Karamehmet Muhtar adayı Birdal Sarısu projeleri ile geliyor

Karamehmet Muhtar adayı Birdal Sarısu projeleri ile geliyor

Türkiye, 31 Mart’ta gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri ile belediye başkanları ve muhtarlarını seçecek. Siyasi partiler il ve ilçelerde belediye başkan adaylarını açıklarken, mahallelerde de muhtarlar kendilerini tanıtıyor. Karamehmet Mahallesi Muhtar Adayı Birdal Sarısu, projeleriyle gündeme geliyor.

A+A-

Karamehmet Mahallesi Muhtar Adayı Birdal Sarısu, mahallesine yapacak olan projelerini Muğla Postası Gazetesi’ne bahsetti.

“Mahallemizde yenilik vakti, yeni yüzyılda birlik olma vakti” sloganıyla yola çıkan Karamehmet Mahallesi Muhtar Adayı Birdal Sarısu, 1979 yılında Muğla'da dünyaya geldi. 2002 yılında Muğla Belediyesinde işçi olarak göreve başladı. 2014 yılında Muğla Büyükşehir Belediyesine geçiş yaptı.

site-taslak-147.jpg

“MAHALLEMİZİ DAHA İYİ HALE GETİRMEK İÇİN MUHTAR ADAYIYIM”

13 yıldır Karamehmet Mahallesi'nde yaşadığını ifade eden iddialı muhtar adayı Birdal Sarısu, “Evli ve 2 çocuk babasıyım. 13 yıldır Karamehmet Mahallesi'nde yaşıyorum. 2022 yılında Muğla il genelinde 4500 aktif üyesi bulunan Disk Genel-iş Muğla 2 nolu şube baş temsilcisi olarak seçildim. (Halen görevime aktif olarak devam etmekteyim.)21 yıldır bağlı bulunduğum kurumda çalışmış olmamın verdiği tecrübeyi sizlere aktarmak, dilek, istek ve şikayetlerinizi kamu kurum ve kuruluşlarıyla, mahalli idare birimlerine ulaştırmak ve siz değerli mahalle sakinlerimiz ile paylaşmak, mahallemizi daha iyi, daha güzel ve daha yaşanılabilir hale getirmek için mahallemizin muhtar adayıyım” dedi.

0c5c04a7-0a0d-43cf-89c9-916b291e3232.jpg

“KURUMLARLA TEK TEK GÖRÜŞECEĞİM”

Kademe mevkisinde yapmayı planladığı projelerini tek tek sıralayan Muhtar adayı Birdal Sarısu’nun Kademe mevkini değiştirecek olan projeleri şu şekilde:

“Kademe mevkisinde bulunan tüp deposunun şehrin içinde tehlike arz etmesinden dolayı vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda gerekli kurumlarla tüm görüşmeleri sağlayacağız.

Kademe mevkisinde mahalle sakinlerimizden gelen 3 noktada durak talebi doğrultusunda Abdi ipekçi cadde üzerindeki durak yerine durak konulması için gerekli görüşmeleri sağlayacağız ayrıca Hikmet İlaydın sokak ve Sait Bilginer sokakları arasına durak için görüşmeler sağladık. Saffet Arikan Sokak için durak talebinde bulunduk gerekli çalışmalarımız devam edecek.

Kademe Evlerindeki Hikmet İlaydın sokağın imar planında gözüken yolun açılması için gerekli görüşmeleri gerçekleştireceğiz.

Kademe mevkisinde bulunan parkımızın ışıklandırması, bakımı ve güvenliğinin sağlamak için gerekli görüşmeleri gerçekleştireceğiz ayrıca güvenlik kamerası takılması için görüşmeler sağlayacağız.

Kademe mevkisindeki mahalle sakinlerimizden gelen talepler üzerine otobüs saatlerinin sıklaştırılması için gerekli çalışmalarda bulunacağız. Kademe mevkisinde yaşayan mahalle sakinlerimizden gelen talep doğrultusunda düzenli olarak haşere ilaçlaması yapılmasını sağlayacağız. Kademe mevkisinde yaşayan mahalle sakinlerimizin talebi üzerine aydınlatmaların yetersiz olduğunu gözlemledik bununla ilgili gerekli görüşmeleri sağlayacağız.

