Kazaya sebebiyet “Durak olmayan yerde yolcu indiriliyor”

Kazaya sebebiyet “Durak olmayan yerde yolcu indiriliyor”

Buse Nil TokurAydın-Muğla Karayolu’nda Menteşe Evleri Mevkii’nde Muğla şehir içi otobüslerinin yaya geçidi ve otobüs durağının olmadığı anayolda yolcu indirmesi tepkilere neden oldu.Otobüs durağının olmamasına rağmen yolcu indirildiği iddia edilen yolda ölümle sonuçlanan kazalar yaşanıyor. İhmal eksikliği olan yolda son zamanlarda kazaların arttığı ve birçok vatandaşın hayatını kaybettiğini dile getiren vatandaşlar apartmanların bulunduğu...

A+A-

Buse Nil Tokur

Aydın-Muğla Karayolu’nda Menteşe Evleri Mevkii’nde Muğla şehir içi otobüslerinin yaya geçidi ve otobüs durağının olmadığı anayolda yolcu indirmesi tepkilere neden oldu.

Otobüs durağının olmamasına rağmen yolcu indirildiği iddia edilen yolda ölümle sonuçlanan kazalar yaşanıyor. İhmal eksikliği olan yolda son zamanlarda kazaların arttığı ve birçok vatandaşın hayatını kaybettiğini dile getiren vatandaşlar apartmanların bulunduğu bölgede yaya geçidi olmamasından ve şehir içi otobüslere indi-bindi yapmak için bekleyecekleri duraklarının olmadıklarından dert yandı.

Muğla basınında da yer alan 12 Nisan Pazartesi günü 19.25 saatlerinde gerçekleşen trafik kazasında 1 yaya hayatını kaybetti. Kazanın sebebi ise yaya geçidi olmayan bir yerde karşıdan karşıya geçmek isteyen yayaya araç çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Öte yandan yol ile ilgili konuşan bir vatandaş, “Dolmuştan iniyoruz, evimize yakın diye ama karşıdan karşıya geçerken ömrümüzden ömür gidiyor. Dolmuş indiriyorsa ya üst geçit ya da yaya geçidi yapılmalı, eğer bunlar yapılmıyorsa dolmuş indirmemeli” dedi.

Bir diğer vatandaş ise, “Yatağan yolu üzerinden geldiğimiz için yol üzerinde indiriyor dolmuş, yol üzerinde indirmese merkeze gelip tekrar şehir içi dolmuşuyla tekrar menteşe evlerine gelmemiz gerekecek ve bu da nerden baksak yaklaşık 1 saati buluyor. Bunun için bir şeyler yapılmasını istiyoruz. Bir kavşak koyup ortaya yol akışını öyle sağlanması daha uygun olacak. Bu konuda yetkililerden özveri istiyoruz” dedi.

Bu haber toplam 246 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.