*Ülkemizde çoğunlukta olan kavram budur. Erkek kadından üstündür. Hayır arkadaş! Erkek kadından üstün değildir. Kadın erkek eşittir. Erkeğin yaptığı herhangi bir işi kadında yapar hem de en güzel haliyle en titiz haliyle. Kadınlar küçümsenecek varlıklar değillerdir. Bu rekabet kadın erkek arasında değil asıl rekabet kadın-kadın arasındadır.

**Bunu tekrar söylemek istiyorum, erkek kadından üstün değildir. Evet, belki kadının yapamayacağı bir şeyi yapmıştır bu üstünlük değil yardımlaşma dayanışmadır. Bu erkek işi değildir bu iştir. Kadınların en rahatsız olduğu konu eminim ki budur. Şahsen ben bir kadın olarak rahatsızım.

*** Mesleklere gelirsek, kadından tornacı da olur hemşire de. Erkekten temizlikçi de olur tornacı da. Meslekler cinsiyete göre ayrılmamalı. Görüyorsunuzdur sizlerde sanayi de çalışan kadın emekçilerimiz çok fazla ve bu mutluluk, onur ve gurur verici bir olay oldu ülkemizde çünkü öyle bir şey ki kadınlar sanayiye arabasını tamire bile götürdüğünde iyi karşılanmadığını bizler biliyoruz. Algı en önemli şeydir. Empati en önemli şeydir.

** Kadınlar çalışamaz diyen beyler, eşinizin muayenesinde neden kadın doktor arıyorsunuz o zaman?

***Erkeğin yaptığı herhangi bir işi kadında yapar hem de en güzel haliyle en titiz haliyle.***