Kayacık’ın Ak Parti’den ihraç kararı bozuldu

Kayacık’ın Ak Parti’den ihraç kararı bozuldu

Türk Kızılay’ı Muğla eski Şube Başkanı Yusuf Kayacık’ın milli Güreşçi, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya’nın Vakıfbank yönetim kurulu üyeliğine getirilişini, kişisel sosyal medya hesabından eleştirmesinin ardından Ak Parti İl Disiplin Kurulu tarafından hakkında partiden ihraç edilmesi kararı Merkez Disiplin Kurulu tarafından bozuldu. Kayacık, açıklama yaparak, “Ortada bir suç unsuru...

A+A-

Türk Kızılay’ı Muğla eski Şube Başkanı Yusuf Kayacık’ın milli Güreşçi, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya’nın Vakıfbank yönetim kurulu üyeliğine getirilişini, kişisel sosyal medya hesabından eleştirmesinin ardından Ak Parti İl Disiplin Kurulu tarafından hakkında partiden ihraç edilmesi kararı Merkez Disiplin Kurulu tarafından bozuldu. Kayacık, açıklama yaparak, “Ortada bir suç unsuru yok sadece doğru olduğunu düşündüğüm fikrimizi söyledim. Kararı bozan Merkez Disiplin Kurulu üyelerine ayrı ayrı teşekkür ederim” dedi.

Sinem Karakaya

Ak Parti Muğla İl Disiplin Kurulu tarafından partiden ihraç edilen eski Kızılay Muğla Şube Başkanı Yusuf Kayacık, AK Parti’den ihraç edilmesinin ardından Merkez Disiplin Kurulu'na yaptığı itiraz üzerine, disiplin kurulunun aldığı son karar tarafına tebliğ edildi. Karar doğrultusunda 15 Aralık 2020 tarihinden itibaren parti içerisindeki bütün haklarını tekrar kazandığını açıklayan Kayacık, “Tekrar seçme ve seçilme hakkımı kullanma hakkı bana verilmiş oluyor. Muğla AK Parti’ye tekrardan demokrasi gelmiş oluyor” dedi.

Merkez Disiplin Kurulu'na yapılan itiraz üzerine, disiplin kurulunun aldığı son karar eski Kızılay Muğla Şube Başkanı Yusuf Kayacık tarafına tebliğ edildi.

Merkez Disiplin Kurulu Yusuf Kayacık’la ilgili olarak, “İl Disiplin Kurulunun vermiş olduğu kesin olarak ihraç cezasının tüzüğün 111. 15 maddesi gereği bozularak parti tüzüğünün 116.2 maddesince 2 ay geçici cezası ile cezalandırılması” yönünde karar verdi.

Yusuf Kayacık, konuya ilişkin değerlendirme yapmak ve kamuoyu ile paylaşmak adına basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklama yapan Yusuf Kayacık, “15 Haziran tarihinde kişisel sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hamza Yerlikaya’nın Vakıfbank yönetim kuruluna atanmasını eleştirdim. Bir adım geri adım atmadan, duruşumuzu hiç bozmadan hiç kimseye boyun eğmeden, yürüyüşümüze devam ediyorum. Ortada bir suç unsuru yok sadece doğru olduğunu düşündüğüm fikrimizi söyledim. Bugün geldiğimiz noktada hiç kimseye haksızlık etmedim, hiç kimseye suçlamada bulunmadım. İl Disiplin kurulunun vermiş oluğu hukuksuz kararını bozan Merkez Disiplin Kurulu üyelerine ayrı ayrı teşekkür ederim. Merkez Disiplin Kurulunun almış olduğu karar; 2 ay geçici ihraç cezası ile cezalandırılması hükmüne varıldı. Böylelikle 15 Aralık itibarı ile tekrar üyeliğimin devamına ayrıca seçme ve seçilme hakkına tekrardan sahip olacağım” şeklinde konuştu.

“YUSUF KAYACIK GİBİ BİR ADAMI BU PARTİDEN SUDAN SEBEPLERLE ATAMAZSINIZ”

“Genel merkezdeki ahbap çavuş ilişkileri ile bir makama gelerek, Yusuf Kayacık gibi bir adamı bu partiden sudan sebeplerle atamazsınız” diyen Kayacık konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Aldığım siyasi destur gereği siyaseti tabanla yaparım. Partinin sahibi genel merkez değildir. Üyedir, delegedir, mahalle başkanlarıdır, mahalle yöneticileridir, yönetim kurullarıdır, beldelerdir, kadın kollarıdır, gençlik kollarıdır. Onların olurunu almadan gelinen hiçbir makamın gözümde nazaran itibarı yoktur. Ben o yüzden bu süreci sadece inanarak sadece adalete inanarak, kendime güvenerek hiç kimseyi aramadan yardım istemeden atlattım” dedi.

“MİLLETVEKİLLERİNE KIRGINIM” Ak Parti Milletvekillerine kırgın olduğunu söyleyen Yusuf Kayacık, “Ben bu süreci sadece inanarak sadece adalete inanarak, kendime güvenerek hiç kimseyi aramadan yardım istemeden. Beni 2 milletvekili de aramadı. Kendilerine son derece kırgınım. Bugün geldiğimiz noktada sadece kendime güvendiğim için yanlış bir şey yapmadığım için göğsümü gere gere bu yollarda Muğla’nın dar sokaklarında yürüdüğüm için alnım açık başım dik. Olayın siyasi bir hesaplaşmaya döndüğünü gördüğü için o tecrübeye sahip bir disiplin kurulu başkanı oluğu için kendisine buradan teşekkür ederim” dedi.

Bu haber toplam 231 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.