Markalaşma ve Tanıtım toplantısı yapıldı

Markalaşma ve Tanıtım toplantısı yapıldı

Buse Nil TokurMuğla Valiliği İller ve Destinasyonlar Markalaşma ve Tanıtım toplantısı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) gerçekleşti.Toplantıda, Muğla’nın turizmden aldığı payı arttırmak, kaliteli turistin Muğla’yı tercih etmesi, Muğla’nın sosyal medya mercilerinde tanıtımına yönelik yapılabilecek çalışmalar ile ilgili sektör temsilcileri, dernekler, otel ve turizm işletme sahipleri ve sivil toplum örgütlerinin...

A+A-

Buse Nil Tokur

Muğla Valiliği İller ve Destinasyonlar Markalaşma ve Tanıtım toplantısı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) gerçekleşti.

Toplantıda, Muğla’nın turizmden aldığı payı arttırmak, kaliteli turistin Muğla’yı tercih etmesi, Muğla’nın sosyal medya mercilerinde tanıtımına yönelik yapılabilecek çalışmalar ile ilgili sektör temsilcileri, dernekler, otel ve turizm işletme sahipleri ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri bir araya geldi.

Muğla ve turizmin konuşulduğu toplantıya Muğla Valisi Orhan Tavlı, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Hüseyin Çiçek, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, kurum müdürleri, sektör temsilcileri, dernekler, otel ve turizm işletme sahipleri ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

“ BAŞARILI BİR TURİZM SEZONUNA HAZIRLANIYORUZ”

Nisan ayında turizm sezonunu açılacağına inandıklarını söyleyen Muğla İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Zekeriya Bingöl, “Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak bakanımızın da öngördüğü üzere Nisan ayında turizm sezonunu açacağımız ve yabancı misafirlerimizi ağırlamaya başlayacağımıza inancımız tamdır. Turizm bütçe yılımız için önemli bir lokomotif olarak görülmekte ve turizmin daha iyi olması için yurt içi ve yurt dışında çalışmalar yürütülmekte. Bu kapsamda 2020 yılında turizmde etkili iletişim için ulusal ve uluslararası alanda destinasyonlarımızın daha iyi tanıtılmasını destekleyecek bir organizasyon kapısı olan Türkiye Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansı kurulmuştur. 2020 yılında pandemi olmasına rağmen yaklaşık 10 civarı ülkeden gazeteci, internet fenomeni gibi grupları ağırladık. Bu doğrultu da bakanlık olarak başarılı bir turizm sezonuna hazırlanıyoruz. Bütün bu çalışmaların başarıya ulaşması, Muğla’mızın ve ülkemizin dünya turizm pastasından hakkını alabilmesi için bütün paydaşlarımızın, sizlerin, bize gereken desteği vermesi gerekiyor. Eğer bizler turizm sezonunu uzatmak istiyorsak yeni pazarlar açmamız şarttır. Bu bağlamda yeni bir şansımız var; turizme önem veren, vizyon sahibi bir valimiz var. Valimiz de turizm sezonunu nasıl uzatabileceğimizi kendine dert edinmiş durumdadır. Bakanlığımız için Muğla, turizmde en önemli merkezlerin başında gelmektedir. Bu yüzden turizme gönül vermiş kurumlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ile birlikte turizmi daha uzun zamanlara yaymamız gerekmektedir” şeklinde konuştu. Daha sonra Türkiye Bölgeler Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ertan Türkmen, yapılacak olan projeler hakkında sektör temsilcilerini bilgilendirdi.

Bu haber toplam 220 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.