JANDARMA TEŞKİLATININ KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

JANDARMA TEŞKİLATININ KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

Jandarma Genel Komutanlığı’nın 183’üncü kuruluş yıldönümü münasebetiyle Muğla İl Jandarma Komutanlığı tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni düzenlendi.

A+A-

Jandarma Teşkilatının 183. kuruluş yıldönümü, Muğla İl Jandarma Komutanlığı tarafından Menteşe Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreniyle kutlandı.

Törene;  İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, MSKÜ Rektör Yardımcısı Sırrı Sunay Gürleyük, İl Müftüsü Yaşar Çapçı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Seda Cesur, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Turhan Togan, jandarma personelleri ve görevliler katıldı.

Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından Saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra jandarma teşkilatının tarihçesi okundu.

“BİZLER, MİLLETİMİZİN BİZE OLAN TEVECCÜHÜNÜN BİLİNCİNDE HAREKET EDEREK, VAR OLAN GÜVEN VE SEVGİ BAĞINI DAHA DA GÜÇLENDİRME  KARARLILIĞINDAYIZ”

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapan İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz, şunları söyledi:

“Bugün mensubu olmaktan gurur duyduğumuz jandarma teşkilatının 183. yıldönümünü gururla kutlamanın onur, mutluluk ve heyecanı içindeyiz. Başarılarla dolu 183 yıllık köklü bir tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanlığı kuruluşundan bugüne kadar yüce milletimizin engin sevgi ve üzerine mazhar olmuş Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliğiyle kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun her zaman takdirini kazanmıştır. Jandarma Genel Komutanlığının personeli olan bizler milletimizin bize olan teveccühünün bilincinde hareket ederek, var olan güven ve sevgi bağını korumak ve daha da güçlendirmek azim ve kararlılığındayız. Jandarma kurulduğu günden bu yana günlük yaşamın her anında, ülkemizin her noktasında gece gündüz, sıcak soğuk, yağmur çamur demeden halkımızın hizmetinde olmuş, olmaya da devam edecektir. Kahramanca, canı pahasına en zor arazi kesimlerinde teröristle mücadele harekatı icra eden Jandarma, Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Teşkilatımız ve diğer tüm kurum ve kuruluşlarla tam bir koordine içerisinde milletinden aldığı destekle fedakarca görev yapmaktadır. Yurdumuzun her köşesinde halkla iç içe büyük bir özveri ve heyecanla görev yapmak ve devletin halka açılan penceresi konumunda olan jandarma, Atatürk ilke ve inkılâplarının ışığında hukuk devleti kurallarına uygun ve vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerine saygılı, halkımızla bütünleşmiş, modern teknolojinin bütün imkânlarını etkili kullanabilen, milli ve ahlaki değerlerle yetişmiş personeliyle üstün bir vazife anlayışıyla verilen tüm görevleri yerine getirme gayreti içindedir. Çelenk koyma töreninde bizleri onurlandırdığınız için teşekkür ederim.”

ŞEHİT AİLELERİ DERNEĞİNE ZİYARET

Atatürk Anıt’ındaki törenin ardından İl Jandarma Komutanı Ali Gemalmaz ve jandarma ekipleri,  Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne ziyarette bulundu. 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Dernek Başkanı Süleyman Taşkesen, jandarmanın kuruluş yıldönümünü kutlayarak, dernek hakkında bilgi verdi.

Bu haber toplam 529 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.