KÖYCEĞİZ’DE ASIRLIK TARİFLERLE HAZIRLANAN ŞERBETLER İLGİ ODAĞI OLDU

KÖYCEĞİZ’DE ASIRLIK TARİFLERLE HAZIRLANAN ŞERBETLER İLGİ ODAĞI OLDU

21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası Köyceğiz’de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Köyceğiz’deki etkinlikler Köyceğiz Kaymakamı Mustafa Maslak, Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, İlçe protokolü, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, yerli ve yabancı turistler ile çok sayıda vatandaşın katıldığı kortej Kordon boyundan Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdü.

A+A-

Cumhuriyet Meydanında oluşturulan etkinlik alanında Atatürk Ortaokulu ve Köyceğiz Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekiplerinin yaptığı gösteri ile devam eden etkinlik, ilgiyle izlendi.

 Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Köyceğiz Meslek Yüksekokulundan Doç. Dr. Yusuf Sıcak ve Ortaca Meslek Yüksekokulu Otel Lokanta ve İkram Bölümü Öğretim Görevlisi Şef Selma Atabey’in sunduğu etkinlikte Hibiskus, Karadut, Reyhan, Limon Otu, Gelincik,  Fesleğen şerbetlerinin tarihçesi, içeriğindeki tıbbi ve aromatik bitkilerin özellikleri, ve sağlığa faydaları anlatıldı. Şerbetlerin asırlık tariflere uygun şekilde hazırlanışı katılımcılara gösterildi. Püf noktaları anlatıldı.

 Etkinliğe katılanlara Keşkek, lokma ve çeşitli şerbetler ikram edilirken asırlık tariflerle hazırlanan şerbetler yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu. Lezzetleriyle de beğenisini kazandı.

Bu haber toplam 258 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.