İNCE MUĞLA’DAN SESLENDİ: “BİZ BU ÇARKI KIRACAĞIZ”

İNCE MUĞLA’DAN SESLENDİ: “BİZ BU ÇARKI KIRACAĞIZ”

Muğla’da üçüncü ittifakın kurulduğunu ve bu ittifakın ‘Rant İttifakı’ olduğunu söyleyen Muharrem İnce, “Herkes üçüncü ittifak kurulacak mı diye soruyor. Üçüncü ittifak kurulmuş zaten. Nasıl kurulmuş anlatayım. Marmaris’te inşaat için kurulmuş, Milas’ta sulak alan için kurulmuş, Menteşe’de Çimento Fabrikası için ittifakı kurulmuş. Buradaki ittifak, rant ittifakı, Muğla ittifakıdır bunun adı. Bu çarkı kıracağız biz” dedi.

A+A-

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, bir dizi ziyaretler ve ilçe parti binalarının açılışı için Muğla’ya geldi. Menteşe’de esnaf ziyareti yapan İnce, Yağcılar İşhanı’nda vatandaşlarla sohbet ederek fotoğraf çektirdi.

 

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Muğla'nın Fethiye, Dalaman, Köyceğiz, Datça, Ortaca,  Marmaris ve Menteşe ilçelerinde ziyaretlerde bulundu.

Partisinin ilçe başkanlıklarının açılışını yapan İnce, esnaf ziyaretinde bulundu, vatandaşlarla sohbet etti.

Muğla’nın merkez ilçesi Menteşe sokaklarında da tek tek esnafı gezen İnce, kentin geçmişinde önemli bir ticaret merkezi olan ve Muğla’nın kültürel yapısı Yağcılar İşhanı’nda vatandaşlarla bir araya geldi.

Daha sonra il binasında Menteşe’de görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelen Genel Başkan İnce, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Muharrem İnce, Muğla Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Sinem Karakaya’nın ‘Cumhurbaşkanı adayı olacak mısınız?’ sorusuna  ‘Canım istiyor’ cevabını verdi.

Genel Başkan İnce, soruya şu cevabı verdi:

“Bizim partimiz diğer partilerden farklı. Erdoğan, Türkiye’deki bütün partileri kendi partisine benzetti. Bütün partiler ön seçimi kaldırdı. Türkiye’de önceden milletvekilleri belediye başkanlarını belirlerdi, şimdi değişti. Belediye başkanları milletvekillerini belirliyor. Belediye başkanlarının milletvekilleri var. En utanılacak durum bu. Bizim partimizde böyle bir durum yok. Bizim partimizde Cumhurbaşkanı adayını üyeler seçecek. Ben aday adayı olarak müracaat edeceğim. Ama Muğla’dan İbrahim başkan da aday olabilir. Benimle yarışır, geçerse Cumhurbaşkanı adayı o olur. Bende koltuğu devrederim, genel başkanlığı da bırakırım. Bir kişiye gel aday ol dediğin zaman genel başkanlık koltuğunu da vereceksin. Üyeler beni seçerse Cumhurbaşkanı adayı olacağım. Seçmezlerse,  başka arkadaşımı seçerlerse o olacak. O zaman Genel başkanlığı da ona devredeceğim. Çünkü benden fazla oy alacağına inanılmışsa genel başkanlık koltuğu da onun olmalıdır” dedi.

 

“AKLIMIZLA DALGA GEÇİYORLAR”

İnce basın açıklamasında şunları söyledi:

 “Sabah Marmaris’teydik. Şimdi Menteşe’deyiz. Türkiye’de bir Cumhur ittifakı var. Bir de millet ittifakı var. Herkes üçüncü ittifak kurulacak mı diye soruyor. Bu soru yanlış. Dördüncü bir ittifak kurulacak mı diye sormaları lazım. Üçüncü ittifak kurulmuş zaten. Üçüncü ittifak Muğla ittifakı. Muğla ittifakında iktidar ve muhalefet var. Nasıl kurulmuş anlatayım. Marmaris’te inşaat için kurulmuş, Milas’ta sulak alan için kurulmuş, Menteşe’de Çimento Fabrikası için ittifakı kurmuşlar. İktidar ÇED raporunu vermiş, muhalefet ruhsatını vermiş. Sonra millete biz ruhsatı iptal ederiz ama ÇED raporunu iptal etsinler önce ya da ÇED’çiler önce ruhsatı iptal esinler diyerek aklımızla dalga geçiyorlar. Buradaki ittifak rant ittifakı, Muğla ittifakıdır bunun adı. Bu çarkı kıracağız biz.”

“BU İKTİDAR 20 YILDA ORMANLARIMIZI KORUYAMADI, YANDI”

İktidar ve muhalefeti eleştiren İnce, “Bu rantçılar Atatürk düşmanlığı yapıyor.  Biri çıkıyor Atatürk demem Mustafa Kemal derim diyor. Öbürü ayyaş diyor. Bu iktidarla bu muhalefet iki yerde birleşiyorlar. İçlerinde bir damar var. Rant damarı ve Atatürk düşmanlığı damarı. İki damar kesişiyor adına üçüncü ittifak diyoruz. Türkiye’de temiz eller operasyonuna ihtiyaç var. Tıpkı İtalya’da olduğu gibi. Türkiye’de buna dur diyecek kadrolar Memleket Partisi’dir. Bu iktidar 20 yılda ormanlarımızı koruyamadı, yandı. Sınırlarımızı koruyamadı, her yer sığınmacı dolu. Yurtlarda çocuklarımızı koruyamadı, çocuklarımızın sınavlarını koruyamadı, zeytin ağaçlarımızı koruyamadı, sokaklarda kadınlarımızı korumadı. Bunlardan kurtulacağız. Ekonomiyi Tayyip Erdoğan döneminde 13 yıl yönetmiş adama mı bırakacağız. Ya da mültecileri göndereceğiz derken, mültecilerin gelmesine sebep olan kişiye mi bırakacağız. Bu memleketi Tayyip Erdoğan’da düzlüğü çıkaramaz, Tayyip Erdoğan’ın eski bakanları da çıkaramaz, ranta bulaşmış muhalefet de çıkaramaz” dedi.

“KAPILAR ARDINDA NE DOLAPLAR ÇEVİRDİĞİNİZİ BU MİLLETE ANLATACAĞIM”

Seçim döneminde, iktidar ve muhalefetin neler yaptığını tek tek deşifre edeceğini vurgulayan İnce, “Bu ülkeye yerli milli tertemiz bir yapı lazım. Onun için Memleket Partisi olarak buradayız. Bu çarkı kıracağız. Bu gidişatı yerle yeksan edeceğiz. Mecliste kavga ediyor gibi görüneceksiniz, Muğla’ya gelince, ranta gelince birleşeceksiniz. Sizi deşifre edeceğim. Sizi bu millete anlatacağım. Kapalı kapılar ardında ne dolaplar çevirdiğinizi bu millete anlatacağım. Saraya hizmet eden kimmiş, ruhsat ve ÇED işinde kim ortakmış, kim akrabaymış hepinize tek tek anlatacağım. Seçim döneminde sizi tek tek bakın nasıl deşifre edeceğim” diyerek Muğla’dan iktidar ve muhalefete seslendi.

PARTİYE YENİ KATILANLAR ROZETLERİNİ İNCE’DEN ALDI

Açıklamaların ardından Memleket Partisi’ne yeni katılan 128 kişiye Genel Başkan Muharrem İnce tarafından parti rozeti takıldı.

 

 

 

 

Bu haber toplam 360 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.