KENT KONSEYİNDEN RED KARARA İTİRAZ BAŞVURUSU

KENT KONSEYİNDEN RED KARARA İTİRAZ BAŞVURUSU

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Bayır Mahallesi ile Yatağan’ın Deştin Mahallesi arasında kurulması planlanan Çimento Fabrikası gündemdeki yerini koruyor.Menteşe Kent Konseyi’nce kurulması planlanan Çimento Fabrikasına karşı açılan dava süreciyle ilgili açıklama yapıldı.Çimento Fabrikasına verilen ruhsatın iptali talebi ile açılan davada İdari İşlemin yürütmesinin dava sonuna kadar durdurulması isteminin 18/04/2022 tarihli kararla reddedildiği...

A+A-

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Bayır Mahallesi ile Yatağan’ın Deştin Mahallesi arasında kurulması planlanan Çimento Fabrikası gündemdeki yerini koruyor.

Menteşe Kent Konseyi’nce kurulması planlanan Çimento Fabrikasına karşı açılan dava süreciyle ilgili açıklama yapıldı.

Çimento Fabrikasına verilen ruhsatın iptali talebi ile açılan davada İdari İşlemin yürütmesinin dava sonuna kadar durdurulması isteminin 18/04/2022 tarihli kararla reddedildiği ve bahse konu karara yönelik olarak 7 günlük yasal süresi içinde İzmir Bölge İdare Mahkemesi nezdinde itiraz başvurusunda bulunulacağı açıklandı.

DAVACILAR YANINDA KATILMA TALEBİNE RED

Menteşe Kent Konseyi’nce ÇED Olumlu kararının iptali için açılan davaya ilişkin şu açıklamada bulunuldu:

“ÇED Olumlu kararının iptali talebi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aleyhine açılan iptal davası ise Muğla 2. İdare Mahkemesi 2022/140 Esas numarası ile derdesttir. Bahse konu ÇED İptal davasına daha önceki açıklamamızda da duyurulduğu üzere Menteşe Belediye Başkanlığı ve Deştin Köyünde yaşayan 4 hemşehrimiz tarafından davacılar yanında katılma talebinde bulunulmuş olup bu talepler mahkemece kabul edilmiştir. ÇED İptal Davasına ayrıca Muğla Barosu Başkanlığı ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Davacılar yanında katılma talebinde bulunulmuş olup Muğla Barosu Başkanlığının talebi reddedilmiş, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığının talebi hakkında ise yasal süre dolmadığından henüz bir karar verilmemiştir. Ayrıca Muğla Çimento San. Ve Tic. A.Ş. tarafından davalı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yanında katılma isteminde bulunulmuş olup bu talep mahkemece kabul edilmiştir. Bu dava dosyası bakımından da yürütmenin durdurulmasına karar verilmesi talep edilmiş olup mahkemece öncelikle keşif ve bilirkişi incelemesi yapılmasına, yürütmenin durdurulması talebimizin bilirkişi raporu alındıktan sonra değerlendirilmesine karar verilmiştir. Keşif ve bilirkişi masraflarının yatırılmasından sonra keşif tarihi belirlenecek olup ayrıca kamuoyuna duyurulacaktır.”

Bu haber toplam 644 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.