14d530eb-0307-42ed-9bb7-da5b46ded251.jpg

“KADEME MEVKİSİNDEKİ SOKAKLARIN TEMİZLİĞİ İÇİN GEREKLİ ÇALIŞMALARDA BULUNACAĞIZ”

Kademe mevkisindeki derenin temizliği için gerekli çalışmaları yapacağız. Kademe mevkisinde yaşayan mahalle sakinlerimizin talepleri doğrultusunda mahalle ve caddelere çöp konteynırları sağlanması için gerekli çalışmaları yapacağız. Kademe mevkisindeki sokakların temizliği için gerekli çalışmalarda bulunacağız. Kademe mevkisinin giriş ve çıkışlarını daha güvenli hale getirmek için güvenlik kamerası takılması konusunda gerekli görüşmeleri gerçekleştireceğiz. Kademe mevkisinde bulunan dereden karşıya geçişi sağlayan demir köprünün giriş ve çıkışlarındaki toprak zeminin düzeltilmesi için gerekli çalışmaları yapacağız.

“ULAŞIMA AÇILMASI İÇİN GEREKLİ GÖRÜŞMELERİ SAĞLADIK”

Kademe mevkisinin girişinin bakımının ve çevre düzenlemesinin yapılması için Muğla Büyükşehir belediyesiyle görüşmelerimizi gerçekleştirdik gerekli çalışmalar en kısa sürede yapılacak.Kademe mevkisindeki Abdi ipekçi caddesi ve platin evler arasında bulunan alanın bakımı için gerekli görüşmeleri sağladık gerekli çalışmalarımızı yapacağız. Kademe mevkisinde bulunan Hikmet İlaydın sokağın İmar planında göründüğü gibi ulaşıma açılması için gerekli görüşmeleri sağladık yapılması için taleplerde bulunmaya devam edeceğiz.

“MENTEŞE KOOPERATİF EVLERİ BÖLGESİ GELİŞECEK”

Menteşe Kooperatif Evleri bölgesindeki çalışmalar ile hem vatandaşların hem de çocukların dolu dolu vakit geçirebilecekleri mesire alanı ve çocuk parkı yapılacağını açıklayan Karamehmet Mahallesi Muhtar Adayı Birdal Sarısu’nun Menteşe Kooperatif Evleri bölgesi için projeleri şu şekilde:

“Büyükşehir belediyemizin Orman Genel müdürlüğünden kiralamış olduğu mesire alanının faaliyete geçmesi için gerekli görüşmeleri sağlayacağız. Menteşe Kooperatif Evlerinin 19. Sokağında bulunan Menteşe Belediyesine ait planda çocuk parkı olarak gözüken alanın parka dönüştürülebilmesi için taleplerimizi sunacağız konu ile ilgili görüşmeler gerçekleştireceğiz.

Menteşe Kooperatif Evleri 27. Sokakta sağlık tesis alanının plan yapım aşaması ile ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile görüşmeler gerçekleştireceğiz. Menteşe Kooperatif Evlerinde yaşayan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için semt pazar yeri kurulum çalışmalarına başlayacağız gerekli girişimleri gerçekleştireceğiz. Menteşe Kooperatif Evleri'ne tüm bankaların ortak ATM'sinin getirilmesi için gerekli girişimleri gerçekleştireceğiz. Menteşe Kooperatif Evleri'ne kent kart dolum noktasının kurulum çalışmaları için Muğla Büyükşehir Belediyesi ile görüşmeler sağlayacağız.

“HATLARIN TEMİZLİĞİ İLE DÜZENLİ OLARAK İLGİLENECEĞİZ”

Menteşe Kooperatif Evleri'nde yağmur suyu için oluşturulan hatların temizliği ile düzenli olarak ilgileneceğiz ve alt yapı sorunlarının giderilmesini sağlayacağız. Menteşe Kooperatif Evleri 1. Sokakta yaşayan vatandaşlarımız için imar planında bulunan yolun ulaşıma açılması için gerekli görüşmeleri gerçekleştireceğiz.

