İYİ PARTİ ULA ADAYI ÇİÇEK; “4 MEVSİM 12 AY CANLI BİR ULA EN BÜYÜK HAYALİM”

İYİ PARTİ ULA ADAYI ÇİÇEK; “4 MEVSİM 12 AY CANLI BİR ULA EN BÜYÜK HAYALİM”

İYİ Parti Ula Belediye Başkan Adayı Av. Şükran Çiçek çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor. Ula’yı karış karış gezen İyi Parti Adayı Çiçek, projelerini ve çalışmalarını Muğla Postası Gazetesine değerlendirdi. Çiçek, “Ula deyince ekonomisi insanlar için yeterli, turizm, çiftçi ve diğer konularda ürettiğinin karşılığını alan, emekçinin emeğinin teslim edildiği ve 4 Mevsim 12 Ay canlı bir Ula benim hayalim” dedi.

A+A-

Seçim çalışmalarında gittiği her yerde büyük ilgi gören İYİ Parti Ula Belediye Başkan Adayı Av. Şükran Çiçek, projelerini ve çalışmalarını Muğla Postası Gazetesine anlattı. Çiçek, çok sayıda projesi olduğunu ifade ederek, “4 Mevsim 12 Ay canlı bir Ula benim hayalim” diye konuştu.

whatsapp-image-2024-03-16-at-16-46-53.jpeg

Ula için en büyük hayaliniz nedir?

Birçok hayalim var. Dediğinize istinaden bir cümlede toparlamak gerekirse, Ula deyince ekonomisi insanlar için yeterli, ürettiklerinin karşılığını alan, turizm, çiftçi ve diğer konularda ürettiğinin karşılığını alan, emekçinin emeğinin teslim edildiği ve 4 Mevsim 12 Ay canlı bir Ula benim hayalim.

Bu hayalinizi gerçekleştirmek için Ula'daki tüm malzeme var. Akyaka gibi turizm cenneti bir yer var. Gerçekten güzel proje 12 ay Hareketli bir Ula.Kesinlikle zaten biz sadece üreteceğiz, gerisini güzel Ula’mız verecek. Biz üretmeye karar verelim, üretmeye gönüllü olalım. Bütün malzeme var, un var, su var, yağ var, yumurta, süt hepsi mevcut, kek yapacağız bu kadar. Bunu yapmak için de ne yapacağız. Mesela öncelikle Akyaka'da halkın sahili bir kere halkın sahili olacak. Yani evet sosyo ekonomik sınıf anlamında belki yüksek limitli turistler beklentisi de olacak ama bunu belediyede sağlayabilir. Yani belediye sağlarsa istihdam olur. Belediye sağlarsa daha temiz güvenli güvenilir nezih bir hizmet olur. O yüzden de öncelikli olarak halkın olanı halka teslim edeceğiz. Öncelikli durumumuz bizim sahiller sahillerimizi, gerçekten halka açacağız. İlk 6 ayımda Gökova'da, Ula'da ve Akyaka'da olmak üzere 3 tane Sosyal Tesis açacağım. Bunların yerlerini de saptadım. Ulusalda da bilinen Ula evlerimizden çok güzel sosyal tesisler yapabiliriz. Hatta ve hatta belediye adına işletilen apart oteller yapabiliriz.

whatsapp-image-2024-03-16-at-16-46-56.jpeg

Akyaka gibi insanların dünyanın öbür ucundan gelip gördüğü bir cennete sahip Ula ilçesi. Bir de sizin hep broşürlerinizde yer alan “Koyları rantçılardan temizleyeceğiz” açıklamanız var.  Bununla ilgili tespitleriniz mi var, nasıl müdahale edeceksiniz buna?

Kesinlikle var. Öncelikli olarak bir kere bir daha söylüyorum halkın olanı halka teslim edeceğiz. Bu rant zihniyetinden uzaklaştıracağız. Bunun için ne yapacağız? Mesela Gökovalılar, Gökçeliler sahile giremiyorlar, Evet orada özel mülk olarak da bildiğimiz yerde var, ama kıyı Koruma Kanunu da var. Bir kere zaten 70 metre içeride olması gerekiyor. Yani halka orada yer kalması gerekiyor. Buralar hukuksal zeminde hukuksal düzenlemeyle halkın rahatlıkla denizlere girebileceği yerler olacak.

Ula’da çok ciddi bir gençlik de var. Hep yıllardır konuşulan Sosyal Tesis ve eğlence anlamında çalışmanız olacak mı?

Kesinlikle olacak. Bence internet devri diye bir şey var. Artık her şey dijital ortamda. Gençlerin bir bedava internetleri yok. Bir bedava internet kesinlikle düşünüyoruz.  Onun haricinde gençlerin birlikte oturabileceği, sosyalleşebileceği kitaplarını da okuyabileceği, gerektiğinde derslerini de çalışabileceği hiçbir alanları yok. Bunların yapılması şart. Bunları da kesinlikle yapacağız. Hatta Yüksekokulu neden fakülteye çevirmeyelim. Bu oradaki esnafı da çok kalkındıracak bir şey. Fakülte getirmek istiyoruz. Yüksekokuldaki öğrencilerimize sosyal tesisleri yapmak istiyoruz.

whatsapp-image-2024-03-16-at-16-46-54.jpeg

Ula’nın bütün mahalleleriyle ilgili çalışmanız olacak mı?20 gündür sahadasınız. Gittiğiniz mahallelerde tespit ettiğiniz eksikler var mı?

