Bodrum Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü’ne bağlı müzecilik faaliyetlerini yürüten Bodrum Deniz Müzesi koleksiyonu, koleksiyoncuların, sanatçıların ve halkın bağışlarıyla genişlemeye devam ediyor. 1965-1968 yılları arasında eşi Oda’yla birlikte, Kısmet adlı yelkenli teknesiyle dünyanın çevresini dolaşan ilk Türk denizci olan Sadun Boro’nun yazdığı “Pupa Yelken” kitabının ilk baskısı İmren Aykut tarafından Bodrum Deniz Müzesi’ne bağışlandı.

İmren Aykut, yıllardır sakladığı orijinal imzalı kitabı, Bodrum Deniz Müzesi müdürü Selen Cambazoğlu’na teslim etti. Aykut, bağışıyla ilgili şu sözleri sarfetti, “Sadun Boro’nun  eliyle yazıp teksir kağıtlarına bastırdığı ve bana armağan ettiği bu kadar önemli bir kitabını yıllarca muhafaza ettim. Bu kitabı, layık olduğu değeri verecek ve gelecek nesillere aktaracak olduğuna inandığım Bodrum Deniz Müzesi’ne armağan etmeye karar verdim. İnsanın bu kitaba elini değdirmesi bile heyecan verici. Sadun Boro, kitabı 2001 senesinde Bodrum'da bana armağan etmişti."

Lagina Hekate Kutsal Alanı'nda kentin giriş kapısı ve dükkanlar açığa çıkarılıyor Lagina Hekate Kutsal Alanı'nda kentin giriş kapısı ve dükkanlar açığa çıkarılıyor

Aykut, Deniz Müzesi’nin daha geniş bir yere ihtiyacı olduğunu ve objelerin daha rahat bir ortamda sergilenmesini temenni ettiğini de sözlerine ekledi.