KIRATIN SÜVARİSİ ‘EROĞLU’

KIRATIN SÜVARİSİ ‘EROĞLU’

Demokrat Parti (DP) Muğla İl Kongresi, Genel Başkan Gültekin Uysal ve Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt'un katılımıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde yapıldı. 2 liste ile gidilen seçimde Erdal Eroğlu, İl başkanı seçildi.

A+A-

Demokrat Parti Muğla İl Başkanlığı, Olağan Kongre heyecanını 28 Temmuz Perşembe günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde yaşadı.

Yoğun katılımın olduğu kongreye; DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan, siyasi parti il başkanları, STK temsilcileri, partililer ve vatandaşların katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kongrede ilk olarak divan oluşturuldu.

Divan Başkanlığını Ahmet Uyanık'ın yaptığı kongrede faaliyet ve mali raporlar okundu.

“SEÇİLMİŞ İL BAŞKANIMIN ARKASINDA GÖREV YAPMAYA DEVAM EDECEĞİM”

Açılış konuşmasını yapan Demokrat Parti mevcut İl Başkanı İsmet Köse, “2014 yılından bu yana yürüttüğüm aktif görevimi bugün itibariyle noktalıyorum. Tekrar aday olmuyorum. Partimin seçilmiş il başkanının arkasında aynı güç, aynı sevda ile nefer olarak görev yapmaya devam edeceğim.  Hiç kimsenin bir şüphesi olamasın bugüne kadar nasıl yerimizde ise bundan sonra da yerimizde, yuvamızda, partimizde kalmaya devam edeceğim. İki adayımız yarışacak. Oylarımızı kullanacağız, seçilen il başkanımız olacak. Birlikte kucaklaşacak ve iktidara giden yolda sık sıkı sarılarak birbirimize güç vereceğiz. Her iki adaya da başarılar diliyorum” diye konuştu.

 

“ÜLKEMİZİN BİRLİĞE BERABERLİĞE İHTİYACI VAR”

“Partimizin sorunlarını bilen biriyim” diyerek, yerel seçimlerde 13 ilçede belediye başkanlığı almayı hedeflediğini söyleyen Erdal Eroğlu konuşmasında şunları söyledi:

4 ay önceden yollara düştük. Bodrum ilçesinden Fethiye’nin Seydikemer ilçesine kadar Bodrum da yapmış olduğumuz çoban ateşine bir ateş yumağı haline getirdik. Bu yumağın adı Demokratların Muğla’daki alev sesleridir, bu yumağın adı yıllarca öksüz kalan kır atının Muğla’da şahlanışıdır. Çok mutluyum, iyi ki aday olmuşum. 8 yıldır uyutulan 8 yıldır hatırlamayan delege, hatırlanır oldu bu nedenle çok mutluyum. Erdal Eroğlu’nun kim olduğunu anlatmama gerek yok.  Muğla siyaseti içerisinde 35-40 yıl içinde ben kendimi anlatamadıysam 10 dakika içerisinde anlatmam çok zordur.

Mensubu olduğum partiye hiçbir zaman ihanet etmedim. İhanet edemem çünkü biz bu bayrağı babamızdan, amcamızdan devraldık. Bu dönemde partimizin ve ülkemizin sorunları var. 1980 öncesi bizleri sağcı ve solcu olarak ayırdılar, birbirine kırdırdılar. Bu yetmedi sonra insanımızı Alevi ve Sünni olarak ayırdılar. Buda yetmedi şimdi de bir tarafta dindar kesim diğer tarafta dine inanmayan kesim olarak ayırmaya çalışıyorlar. Ülkemizin birliğe beraberliğe ihtiyacı var. İnsanımızın bir birini kucaklamaya ihtiyacı var. İnsanımızla ilk kucaklaşmaya giden Demokrat Parti olmalıdır işte bu nedenle İl başkan adayı oldum. Eskisi gibi o şaşalı il kongrelerini yaşattığım için çok mutluyum. Partimizin sorunlarını sıkıntılarını bilen bir ağabeyinizim. Hiçbir zaman geçmişte olduğu gibi partililerimizi ayırt etmeden, Demokrat Parti ailesini büyütmek için çalışacağım. Geçtiğimiz üç ay içerisinde bunların nasıl olacağını gördük ve gösterdik. Biz bir değil, iki milletvekili çıkarmak için hedefimizi koyduk. 13 ilçede belediye başkanlığını kazanmak için İl başkan adayı oldum. Bu yapılamayacak bir şey değildir. 2024 yılında yapılacak yerel seçimlerde 13 ilçede Demokrat Parti bayrağını belediye başkanlıkları ile dalgalandıracağız.”