Tabii ki var. Mesela ben her zaman diyorum ki, mahallelerde bütün mahalle halkının sosyalleşecek bir alanları yok. Tabii ki bu sosyal alanlarımızdan herkes faydalanacak.  Ama önce kadınlarımız yararlanacak. 

Kadın ve gençlik derken istihdam anlam da projeleriniz var. Dikkat çeken projelerden bir tanesi de Gökova meyve suyu fabrikası. Bu projeyi biraz açar mısınız?

Tabii ki önce hani istihdam kelimesinden başlayım. Bahsettiğim bu tüm yerlerde tüm sosyal alanlarda zaten inanılmaz bir istihdam olacak. Belediye bütçesine ya Ankara'daki abilerimize ihtiyacımız olmadan kendi kaynaklarımızla bu projelerimizi gerçekleştireceğiz. Narenciyeler hep dallarında kalıyor. Bu ne demek dalında kaldığında ağaca zarar, toprağa düştüğünde asiti toprağa zarar, toplatsa çiftçinin cebine zarar.

Üretici ben bahçeye 125 bin Lira ama ürünü70 bin liraya sattım diyor. Çok inanılmaz kötü bir şey. Üretici emek sarf ettiği bir şeyin karşılığını almak ister. Bende diyorum ki Gökova'da benim tespit ettiğim bir tesis var. İçine makineleri koyup işlerlik hale getirebileceğimiz bir yer var. Bu yerde bu meyve suyu üretim tesisimizi kuracağız ve orada bir istihdam olacak. Ürünü dalından üreticimizden alacağız Sağlıklı güvenilir meyve suları yapmış olacağız.

Çalışan aileler için kreş ihtiyacı olacak. Kreş projeniz hakkında neler söylersiniz?

Şu anda da çok sayıda kadınımız çalışıyor. Çalışan ailelerimizin çocuklarını aile büyükleri ve bakıcılar bakıyor. Biz kreş açmak için beş katlı apartman yapmayacağız. Tek katlı, bahçesi bakımlı, içerisi donanımlı mekanlar yapacağız. Yeter ki siz hizmete karar verin. Bunu kesinlikle yapacağız.

Üreticiden doğrudan ürün alınmasıyla ilgili projeleriniz var. Bu proje bütün çiftçilerden tarım ürünlerini de kapsıyor mu?

Belki çiftçimiz ürünü bize satmak istemeyecek ama ürününü saklayacak yere ihtiyacı var. Dolayısıyla bir soğuk hava deposuna ihtiyacı var. Şanslı bir coğrafyadayız. Güneş enerjisiyle çalışan doğaya da zarar vermeden bu soğuk hava depoları yapılabilir. Yani az maliyetli soğuk hava depolarını yapacağız. Üreticimiz hak ettiği parayı kazanacak ve elinde de ürünü kalmayacak. Bu da bizim sözümüz olsun üreticiden tüketiciye köprü olacağız.

Bir de hayvan barınağı projeniz var. Bu projeyi açar mısınız?

Ula büyük bir coğrafya o yüzden de inanılmaz olarak bu projelere ihtiyaç var. Mahallelerimizde bir sürü başıboş hayvan var. Bu yüzden de biz Ula olarak standartları hayvanlarımızın bakımına uygun, denetlenebilir bir barınak yapacağız.

Hayvan hastanesi ile ilgili projeniz nedir?

Herkesin evinde artık hayvanlarımız var. Can dostlarımız var. Bunları götürebilecek yerler yok. Tek tek veterinerlere götürdüklerinde inanılmaz paralar ödüyorlar. Belediyelerimiz veterinerleri tarafından 24 saat açık hayvan hastanesi kurmak istiyoruz.

En çok dikkatimi çeken de sizin projeleriniz arasında belediyenin şeffaf yönetimi. Belediye Meclis toplantılarının canlı olarak yayınlandığı, ihalelerin yayınlandığı vatandaşın bilgilendirildiği bir şeffaf yönetim model projeniz var.  Bununla ilgili neler söyleyeceksiniz?

whatsapp-image-2024-03-16-at-16-46-53-1.jpeg

Bu da bizim olmazsa olmazlarımızdan. Bütün meclis toplantılarımız sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanacak. Daha sonra tüm bilgileri sizin gibi değerli basın mensuplarıyla paylaşacağız.  Çünkü biz halkımıza hesap vereceğiz. Belediyemiz bünyesindeki arazilerimizi satmayacağız ihale etmeyeceğiz. Edilmesi gerekenleri de şeffaf şekliyle ihale edeceğiz. Her şeyimizin hesabı verebileceğiz

Son olarak Ulalı vatandaşlarımıza neler söylemek istersiniz?

Takdir Yüce halkımızındır. Takdir ettiğiniz noktada bu söylediklerimizin hepsini yapıp, sizlerin hizmetine sunacağız. Ulalı bütün vatandaşlarımıza selamlarımı iletir, Muğla Medya Grubu’na da bana böyle bir imkan sağladığı için çok teşekkür ederim.

 

 

Bu haber toplam 218 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.