İYİ Parti’li Ergun,limon üreticilerinin sıkıntılarını gündeme taşıdı

İYİ Parti’li Ergun,limon üreticilerinin sıkıntılarını gündeme taşıdı

İYİ Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun, Muğla’nın Ortaca, Köyceğiz ve Dalaman gibi ilçelerindeki limon üreticilerinin yaşadıkları zorlukları TBMM gündemine taşıdı.

A+A-

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın cevaplandırması talebiyle verdiği önergede İYİ Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun, artan enflasyona rağmen, limon fiyatlarının yatay seyretmesi ve alıcı bulunamaması, üreticilerimizin artan tarımsal girdi maliyetleri karşısında zarar ettiklerini vurguladı.

Ayrıca narenciye konusunda ana ihracat pazarlarından birisi olan Rusya’nın içinde bulunduğu savaş hali ve Rus para birimi Rublenin değer kaybının narenciye ihracatını kısıtladığını belirten Ergun, hasat mevsimi yaklaşmasına rağmen birçok üreticinin stoklarındaki ürünleri hala satamadığına dikkat çekti. 

Tüccarların limon için önerdikleri fiyatların da çiftçileri çok zor durumda bırakacak seviyelerde olduğunu ifade eden Ergun, “Özellikle Muğla bölgesindeki üreticilerimizin karşı karşıya oldukları sıkıntılar giderek derinleşmektedir” dedi.

Üreticilerin yaşadıkları zorlukların hafifletilebilmesi için limon, portakal ve mandalina gibi narenciye ürünlerinde de taban fiyat uygulanmasını ve ihracat desteklerinin artırılmasını gerektiğini vurgulayan Ergun, Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı’ya şu soruları sordu:

“1.Bakanlığınızın narenciye ürünlerine yönelik taban fiyat uygulanması konusunda bir çalışması var mıdır?

2.Bakanlığınızın, bu yıl büyük sıkıntılarla karşı karşıya olan limon, portakal ve mandalina üreticilerimize yönelik herhangi bir destek çalışması var mıdır?

3. Üreticilerimizin uluslararası rekabette avantaj elde edebilmeleri açısından narenciye ürünlerine yönelik ihracat desteklerinin artırılması konusunda Bakanlığınızın bir çalışması var mıdır?”

 

Bu haber toplam 349 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.