 

“SONUÇ NE ÇIKARSA ÇIKSIN KAZANAN DEMOKRAT PARTİ OLACAK”

Kongrede kazananın Demokrat Parti olacağını söyleyen Abdullah Eskihisarlı ise,  “Bu salondan sonuç ne çıkarsa çıksın kazanan; tabanın sesi olacak, demokrasi olacak, demokrat parti olacak. Kalk yiğidim kalk. Yine dağ başını duman aldı. Parçalandı bir kıtanın toprakları. Aslan payını, aslan olmayan aldı. Duvarları yık da gel. Ay doğar gibi, gün doğar gibi. Şu kıpkızıl ufuktan çık da gel. Kalk yiğidim kalk. Bu şölende bizleri yalnız bırakmadığınız teşekkür eder, Genel Kurulumuzun önce hayırlara vesile olmasını temenni ederim” dedi.

“BU GÖZÜ DOYMAZLARIN TOKLUK SINIRINI BİLMİYORUZ”

Kongrede konuşma yapan DP Genel Başkanı Gültekin Uysal ise, iktidarı sert sözlerle eleştirdi.

Genel Başkan Uysal konuşmasında şunları söyledi: “Sözlerime kongrenin hayırlara vesile olmasını dileyerek başlamak istiyorum. Özlediğimiz büyük kongre heyecanı hep beraber bugün, yazın ortasında olmuş olmasına rağmen benim bir davam var diyerek buraya gelen siz değerli dava arkadaşlarımla birlikte yaşıyorum. Açık yüreklilikle Türkiye’de yaşanan yanlışları, yolsuzlukların kalbinden tutarak kaldırmamız gereken gündeyiz. Bu konuda buhranı yaşıyoruz, adı konmamış bir çöküşü yaşıyoruz. Adı konmamış bir sistematik çöküşle muhatap olmuş milletin felaketini konuşmak mecburiyetindeyiz. 4 nala bir felakete giden bir Türkiye portresiyle karşı karşıyayız. Ülkede yaşananları biliyoruz. Bu ülkede 96 bin tane Türk genci sınavda 0 çekti. Bunun ızdırabını kim duyacak. Elbette biz duyacağız. Bugün devletin gücüyle beraber milletin rızasını gözetemez hale gelenler, devletin gücüyle kendi fikrini bu millete dayatmak istiyorlar. Yeniden haykırmak zorundayız. Yeniden söz milletindir demek zorundayız. Öyle büyük dertler yaşıyoruz ki bırakın yarınları bugün milyonlarca insan açlıkla imtihan ediliyor. Sendikalar açlık sınırları belirliyor. Bugün var olan Ekonomi Bakanımız ona da itiraz ediyor. Buradan bir şeyi ifade etmek isterim. Biz insanımızın açlık sınırımızı biliyoruz ama bu gözü doymazların tokluk sınırını bilmiyoruz. Milletimiz zaten aza kanat getirmiş durumda. Susturulmak istenen bir millet adına haykırmak mecburiyetindeyiz. Haykıracağız. İstedikleri kadar devşirsinler. İşte satın alamadığınız demokratların iradesi burada. İşte Muğla burada.”

“ERDOĞAN KİBİR YORGUNU”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kibir yorgunluğu içinde olduğunu söyleyen Uysal, “Zaman zaman Sayın Erdoğan çıkıp kendisi dışındakilerin yorulduğunu söylüyor. Oysa kendisi yoruldu. Öyle metal yorgunluğu değil. Kibirden yoruldu kendisi kibirden. İnşallah önümüzdeki seçim, memlekette demokrasiyi katledenlerle asıl demokrasi mücadelesi veren siz demokratlarla ararlındaki mesafenin ölçüleceği bir gün olur. Bu ülkede sorunlar konuşulmasın istiyorlar inadına haykıracağız. Kır at denince Muğla’da ne anlama geldiğini biliyorum. Bugün 2 başkan adayımız var. Rekabetin sınırını bilerek değişim gerçekleştiriyoruz. İsmet Köse başkanımızın kendisine müteşekkiriz. Bundan sonraki süreçte de her şeye rağmen başarılı olmak mecburiyetindeyiz. Sahip olduğumuz şuuru, bu milletin şuuru yapma inancındayız. Kongremiz Muğla’ya ve ülkemize hayırlı olsun” diye konuştu.

Konuşmaların ardından seçime gidildi. Abdullah Eskihisarlı ve Erdal Eroğlu’nun listeleriyle gidilen seçimde,  Eroğlu İl Başkanı oldu.

Toplam 275 delegenin oy kullandığı seçimde Erdal Eroğlu 114 oy alırken, Abdullah Eskihisarlı ise 131 oy aldı.

Erdal Eroğlu’nun yönetimi şu isimlerden oluştu:

Ayten Arslan, Neşat Tirimoğulları, Soner Öztürk, Zafer Atilla, Süleyman Uçarcı, Celal Zehir, Akın Özcan, Osman Arıcı, Oktay Yönter, Ersöz Işık, Nihal İmbat, Alp Erdoğan, Mustafa Ültanır, Cüneyt Hafız, Hamdi Sarı, Mustafa Kemal Kaya, Halit Tunay, Süleyman Camızcıoğlu, Fatih Güler ve Halil Güldür.

 

Bu haber toplam 529 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.