Geçtiğimiz Temmuz ayında Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü’yü ziyaret eden Kazakistan Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Halk Meclisi Başkan Yardımcısı Rassul Akhmedov’un temasları meyvelerini vermeye başladı. Ziyarette, Marmaris’in Kazakistan’da tanıtımı ve iki ülke arasında iş birliğinin artırılması konularında mutabakata varılmıştı.

Bu görüşmelerin ardından Kazakistan’dan dört sosyal medya fenomeni Marmaris’e geldi. DJ Festivali kapsamında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Rassul Akhmedov’un koordinasyonuyla ilçeye gelen Anel Bermaganbetova, Dastan Mukhamedrakhim, Madina Ryspambet ve Dana Stan, Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü’yü de makamında ziyaret etti.

ZİYARETLER BAĞLARIMIZI GÜÇLENDİRECEK

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Ünlü, “Marmaris – Kazakistan arasındaki turizm, kültür, sanat ve spor ilişkilerimizi güçlendirmek istiyoruz. Sayın Rassul Akhmedov’un ziyaretiyle bunun ilk adımlarını atmıştık. Şimdi sizler de Marmaris’in doğasını, denizini, kültürünü ve mutfağını takipçilerinize tanıtacaksınız. Marmaris’in güzelliklerini anlatacaksınız. Bu bizim için çok kıymetli. Çünkü biz Marmaris’i sadece bir turizm merkezi olarak değil; aynı zamanda kültürlerin buluştuğu, dostlukların geliştiği bir şehir olarak görüyoruz. Bu ziyaretlerin ülkelerimiz arasındaki bağları güçlendireceğine inanıyoruz. Hepinize hoş geldiniz diyorum” dedi.

Serap Başol'un Sergisi Haluk Elbe Sanat Galerisi'nde
Serap Başol'un Sergisi Haluk Elbe Sanat Galerisi'nde
İçeriği Görüntüle

Marmaris’in tanıtımı için gelen sosyal medya fenomenleri, 6 gün boyunca ilçenin doğası, mavi yolculuk rotaları, eğlence hayatı ve turistik güzelliklerini sosyal medya hesaplarından paylaşarak bölgenin uluslararası tanıtımına katkı sağlayacak. Ayrıca DJ’lik de yapan Anel Bermaganbetova, Marmaris DJ Festivali kapsamında sahne alarak Kazak kültürünü müzikle yansıtacak.

Muhabir: Yusuf Ziya Keskin