İSTİNAF MAHKEMESİ SANIK İLHAN’IN TAHLİYESİNE KARAR VERDİ

İSTİNAF MAHKEMESİ SANIK İLHAN’IN TAHLİYESİNE KARAR VERDİ

NEVAL ARSLAN //Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Kötekli mahallesinde bir eğlence mekânının önünde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Samet Demir’in (33) öldürülmesiyle ilgili Yıldırım İlhan’a verilen müebbet hapis cezasını istinaf mahkemesi; kesin ve inandırıcı delil elde edilmeyerek, kasten öldürmeye azmettirme suçundan mahkûmiyet hükmünün bozulmasına karar verdi.

A+A-

Kötekli’de bir eğlence mekânının önünde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Samet Demir’in (33) öldürülmesi ile ilgili sanıkların yargılandığı karar davasında, Demir’in katil zanlısı tutuklu sanık Şuayip Kandemir ağırlaştırılmış müebbet cezasına, azmettirme suçundan yargılanan tutuklu sanık Yıldırım İlhan ise müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Avukatlar tarafından bir üst mahkemeye taşınan davada karar bozuldu.  İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 4. Ceza Dairesi istinaf mahkemesinde; Sanık Yıldırım İlhan'ın, sanık Şuayip'i, maktulü öldürmeye azmettirdiğine dair bir kısım tanıkların soyut beyanlarından başka kesin ve inandırıcı delil elde edilemeyerek, İlhan'ın atılı suçtan beraatine karar verdi.

Sanık Yıldırım İlhan'ın aldığı suçtan tahliyesine karar veren istinaf mahkemesi, İlhan’ın başka suçtan tutuklu ya da hükümlü değilse serbest bırakılmasına tebliğ etti.

-OLAY

24 Kasım 2021 tarihinde Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Kötekli Mahallesi’nde bir eğlence mekânının önünde silahlı saldırı meydana gelmişti. Samet Demir isimli şahıs iki kere ayağından ve bir kere göğsünden yaralanarak, kaldırıldığı hastanede sabaha karşı hayatını kaybetmişti. Olayın akabinde; Demir’in ’in öldürülmesiyle ilgili 6 kişi gözaltına alınmıştı. Ö.İ ve Y.İ suça azmettirmeden tutuklanırken, Şuayip Kandemir ise Samet Demir’i kasten öldürme suçundan tutuklanmıştı.

Bu haber toplam 443 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.