Kızıldağ’da çevre kirliliği!

Kızıldağ’da çevre kirliliği!

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Kızıldağ Mevkii’de orman yoluna yöre halkı tarafından atılan molozlar ve çöpler çevre kirliliğine yol açıyor. Alanda “Dikkat! Ormanlarımıza moloz ve çöp dökmek yasaktır” tabelasına rağmen oluşan çöp yığınları çevreci vatandaşların tepkilerine neden oldu.Sinem KarakayaMuğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Kızıldağ Mevkii’de ormanlık alandaki çöp yığınları çevre kirliliğine yol açtığı...

A+A-

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Kızıldağ Mevkii’de orman yoluna yöre halkı tarafından atılan molozlar ve çöpler çevre kirliliğine yol açıyor. Alanda “Dikkat! Ormanlarımıza moloz ve çöp dökmek yasaktır” tabelasına rağmen oluşan çöp yığınları çevreci vatandaşların tepkilerine neden oldu.

Sinem Karakaya

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Kızıldağ Mevkii’de ormanlık alandaki çöp yığınları çevre kirliliğine yol açtığı için duyarlı vatandaşların tepkisine yol açtı. Alanda, Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı tabelada “Dikkat! Ormanlarımıza moloz ve çöp dökmek yasaktır” yazısı yer almasına rağmen oluşan çöp yığınları vatandaşların kamerasına yansıyor.

İnşaat firmalarına ait molozlar, kömür atıkları, çöp dolu poşetler, içki şişeleri, seramik banyo gereçleri, yatak, koltuk, kiremit kırıntıları, hurdalar, atık ürünlerle dolu ormanlık alan çöplüğe döndü. Hafta sonları aileleriyle doğa yürüyüşü yapmak için gittikleri ormanlık yürüyüş alanının çöplerle dolu olması vatandaşların tepkisini topladı.

Özellikle pandemi dönemi nedeniyle kafe ve restoranların kapalı olmasından dolayı doğaya yönelen vatandaşlar, çöp yığınlarıyla karşılaşınca isyan etti.

Ormanlık alanda çöp yığınlarına tepki gösteren bir vatandaş, “Biz Covid-19’dan kaçmak için doğaya geliyoruz. Ormanın içi çöp dolu. Kafe ve restoranlar kapalı zaten. Biz de masamızı sandalyemizi alıp keyifli vakit geçirmek için ormana geliyoruz. Aynı zamanda temiz havada yürüyüş yapıyoruz. Ama geldiğimiz her ortamda bu çöplerle karşılaşmaktan çok sıkıldık. Biz, çöplerimizi toplayıp öyle gidiyoruz. Her vatandaş birazcık duyarlı olsa, herkes kendi çöpünü geri götürse doğa bu şekilde kirlenmez. Elimizde sahip çıkmamız gereken bir doğamız kaldı, onu da kaybetmeyelim. Vatandaşları çevre bilinci konusunda duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi.

Yöre halkı tarafından ormana çöp atılmasına engel olamayan vatandaşlar, yetkililere seslenerek “Doğa katliamına artık son verilsin”  dedi.

Tepki gösteren bir başka vatandaş ise, “Biz hafta sonları burada ailemizle, çocuklarımızla yürüyüş yapıyoruz. Fakat doğanın halini görüyorsunuz. Sağlıksızlığını geçtim şu görüntüye bakın. Nasıl bu kadar büyük atıkları buralara atabiliyorlar? Kimse buna neden ses çıkarmıyor? Biz inşaat kalıntılarının içinde, çöplerin içinde yaşamak zorunda mıyız? Lütfen artık, acil olarak yetkililer bu duruma bir el atsın. Güzelim orman çöplüğe dönmüş halde. Biz böyle bir doğa istemiyoruz. Biran önce buraya müdahale edilmesi ve çöp atanların tespit edilerek uyarılması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 516 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.