Marmaris İçmeler'deki eski Maliye Kampı’na İş Bankası otel yapacak

Marmaris İçmeler'deki eski Maliye Kampı’na İş Bankası otel yapacak

Resmi Gazete’nin 14 Ocak 2023 tarihli sayısında Maliye Hazinesi’ne kayıtlı Muğla Marmaris İçmeler’deki Maliye Bakanlığı Eğitim ve Dinlenme Tesisi’nin bulunduğu 18 bin 466 metrekare taşınmaz, üzerindekilerin bir bütün halinde 545 milyon TL’ye Türkiye İş Bankası’na satılmıştı. Türkiye İş Bankası A.Ş. satın aldığı taşınmazda Turizm Konaklama Tesisi yapılması için başlatılan süreçte Bakanlık ÇED Gerekli değildir kararı verdi.Projenin maliyeti 844 milyon 918 bin 520 TL.

A+A-

Muğla’nın Marmaris ilçesi İçmeler Mahallesinde 2575 parseldeki 18 bin 466,61 metrekare yüzölçümlü taşınmaz 545 milyon TL bedelle Türkiye İş Bankası Anonim Şirketi'ne satılmıştı.

Geçtiğimiz Ağustos ayında, Türkiye İş Bankası A.Ş. satın aldığı taşınmazda 199 odalı otel yapılması için ÇED süreci başlattı. Turizm Konaklama Tesisi yapılması için başlatılan süreçte Bakanlık ÇED Gerekli değildir kararı verdi.

fsdfsdf.png

Yapılması planlanan tesis alanı daha önceden Maliye kampı olarak faaliyet gösteriyordu. Maliye kampı 2023 yılında tamamen tahliye edilerek yıkıldı ve arazi boşaltıldı. Faaliyet sahibi tarafından satın alınan arazide Turizm konaklama tesisi yapılması planlanıyor. Projenin maliyeti 844 milyon 918 bin 520 TL.

18 bin 466,61 metrekare üzerinde 199 odalı otel yapılarak işletilmesi planlanıyor. Planlanan Turizm konaklama tesisi işletme aşamasında; 5 yıldızlı otel eğitim ve dinlenme tesisi amaçlı bloklardan oluşacak olup, toplamda 199 oda ve 658 yatak olarak hizmet vermesi planlanıyor.

Bu haber toplam 621 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.