“İnşaatı yapan biz değiliz”

“İnşaatı yapan biz değiliz”

Neval Çolak ArslanMuğla’nın Fethiye İlçesi’nde kaçak yapılaşma ile ilgili yapılan haberler kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Bölgedeki birçok yerel gazete tarafından da iddia edilen olayda, Muğla’nın Fethiye ilçesinde imar affı beklentisi ile çok sayıda kaçak yapı inşa edilmeye başlandığı ve konuya ilişkin şikayetlerin ise Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü tarafından dikkate alınmadığı iddia edildi.İddia edilen olayda, yapılaşmalarla...

A+A-

Neval Çolak Arslan

Muğla’nın Fethiye İlçesi’nde kaçak yapılaşma ile ilgili yapılan haberler kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Bölgedeki birçok yerel gazete tarafından da iddia edilen olayda, Muğla’nın Fethiye ilçesinde imar affı beklentisi ile çok sayıda kaçak yapı inşa edilmeye başlandığı ve konuya ilişkin şikayetlerin ise Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü tarafından dikkate alınmadığı iddia edildi.

İddia edilen olayda, yapılaşmalarla ilgili Orman Bölge Müdürlüğü’ne haber verdikleri ancak Orman Bölge Müdürlüğü’nün ihbarda bulunan kişilerin isimlerini kaçak yapılaşmada bulunanlara ilettiği ve ihbar eden vatandaşlara “Ne yapalım vatandaşların suç işleme özgürlüğü var” dedikleri iddia edildi.

Olayda adı geçen Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü’nden, “Vatandaşlarımıza karşı böyle bir şekilde yaklaşımımız olmadı. Bizim oraya gidip inşaatı durduracak yetkimiz yok. Biz gereğini yaptık. Savcılığa bildirdik, dava devam ediyor, belediyeye de bildireceğiz” açıklaması geldi.

“İNŞAATI YAPANLAR BİZ DEĞİLİZ, KİŞİLER”

Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü’nden gazetemize yapılan açıklamada, bölgede kaçak inşaatlar yaparak doğayı talan eden kişilere yönelik suç zaptı düzenlenerek, savcılığa bildirildiği kaydedildi.

Konuya ilişkin verilen bilgi şöyle:

“Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü olarak bu olayın üzerine 21 Mayıs 2020 tarihinde C.İ. adına 2 bin 288,46 metrekarede üzerinden bir suç zaptı düzenlenerek, savcılığa bildirildi. Savcı davayı açtı, mahkemesi devam ediyor. 30 Aralık 2020 D.T. adına aynı yerde 379,38 metrekare üzerinden zabıt düzenlenerek, savcılığa bildirdi. 21 Ocak 2021 tarihinde yine D.T. adına bu sefer Bin 45,10 metrekare üzerinden suç zaptı düzenleyerek, savcılığa bildirildi. Bu son gönderilen suç zaptının davası açılmamıştır. Diğer 2 dosyanın davası devam ediyor. Sonuç artık savcılık ve mahkemenin vereceği kararda. Belediyeye suç zaptı yazacağız. Belediye tarafından mühürlenmesini bekleyeceğiz. CİMER’e de suç zaptımızı ve şikayetimizi bildirdik. Şu aşamada bunlar dışında yapacağımız bir şey yok.”

Bu haber toplam 299 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.