Marmaris’te pazarcıya HES Kodu zorunluluğu

Marmaris’te pazarcıya HES Kodu zorunluluğu

Sinem KarakayaMuğla’da Coronavirüs vaka sayılarının yeniden artış göstermesinin ardından ilçe belediyeler yeni önlemler almaya devam ediyor. Salgın başlangıcından itibaren özellikle pazaryerlerinde bir dizi önlem alan Marmaris Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri şimdi de Pazar esnafına yönelik HES (Hayat Eve Sığar) kodu zorunluluğu getirdi.HES KODU OLMAYAN ESNAF, 7 ARALIK PAZARTESİ’DEN İTİBAREN PAZARYERLERİNE ALINMAYACAKKontrollü Sosyal Hayat...

A+A-

Sinem Karakaya

Muğla’da Coronavirüs vaka sayılarının yeniden artış göstermesinin ardından ilçe belediyeler yeni önlemler almaya devam ediyor. Salgın başlangıcından itibaren özellikle pazaryerlerinde bir dizi önlem alan Marmaris Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri şimdi de Pazar esnafına yönelik HES (Hayat Eve Sığar) kodu zorunluluğu getirdi.

HES KODU OLMAYAN ESNAF, 7 ARALIK PAZARTESİ’DEN İTİBAREN PAZARYERLERİNE ALINMAYACAK

Kontrollü Sosyal Hayat kapsamında, ulaşım ya da ziyaret gibi işlemlerde kurumlarla ve kişilerle, Covid-19 hastalığı açısından kişinin herhangi bir risk taşıyıp taşımadığını güvenli şekilde paylaşmaya yarayan HES kodu olmayan esnaf, 7 Aralık Pazartesi’den itibaren ilçede bulunan tüm pazaryerlerine alınmayacak. HES kodu alan esnaflarsa gerekli sorgulama yapıldıktan sonra herhangi bir olumsuzluğa rastlanmazsa pazar yerine kabul edilecekler.

HES KODU NASIL ALINIR?

Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden 'HES Kodu İşlemleri' bölümüne girilir 'HES Kodu Oluştur' butonuna tıklanır. KOD kullanım süresi seçilir ve KOD oluşturulur.

E-DEVLET ÜZERİNDEN HES KODU ALMA

HES kodunu e-Devlet sistemi üzerinden

SMS İLE HES KODU ALMA

HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi yazılır ve 2023'e SMS olarak atılır.

Bu haber toplam 191 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.