Korku artık çok

Korku artık çok

Köşe yazılarımda genel de hayvanları ele alsam da bu haftada Orhaniye Parkını ele almak istedim. Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından güzelleştirilen ve çocuklar için muhteşem bir oyun parkı, büyükler içinde vazgeçilmez spor aletleriyle bölgede bulunanların pandemi döneminde bir nefes alma imkânı sağlıyor.*****Orhaniye bölgesinde bulunan halk artık gördükleri manzara ve şahit oldukları olaylar karşısında korktuklarını ifade etmeye başladılar....

A+A-

Köşe yazılarımda genel de hayvanları ele alsam da bu haftada Orhaniye Parkını ele almak istedim. Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından güzelleştirilen ve çocuklar için muhteşem bir oyun parkı, büyükler içinde vazgeçilmez spor aletleriyle bölgede bulunanların pandemi döneminde bir nefes alma imkânı sağlıyor.

*****

Orhaniye bölgesinde bulunan halk artık gördükleri manzara ve şahit oldukları olaylar karşısında korktuklarını ifade etmeye başladılar. Parkta içki içen insanlardan rahatsızlık duyduğunu belirten halk. Artık park korku saçıyor diye isyan etmeye başlamış. Tabii ki emniyet güçleri artık işini yapmıyor mu sorusu akıllara getiriyor? Bölge halkının tek istedikleri emniyet güçlerinin ve geceleri gezen bekçilerin parkta içki içen ve gündüz parkta rahatsızlık verenlerin gereken cezaları almaları gerektiğini belirtiyor.

*****

Anladığım kadarıyla bölge de bir güvenlik zafiyeti var.

Askere, polise, savcıya, yargıca, öğretmene, özetle devlete duyulan güven duygusu vazgeçilmez. Ama nedendir ki gündüz gözüyle bile bazı şeyleri göremiyorlar. Pandemide belirli saatlerde sokağa çıkan yaşlılar ve belirli yaş gurubundaki çocuklar için bir oyun alanında bu denli yapılan rahatsızlıklar bazı güven duygusunu sarstığı anlaşılıyor. Bende bu duyulan rahatsızlığı dile getirerek şunu demek istiyorum  “KORKU ARTIK ÇOK”. Emniyet güçlerinden artık bulunduğumuz şu zorlu dönemde biraz daha hassasiyet istiyorum.

*****

Duyduklarıma inanmakta zorluk çekiyorum parkta yaşananlar için gündüz gözüyle içki içeninden + 18 davranışlar sergileyen kişilerden tutunda daha neler neler duyuyorum. Tabii ki bölge halkı her zaman parkta olan olaylarda kendi çabalarıyla kurtulmaya çalışıyor ama artık yeterli olmadığından emniyet güçlerinden destek bekliyor.

*****

Emniyet güçleri devriye görevindeyken biraz daha dikkatli davranıp, üst kademelerde bulunan resmi personelinde biraz daha hassas davranışları sayesinde biraz daha iyi olacağına inanıyorum.

Bu haber toplam 302 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.