Menteşe Kooperatif Evlerinden karayoluna yaya ve araç ulaşımı için imar planında bulunan üst geçit yapımı ile ilgili kurumlarla gerekli görüşmelerimizi gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye devam edeceğiz.

“AKILLI KAVŞAKTAKİ TRAFİK YOĞUNLUĞU İÇİN GÖRÜŞME YAPACAĞIZ”

Menteşe kooperatif evleri girişinin ve çıkışının sağlandığı akıllı kavşaktaki trafik yoğunluğunun incelemelerini yapıp mevcuttaki kavşağın artık bu yükü kaldırmadığını karayolları ile görüşüp gerekli düzenlemelerin yapılmasını sağlayacağız.

Menteşe kooperatif evleri 1. Sokakta yaşayan vatandaşlarımız için imar planında bulunan yolun ulaşıma açılması için gerekli görüşmeleri gerçekleştireceğiz.”

“ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZIN EKSİKLERİNİ GİDERECEK, EVDE BAKIMA İHTİYAÇ DUYANLARIN İSTEKLERİNİ KARŞILAYACAĞIZ”

Engelli vatandaşların eksiklerini gidermek için her türlü çalışmayı yapacaklarını kaydeden Karamehmet Mahallesi Muhtar Adayı Birdal Sarısu, “Engelli vatandaşlarımızın eksiklerini gidermek, isteklerini karşılamak ve daha kolay yaşam alanları oluşturabilmek adına çalışacağız. Bu bireylerimizin rahatça hareket edebilmeleri için talepler doğrultusunda ilgili kurumlar ile görüşmeler gerçekleştireceğiz.

Yaşlı, ekonomik durumu iyi olmayan ve evde bakıma ihtiyaç duyan vatandaşlarımıza ziyaretler gerçekleştireceğiz, isteklerini karşılayacağız, gerekli sağlık hizmetlerinden ve yardımlardan faydalanmalarını sağlayacağız” dedi.

“7/24 KOLAYCA İLETİŞİME GEÇEBİLECEĞİ İLETİŞİM HATTI OLUŞTURACAĞIZ”

Mahallede okuyan başarılı ve yetenekli öğrencilere burs imkanı sağlayabilmek için gerekli görüşmeler gerçekleştireceğini dile getiren Karamehmet Mahallesi Muhtar Adayı Birdal Sarısu, “Mahalle sakinlerimiz ile bir araya gelip toplantılar yapacağız bu toplantılarda mahallemizin sorunlarını dinleyeceğiz bu sorunlar ile ilgili yapabileceğimiz her türlü hizmeti ilgili kurumlara ileteceğiz ve takibini yapacağız.

SOKAK HAYVANLARI İÇİN PROJELER HAZIR

Mahallemizde bulunan sokak hayvanları için belirli noktalara yaşamlarını sürdürebilecekleri mama-su kapları ve barınabilecekleri alanlar oluşturacağız. Mahallemizde oluşabilecek haşere durumuna karşı dezenfeksiyon aracının daha sık dolaşması ve düzenli olarak ilaçlamanın yapılabilmesi için görüşmeleri gerçekleştireceğiz. Mahallemizde bulunan tüm sokaklarımızın daha temiz ve bakımlı hale getirilmesi için sokaklarımızda sıklıkla yol temizleme aracı dolaşması için gerekli görüşmeleri gerçekleştireceğiz.

“DOĞAL AFETLERE KARŞI TOPLANMA ALANLARI BELİRLEYECEĞİZ”

Şehir içi dolmuş hatlarımızın saatlerinde iyileştirmeler yapılarak, saatlerin sıklaştırılmasını ile ilgili görüşmeler gerçekleştireceğiz. Pazar günü Sosyo-kültürel alanımıza otobüs seferleri gerçekleştirilmesi ve sefer hareket saatlerinin sıklaştırılması ile ilgili görüşmeler gerçekleştireceğiz. Mahalle sakinlerimizin talep ve şikayetleri konusunda 7/24 kolayca iletişime geçebileceği iletişim hattı oluşturacağız. Oluşabilecek doğal afetlere karşı Mahallemizde tespitler yapıp, önlemler alacağız, yine Afad işbirliği aracılığı ile oluşabilecek doğal afetlere karşı toplanma alanları belirleyeceğiz” dedi.

