sağlandığını sözlerine ekledi. Bu durumun hastaların bekleme süresini uzattığını ve talepleri karşılamakta gecikmeler yaşanabildiğinin altını çizen Dr. Şimşek, bu yüzden Muğla’da önemli bir ihtiyaç olan kornea bankası kurulması gerektiğini, bu bağlamda kurumlar arası iş birliğiyle en kısa zamanda Muğla Kornea Bankası’nı kurmak istediklerini kaydetti.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sırrı Sunay Gürleyük, Prof.Dr. Ali Bayrakdaroğlu ve Prof. Dr. Artay Yağcı, Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. İskender Gencer, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevres Hürriyet Aydoğan ve hastane Başhekimi Doç. Dr.Turhan Togan başarılı geçen kornea nakli sonrası 75 yaşındaki hastayı göz hastalıkları kliniğinde ziyaret ettiler. Ziyareti gerçekleştiren heyet, böylesi özellikli ameliyatların Muğla’da yapılabilmesinden dolayı ekiple gurur duyduklarını ifade ederek, süreçte emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Sevil OLUÇ

Bu haber toplam 1181 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.