Kavaklıdere’de lavantalar toprakla buluştu

Kavaklıdere’de lavantalar toprakla buluştu

Muğla’nın Kavaklıdere ilçesinde Kavaklıdere Belediyesi tarafından başlatılan Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği projesi kapsamında Turgut Özal Bulvarında lavanta fideleri toprakla buluştu.Sinem KarakayaKavaklıdere Belediyesi tarafından başlatılan Lavanta,  Kekik,  Adaçayı, Karabaş Otu ve Kantaron bitkilerinin yetiştirilmesi ve işlenmesi amaçlanarak başlatılan Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği projesi kapsamında Turgut Özal Bulvarında lavanta...

A+A-

Muğla’nın Kavaklıdere ilçesinde Kavaklıdere Belediyesi tarafından başlatılan Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği projesi kapsamında Turgut Özal Bulvarında lavanta fideleri toprakla buluştu.

Sinem Karakaya

Kavaklıdere Belediyesi tarafından başlatılan Lavanta,  Kekik,  Adaçayı, Karabaş Otu ve Kantaron bitkilerinin yetiştirilmesi ve işlenmesi amaçlanarak başlatılan Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği projesi kapsamında Turgut Özal Bulvarında lavanta fide dikimi yapıldı.

Projenin ilk etabı olan lavanta dikimini yaptıklarını Mart ayında da adaçayı ve kekik dikeceklerini söyleyen Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, “Belediye Başkanlığımızca projelendirdiğimiz Lavanta, Kekik, Adaçayı, Karabaş Otu ve Kantaron bitkilerinin yetiştirilmesi ve işlenmesini kapsayan Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği projemize bismillah diyerek başladık. İlçe girişimiz konumundaki Turgut Özal Bulvarımızın görsel güzelliğe kavuşması için Lavanta fidelerimizi toprak ile buluşturduk. Mart ayında da 150 bin adaçayı 150 bin kekik olmak üzere toplam 300 bin fidanı toprakla buluşturacağız” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 220 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.