“BARİYERLERİN KURULMASINI SAĞLAYACAĞIZ”

Kızıldağ mevkisinde yapılacak olan çalışmalara ilişkin Karamehmet Mahallesi Muhtar Adayı Birdal Sarısu şu açıklamaları yaptı:

“Kızıldağ mevkisinde bulunan harman yerine çevre kirliliğinin giderilmesi için çöp konteynırlarının yerleştirilmesini sağlayacağız. Kızıldağ mevkisinde yaşayan mahalle sakinlerimizin yüksek sesten rahatsızlığının giderilmesi ve çevre düzenlemesinin daha sağlıklı yapılması ve gerekli tedbirlerin alınmasını sağlayacağız.

Kızıldağ mevkisinde yol boyunca, bulunan güvenliksiz uçurum yerlerinin daha güvenli duruma gelebilecek şekilde bariyerlerin kurulmasını sağlayacağız. Unutulan Dikmen Sokak yolunun alt yapı çalışmalarının sonuçlanmasını sağlayacağız.

“IŞIKLANDIRMASINI SAĞLAYACAĞIZ”

Emek Sokak, Dicle Sokak ve Fırat Sokağın bulunduğu ortak noktaya çocuklarımız için park ve yine çocuklarımızın gelişimini sağlamak için mahalle sakinlerinin istediği alanların oluşturulmasını sağlayacağız. Özellikle Aydın Sokak olmak üzerine Mahallemizde bulunan tüm sokak aydınlatmalarının takipçisi olacağız, mahallemizin sokaklarını ıssız halinden kurtarıp ışıklandırmasını sağlayacağız.

“KANALİZASYON KOKULARININ GİDERİLMESİ İÇİN ÇALIŞMALARDA BULUNACAĞIZ”

Emek Sokağın yarım kalan alt yapı çalışmalarının tamamlanmasını sağlayacağız. Dicle, Fırat, Samur, Kızıldağ, İpek, Taşcılar, Gedik, Savran, Özgün, Refik, Bağatur sokaklarımızın yol ve alt yapı gibi sorunlarının giderilmesini sağlayacağız. Kızıldağ Sokak başta olmak üzere mahallemizin alt yapısının olmadığı bölgelerde oluşan kanalizasyon kokularının giderilmesi için çalışmalarda bulunacağız.”

“MOBİL UYGULAMA VE WEB SİTESİ GELİŞTİRECEĞİZ”

Projeleri ile adından bahsettiren Karamehmet Mahallesi Muhtar Adayı Birdal Sarısu’nun projelerinin devamı şu şekilde:

“Sekibaşı Caddesi ve Kızıldağ sokakta bulunan çocuk parkının bakımı ve güzelleştirilmesi için gerekli görüşmeleri gerçekleştireceğiz.

Karamehmet Mahalle sakinlerine yönelik bir mobil uygulama ve web sitesi geliştireceğiz. Bu uygulama, mahalledeki etkinlikler, yerel haberler, önemli duyurular, şehir içi minibüs saatleri ve durakları, konumları hakkında bilgi verirken, aynı zamanda siz mahalle sakinlerimizin sorun ve taleplerini doğrudan iletip takip sağlayabilecekleri bir platform olarak kullanılabilecektir.

27. Sokak ile ilgili Menteşe belediyesi Fen işleri müdürlüğü ile görüşerek mevcutta herhangi bir kaplaması bulunmayan yolumuzun menteşe caddesi gibi beton veya parke taşı ile kaplamasını sağlayacağız.

“ŞEBEKE SORUNUN ÇÖZÜMLENMESİ İÇİN GEREKLİ GÖRÜŞMELERİ GERÇEKLEŞTİRDİK”

Gedik sokaktaki çeşmeyi mahalle sakinlerimize kazandırmak için gerekli çalışmaları yapacağız. Kademe mevkisinde mahalle sakinlerimizden gelen talepler üzerine şebeke sorunun olduğu ve bu sorunun çözümlenmesi için gerekli görüşmeleri gerçekleştirdik ve takip edeceğiz.”

 

Bu haber toplam 404 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.