Köksal: “Yüksek Bir Başarı Oranıyla Seçimi Kazanacağız”

Köksal: “Yüksek Bir Başarı Oranıyla Seçimi Kazanacağız”

Muğla’nın Menteşe ilçesinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Menteşe Belediye Başkan Adayı Gonca Köksal, Menteşe için yüksek bir başarı oranıyla seçimi kazanacaklarını söyledi.

A+A-

Bahattin Gümüş’ün bağımsız aday olacağı yönündeki iddialara ilişkin soruları Köksal, “Bahattin Başkanımızın bağımsız aday olacağını yada başka bir partiden aday olacağını düşünmüyorum. Çünkü CHP’de 10 yıl belediye başkanlığı yapmış, örgütümüzün içinden gelen ve partiye bağlılığını bildiğimiz bir insan böyle bir şey olacağını düşünmüyorum” şeklinde cevapladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Menteşe Belediye Başkan Adayı Gonca Köksal basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Programa CHP Menteşe Belediye Başkan Adayı Gonca Köksal, CHP Menteşe İlçe Başkanı Nail Kızıl yönetim kurul üyeleri ve basın mensupları katıldı.

“YÜKSEK BİR BAŞARI ORANIYLA SEÇİMİ KAZANACAĞIZ”

Menteşe ile ilgili 3 temel hedefinden bahseden Köksal, “Menteşe’nin bir evladı olarak birçok komisyonda yer aldım, belediyemizi temsil ettim. Gördüm ki dünyada başka bir yere evriliyor. Daha farklı işler üretilmesi gerektiğine inandım. Bu hayalleri kurarak yola çıktım.

Dün bayırdayım. Tabanda güzel bir karşılığımız olduğunu gördüm, bu beni daha da heyecanlandırıyor. Yüksek bir başarı oranıyla seçimi kazanacağız. Ondan sonraki 5 yılda da ortak akılla örnek olacak yerel yönetim şekli göstereceğiz. Bu kendi en iyi şekilde yönetmeye talibiz. Menteşeyle ilgili 3 temel hedefim var. Gerçekten bir ekonomik krizin içerisindeyiz, öncelikle ekonomik kalkınma. Biz kent olarak nasıl kalkınabiliriz bunun planlarını yapacağız. İkincisi belediyemizin hızlı çözüm üreten hızlı iş üreten hala gelmesi için çalışmalar yapacağız. Üçüncüsü de daha medeni bir şekilde çalışmalarımızı yöneteceğiz” dedi.

“BAŞKA BİR PARTİDEN ADAY OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM”

Bahattin Gümüş’ün bağımsız aday olacağı yönündeki iddialara ilişkin soruları Köksal, “Meclis üyelerimizin önseçimden kendisiyle görüştüm. Önümüzdeki günlerde iletişim kuracağımızı görüştük ama ondan sonra herhangi bir iletişimimiz olamadı. Bahattin Başkanımızın bağımsız aday olacağını yada başka bir partiden aday olacağını düşünmüyorum. Çünkü CHP’de 10 yıl belediye başkanlığı yapmış, örgütümüzün içinden gelen ve partiye bağlılığını bildiğimiz bir insan böyle bir şey olacağını düşünmüyorum. Ama olursa da kendi kararıdır” şeklinde cevapladı.

“MUĞLA’MIZIN BİZE EMANET OLDUĞUNUN FARKINDA OLARAK ÇALIŞACAĞIZ”

Çevreye zarar verecek hiçbir projeye onay vermeyeceklerini dile getiren Köksal, “Koltuğa oturunca ilk olarak sorunların hızlıca tespiti ve ortak akılla bunlara çözüm üretmek olacak. Menteşe’nin en büyük sorunu kendi potansiyelini açığa çıkaramaması hakkını alamaması. Bizim bundan sonra yapacağımız burayı koruyarak parlatmak olacak.

Çevreye zarar verecek hiçbir projeye onay vermeyeceğiz. Yasal süreçler ile bazen koşullar zorlanıyor. Bazen yöneticilerimizin bu konuda ele ayağı bağlanıyor. Ama bununla ilgili ciddi anlamda kamuoyu oluşturmak hep beraber sesimizi çıkarmak gerektiğine inanıyorum. O direnci net bir şekilde ortaya koymamız gerekiyor. Muğla’mızın bize emanet olduğunun farkında olarak çalışacağız” dedi.

“PROJELERİMİZ İÇİN BAKANLIKLARIMIZ İLE GÖRÜŞECEĞİZ”

Kurumlar ve bakanlıklarla projeler konusunda görüşmeler yapacaklarını söyleyen Köksal, “Hükümet ile ilişkim şu şekilde olacak. Her türlü ayrışmaya karşıyım. Eğer hedefimiz vatandaşa hizmetse bu niyetle yola çıktıysak, ne gerekiyorsa onu yapacağız. Kurumlarla işbirliği her zaman sağlamaya çalışacağız, projelerimiz için bakanlıklarımız ile görüşeceğiz” diye konuştu.

“AKBÜK’Ü HALKIN KULLANIMINA AÇMAK İÇİN GEREKEN TÜM MÜCADELEYİ GÖSTERECEĞİZ”

Akbük’ün vatandaşlara kazandırılması için her türlü mücadeleyi vereceklerini kaydeden Köksal,“Akbük Özel çevre koruma bölgesi, MUÇEV orada söz sahibi. Akbük’ü halkın kullanımına açmak için gereken tüm mücadeleyi göstereceğiz. Çevre dernekleri ile STK’lar ile süreci sürdüreceğiz. Akbük’ü halkımıza kazandırmak lazım” dedi.

“YIKIMLAR YAPIYOR AMA VATANDAŞIMIZ MAĞDUR OLUYOR”

Menteşe’nin kırsal mahallelerinde yaşanan imar sorununa ilişkin Köksal, “Her mahallede imar planlama yetkisi de farklı kurumlara ait. Bazı yerlerde Bakanlık yetki, ruhsat verme yetkisi Belediyede. İmar planı yapma yetkisi Bakanlıkta. İnanılmaz bir kaçak yapılaşma var. İmar affıyla bunlar sürekli yasallaştığı için mücadele etmesi zor. Kaçak yapılaşmanın önüne geçmeyi başta iktidar düşünmesi gerekiyor. Biz yerelde buna çözüm olamayız. Sürekli bir imar affı olacağı öngörüsüyle yolu açık. Belediyemiz belli noktalarda yıkımlar yapıyor ama vatandaşımız mağdur oluyor” dedi.

ŞADİ BALLI’YA MESAJ: “ÇOK ZOR BİR RAKİBİ VAR”

Son olarak AK Parti Menteşe Belediye Başkan Adayı Şadi Ballı’ya mesajı olup olmadığı sorusuna Köksal, “Kolaylıklar diliyorum, çok zor bir rakibi var” cevabını verdi.

Bu haber toplam 284 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.