İşitme engelli Özdemir: “İkinci ek bir işe ihtiyaç duymak çok acı verici”

İşitme engelli Özdemir: “İkinci ek bir işe ihtiyaç duymak çok acı verici”

Muğla’nın Menteşe ilçesinde özel bir hastanede teknik personel olarak görev yapan, emekli ve aynı zamanda işitme engelli Ali Özdemir (58), emekli maaşının yetmediğinden ve Türkiye’de engellilere duyarlı olunmamasından yakınıyor. Özdemir, “Emekli maaşımla 4’ü kendi kızım olmak üzere toplam 7 çocuk okuttum. Sağlıklı bir kişiye göre daha fazla çalışıyorum. İkinci ek bir işe ihtiyaç duymak çok acı verici” dedi.Buse Nil TokurMuğla’nın...

A+A-

Muğla’nın Menteşe ilçesinde özel bir hastanede teknik personel olarak görev yapan, emekli ve aynı zamanda işitme engelli Ali Özdemir (58), emekli maaşının yetmediğinden ve Türkiye’de engellilere duyarlı olunmamasından yakınıyor. Özdemir, “Emekli maaşımla 4’ü kendi kızım olmak üzere toplam 7 çocuk okuttum. Sağlıklı bir kişiye göre daha fazla çalışıyorum. İkinci ek bir işe ihtiyaç duymak çok acı verici” dedi.

Buse Nil Tokur

Muğla’nın Menteşe ilçesinde özel bir hastanede teknik personel olarak görev yapan, emekli ve aynı zamanda işitme engelli olan 58 yaşındaki Ali Özdemir, birçok mesleği bir arada yaparak geçimini sağlıyor. Teknik personel olarak görev yapmasının yanı sıra işitme engelliler için tercümanlık da yapan Özdemir, emekli maaşıyla 4’ü kendi kızı olmak üzere toplam 7 çocuk birden okutmuş.

Türkiye’de emekli maaşlarının yeterli olmadığını dile getiren Özdemir, aynı zamanda ülkede engellilere duyarlı olunmamasından şikayetçi.

“TEK İSTEDİĞİM EMEKLİ MAAŞLARININ YÜKSELTİLMESİ” 2008 yılında Muğla’ya kızının okulu için geldiğini söyleyerek, ikinci bir iş için çalışmanın acı verdiğini ifade eden Ali Özdemir, “Ben 2010 yılında emekli oldum. Emekli olduğum halde tek maaş yeterli olmadığı için tekrar çalışma hayatına başladım. 4 kendi kızım olmak üzere toplam 7 çocuk okuttum. İki çocuğum okulu bitirdi ikisi de okuyor. Ayrıca okuttuğum 3 öğrencim daha var. Devletten tek istediğim emekli maaşlarının yükseltilmesi. Benim aldığım maaşın tamamı evin kirasına, mutfak ihtiyaçlarına, faturalara ancak yetiyor. Ama hükümet emeklilere düzenli bir şekilde zam verirse, genel ihtiyaçlarımız zamlanmazsa aldığımız maaş bize ancak yeter. Yüzde 85 işitme engelliyim. İşitme cihazım olmadığı zaman duymam çok zor. Aynı zamanda işitme engellilerinin tercümanıyım. Türkiye’de engellilerinin çalışma durumu; sağlıklı bir insana göre engelli insanlar daha fazla çalışıyor. Örneğin, ben işitme engelliyim bu durumda ben işitme gerektiren yerlerde çalışamam ve gerektiğinde ben çalışmazsın dedikleri yerlerde de çalıştım. Bazı vatandaşlarımız engelli vatandaşlarımıza karşı duyarsız ve alaycı bir yaklaşım içinde. Ben her türlü işi yapıyorum. Üstesinden geliyorum ama dışarı çıktığımız zaman banka veya özel kurumlara gittiğim zaman herkesin kafası aşağıda. Karşısındaki işitme engelli mi değil mi diye bakmıyorlar bile. Türkiye’de engellilere tolerans tanınmıyor. Engelliler için iş gücü sağlanmıyor. Gerekli yardımı göremiyor. İnsanların ikinci ek bir işe ihtiyaç duymaları çok acı verici” dedi.

Bu haber toplam 364 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.