MARMARİS KENT KONSEYİ’NDEN SİNPAŞ/KIZILBÜK İNŞAATINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

MARMARİS KENT KONSEYİ’NDEN SİNPAŞ/KIZILBÜK İNŞAATINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Marmaris Kent Konseyi, Marmaris Kızılbük Resort Otel ve Devremülk projesine bilirkişinin ‘milli park alanı tahrip edilmiş ve yol açılmıştır’ raporu vermesine rağmen soruşturmanın davaya dönüşmemesine tepki gösterdi. Kent Konseyi yaptığı açıklamada, “İnşaat yasağına uymayan ve milli park alanını kesilen tüm cezalara rağmen bugün dahi işgal etmeye devam eden Sinpaş/Kızılbük inşaatına hiçbir kurum dur diyememiştir” dedi.

A+A-

Muğla’nın Marmaris ilçesi İçmeler Mahallesi Kızılkum Mevkiinde Sinpaş Gayrimenkul Yat.  Ort. A.Ş.  tarafından yapılması planlanan “Marmaris Kızılbük  Resort  Otel  ve Devremülk”  projesine 14 Temmuz’da “ÇED gerekli değildir” kararı verilmişti. Verilen kararın ardından Marmaris Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyelerince, Muğla 3. İdare Mahkemesi’nde dava açılmış ve açılan davanın bilirkişi raporunda “ÇED gerekli değildir” kararının uygun olmadığına yer verilmişti.

Marmaris Kent Konseyi Ekolojik Mücadele Komitesi’nce yapılan yazılı basın açıklamasında, projenin inşaat faaliyetleriesnasındamilli park alanında yapılan çalışmalara ceza kesilmesine rağmen inşaatın hiçbir kurum tarafından durdurulamadığı ifade edildi.

“KIZILBÜK İNŞAATINA HİÇBİR KURUM DUR DİYEMEMİŞTİR”

Marmaris Kent Konseyi Ekolojik Mücadele Komitesi’nce yapılan açıklama şu şekilde:

Ülke kamuoyuna mal olduğu üzere Marmaris Kent Konseyi Ekolojik Mücadele Komitesi olarak uzun zamandır kentimiz adına bir çevre mücadelesi veriyoruz. Ne kadar acıdır ki; tüm video görüntülerine ve yapılan açıklamalara rağmen dinamit kullanarak doğamızı katleden, kıyılarımıza iş makineleri ile yol açan, hafriyatı denize boşaltıp dolgu yapan, inşaat yasağına uymayan ve milli park alanını kesilen tüm cezalara rağmen bugün dahi işgal etmeye devam eden Sinpaş/Kızılbük inşaatına hiçbir kurum dur diyememiştir. Herkesin gözü önünde ve bilgisi dâhilinde gerçekleştirilen bu kanunsuzluk insanın aklına şu soruyu getiriyor. Bu kenti kim yönetiyor?

“BİR YIL GEÇMESİNE RAĞMEN SORUŞTURMA DAVAYA DÖNÜŞMEMİŞTİR”

Bizim ısrarla yapmış olduğumuz şikâyetlere dayanarak Savcılık tarafından atanan bilirkişinin ‘25 dönüm milli park alanı tahrip edilmiş ve yol açılmıştır’ raporunun üzerinden neredeyse bir yıl geçmesine rağmen soruşturma davaya dönüşmemiştir. Bu süre içinde milli park alanı son görüntülere göre bir kat daha tahrip edilmiştir. Ayrıca kanunsuz olarak işgal ettikleri milli park alanına girişleri engelleyen ‘siz muhalif ve solcu gazetecilere demeç veriyorsunuz’ diyerek işledikleri suçu, bizi ‘kriminalize’ ederek bertaraf etmeye çalışan ve ‘çalışanları zor tutuyoruz’ diyerek tehdit ettikleri için şirket sorumluları aleyhine yaptığımız şikâyetlerin, video görüntüleri de olmasına rağmen hâlâ bir sonuç alınamamıştır.

“TEHDİT SUÇU İŞLİYORSUNUZ”

Öncelikle o kapı sizin şantiye sahanız değil. Orası bir milli park ve siz orayı işgal ediyorsunuz. Sizin inşaat sahanız 750 metre geride. Bunu sizde biliyorsunuz. Eğer öyle olmasa ilgili kurum bu konuda ceza kesemez ve suç duyurusunda bulunamazdı. Yani şirket olarak Anayasamızın 23.maddesine aykırı biçimde Marmaris halkının seyahat özgürlüğünü kısıtlıyorsunuz. (TCK’ nun 109/1.2 ve 3b maddelerini ihlal ediyorsunuz). Ayrıca ‘kendinizi polis, jandarma, orman veya milli park görevlisi yerine koyarak’ TCK’ nun 262.maddesine girecek şekilde kamu görevini usulsüz olarak üstlenme suçu işleyerek alana girmek isteyenlerin önüne set çekiyorsunuz ve engel oluyorsunuz. Yine milli parka girmek isteyen vatandaşları ‘çalışanları tedirgin ediyorsunuz, onları zor tutuyoruz, gidin buradan’ diyerek TCK’ nun106/1. ve 2/c maddeleri giren tehdit suçunu işliyorsunuz. Milli park alanında dinamit atıyorsunuz, kıyıya yol açıyorsunuz, denizi dolduruyorsunuz, inşaat yasağına uymuyorsunuz ve milli park alanını tahrip etmeye devam ediyorsunuz. Buradan tutanakta imzası olan polisleri de bilgilendirmek istiyoruz. O kapı şantiye sahası girişi değildir. Gelenler inşaat sahasına değil milli park alanına girmek istemişlerdir. Evet, sizin de tespit ettiğiniz üzere gelenler içeri alınmamıştır. Burada bir suç varsa ki var, o suçu işleyenlerde şirket yetkilileridir.

“GÜÇLÜNÜN HAKLI DEĞİL, HAKLININ GÜÇLÜ OLDUĞUNU GÖSTERELİM”

En önemlisi de verilen çevre mücadelesinde altı siyasi partinin ve kent konseyinin oluşturduğu ‘Ekolojik Mücadele Komitesi’ var ve tüm açıklamalar bu komite aracılığı ile yapıldığı halde kasıtlı ve devamlı olarak ‘Halime Şaman ve arkadaşları’ vurgusunu hem mahkemelerde hemde her açıklamasında yaparak kişiyi hedef gösterme ve can güvenliğini tehlikeye sokma suçu ‘TCK 123’ ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik “TCK 216” suçunu işlemekte bilinçli olarak ısrar etmektedirler.

Son günlerde ulusal ve yerel düzeyde yapılan açıklamalara göre Sinpaş yağmasına AKP de, CHP de, İYİ Parti de karşı olduğunu söylüyor. İktidarı ile muhalefeti ile herkes yaşanılan yağmaya, yıkıma karşı ise sorumlular niçin görevlerini yerine getirmiyor?Ekolojik MücadeleKomisyonu olarak Marmaris’teki odalara, kitle örgütlerine ve Marmaris’te yaşayanlara bir kez daha seslenelim: Sinpaş’ın yaptığı katliama karşı gelin Marmaris’i birlikte savunalım; bu doğa düşmanlarına güçlünün haklı değil, haklının güçlü olduğunu gösterelim.”

Bu haber toplam 472 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.